Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Velká ztráta pro Masaryčku! Na závěr sezóny přišla o dva hráče

Konec sezonu nebude pro Masaryčku jednoduchý. V play off se bude muset obejít bez dvou klíčových hráčů. Další dva se navíc budou dělit o tzv. divokou kartu. To znamená, že nastoupí vždy jen jeden z nich. Nové ligové pravidlo tak pořádně zamíchalo kartami před závěrečnými boji o pohár Jana Palacha.

Tento týden se zapíše černým písmem do hokejové kroniky HC Masaryk University. V úterý se svěřenci Josefa Nováka v televizním utkání nedokázali vypořádat s Ostravou a připsali si bolestivou porážku. Tím výčet špatných zpráv pro Medvědy ale nekončí. Vedení Univerzitní ligy oznámilo nové pravidlo, které výrazně zkomplikuje závěr sezóny. Ve zkratce znamená to, že nadále nestačí být pouze studentem dané univerzity, ale hráč musí splňovat i další podmínky. To však znamená konec univerzitní kariéry pro legendu Medvědů. Bývalý kapitán a srdce týmu Masaryčky před televizními kamerami napsal poslední kapitolu své bohaté hokejové kariéry. Zakladatel týmu Peter Bustin již nemůže zasáhnout do dalších utkání. „Myslím, že je dobre že liga dvíha štandardy aj v tejto oblasti. Viacero tímov príde o niektorých hráčov. Nemyslím však, žeby to výraznejšie ovplyvnilo pomery tímov v lige. Bola to neskutočná jazda s nimi posledné tri sezóny a mrzí ma že nebude pokračovať ďalej. Každopádne teraz si môžem zakričať s nimi a povzbudiť borcov v play off.“ popsal své pocity Bustin.

My bychom mu chtěli za celou redakci popřát hodně štěstí v budoucnu ať už na poli hokeje či života a poděkovat za veškerou službu, kterou pro hokej na Masarykově univerzitě udělal. Změny se však výrazně dotkly také dalšího hráče. Bojovník Martin Lašák se již nebude moci zapojit do aktuálního ročníku ligy. Stejně jako Peterovi bychom mu chtěli popřát hodně síly ve zbytku semestru a věříme, že ještě rozhodně neřekl poslední slovo a v příští sezóně ho opět uvidíme na ledě v drese s Medvědem na hrudi.

Poslední nepříjemností je fakt, že Jan Hasoň a Jiří Čtvrtníček mohou nastupovat pouze na tzv. divokou kartu, aneb do každého zápasu může zasáhnout pouze jeden z daných borců.  



Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři