Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

UK proti Akademikům čtvrté vítězství v řadě nepřidalo.

V pražském Škoda IceRinku se utkali v rámci 19. kola UK Hockey Prague s tabulkovým sousedem Akademiky Plzeň. Obě mužstva dělily v tabulce pouhé 2 body. Hrálo se tedy o hodně. Hráči UK si byli vědomi případného posunu na čtvrtou příčku v případě vítězství. Jako by je ale tato myšlenka svazovala a v utkání nezopakovali výkony z posledních utkání.

Do utkání aktivněji vstoupili domácí. V úvodních minutách uzamkli plzeňské hráče v obranném pásmu. První brankové příležitosti měli Daniel Arnošt a Milan Piovarči, ale Jakuba Frčka v brance Plzňe nedokázali v překonat. Akademici se dostali k prvnímu ohrožení branky UK v 5. minutě a hned se dokázali prosadit. Kučerovo nahození před branku sedlo přímo na hůl Davida Markova, který jej zametl za brankáře Nováka. Na druhé straně měl vyrovnání na své hokejce v samostatném úniku Benjamin Velas. Mířil mezi Frčkovi betony, ale ten je sklapl včas. Ve 14. minutě už bylo srovnáno. Nahození obránce Ondry Černého tečoval Pavel Sommer a dočkal se své premiérové branky v dresu UK. Poté hráli domácí v oslabení hned dvakrát a nakonec v 19.minutě inkasovali po šikovné teči Jana Rejzka. Vyrovnat mohl do konce první třetiny Jiří Halberštát, ale v poslední chvíli dokázal jeden z hostujících obránců srazit jeho dorážku mimo branku.

Do druhé třetiny nastoupili opět s větší energií domácí hráči a odměnou jim bylo vyrovnání na 2:2. Daniel Arnošt dorážel do odkryté klece střelu Aleše Hyršla. Hráči UK trávili většinu času v útočném pásmu, ale dobře bránící Plzeňáci je nepouštěli do žádné příležitosti. V polovině utkání využil čistě vyhraného vhazování Adam Váchal a ranou z první propálil puk mezi dvěma bránícími hráči až za bezmocného Kristiána Nováka. Plzeňští dokázali ve druhé třetině nastřelit ještě dvakrát tyčku, ale skóre se neměnilo ani po dvou samostatných nájezdech Velase a Čmejli.

Ve třetí třetině už hráči UK jen bušili do neprostupné modré obranné linie. Plzeňští jim svou nedisciplinovaností nabídli dokonce dvouminutovou přesilovku 5 proti 3. Ale, hráčům UK Hockey Prague se nepodařilo vytvořit žádnou brankovou příležitost. Hřebíček do rakve UKáčka zabouchl v 53. minutě hostující Strmiska, který prostřelil Nováka opět přes několik clonících hráčů. Akademici už dokázali své dvoubrankové vedení uhájit a dokráčet si tak pro veledůležité 3 body do tabulky Univerzitní ligy ledního hokeje.


Foto: Aneta Procházková

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři