Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Olomouc dotahovala marně. Engineers slaví desátou výhru za sebou!

Na stadionu Hvězda byl opět důvod k radosti. Engineers porazili Olomouc 5:2, především díky skvěle rozehrané první třetině. Další dvě sice měli hru ve svých rukách především hosté, ale Pražané si náskok udrželi a zajistili si tak první místo v základní části ULLH.

První třetinu měli jasně pod palce domácí Inženýři. V 6. minutě vstřelili úvodní gól utkání, kdy David Kulich, lídr statistik, našel za brankou volného Matouše NAJMANA, který zakončil mezi nohy brankáře. Následovalo několik dalších pokusů na obou stranách, ale brankáři Příhoda i Ovčaři byli připraveni. Zlomila to druhá domácí branka, při které stál opět Kulich. Jeho střelu od modré dokázal Ovčaři jen vyrazit a dorážka Martina SEKERKY tak znamenala další úspěšnou akci pro Engineers. V následné hře čtyři na čtyři se dostal k puku Lukáš VOPAT, který svým zakončením k levé tyči přidal třetí engineerskou branku! A to ještě nebylo vše! Jen pár vteřin před koncem se Jan KOLÁŘ perfektně trefil do pravého rohu olomoucké brány.

Další dvacetiminutovka už pro domácí tak klidná nebyla. Mikuláš RIMMEL z bezprostřední blízkosti procpal po zemi puk za záda vyměněného pražského gólmana Josefa Havla, asistoval Janoušek. Za domácí se pokusili skóre navýšit Suda, Fabiánek nebo Raiterman ale překonat Ovčařiho se nedařilo, navíc se kupila i vyloučení, a to na obou stranách. V druhé třetině fanoušci tak viděli jen jeden gól.

Ani úvod závěrečné třetiny nešel domácím podle představ. Ani ne minutu po začátku třetiny vyrazil Havel puk ke Skopalovi, který jej obratem vrátil na Dušana KERDU a ten tak snadno stáhl skóre na 4:2. Nových šancí měli olomoučtí hráči dostatek, ale další gól už svými zákroky Havel nedopustil. Pátým střelcem na straně domácích se stal Lukáš SPURNÝ, jehož střela v polovině hry byla také tou poslední z celého utkání.

Ačkoliv se od druhé třetiny dařilo Olomouci držet s Pražany krok, náskok z první třetiny si domácí vzít nenechali. Engineers Prague tak přidali do své sbírky desátou výhru v řadě a jsou tak jistým vítězem základní části! Čeká je ještě utkání v Českých Budějovicích proti Black Dogs. Třešničkou v závěru základní části bude 11. března Backbone Bitva o Prahu v Edenu! Více informací najdete na facebookové události.

Vstupenky na pražské derby můžete zakoupit přímo na webu Bitva o Prahu nebo na prodejních místech, jejichž seznam najdete na Facebooku i Instagramu Engineers Prague nebo UK Hockey Prague. Tak na viděnou v Edenu! 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři