Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs byli lídrovi soutěže vyrovnaným soupeřem, na Engineers ale nestačili

Black Dogs Budweis na svém ledě přivítali lídra soutěže. A proti Engineers Prague se jim herně dlouho dařilo, dokonce byli v mnoha částech hry lepším a aktivnějším celkem. Přesto Pražané z jihu Čech odjíždí s plným bodovým ziskem. Byli totiž úspěšnější v zakončení a trestali především soupeřovu nedisciplinovanost.

Black Dogs vstoupili do utkání aktivně, ovšem v průběhu prvního dějství to byli Engineers, kteří šli poprvé do vedení, a to po trefě Petra Ujfalušiho. Vedení ovšem netrvalo dlouho. Tomáš Vochozka totiž rozradostnil poprvé domácí fanoušky - 1:1. Šance byly následně k vidění na obou stranách, i když aktivněji působili Českobudějovičtí. Ti však na soupeřovu defenzivu před odchodem do kabin recept nenašli.

Ve druhém dějství se Pražané museli obejít bez Lukáše Vopata, který inkasoval trest do konce utkání. K vidění přesto byly gólové hody. Svou druhou trefu nejprve vystřelil Petr Ujfaluši, načež opět srovnal Tomáš Vochozka. Potřetí poslal hokejisty z hlavního města do vedení Václav Burda.

A odznovu se začínalo poté, co bylo nařízeno trestné střílení. To parádně proměnil Lukáš Prášek - 3:3. Pak už ale otěže, především ty, co se úspěšnosti střelby týče, přebrali hostující hráči. Ty do konce periody stříleli ostrými ještě dvakrát. Nejprve Martin Suda, pak Jan Raiterman - 3:5.

Poslední dvacetiminutovku ovlivňovalo především obrovské množství vyloučení na obou stranách. Víckrát na trestné ale seděli Black Dogs, který na svou nedisciplinovanost doplatili. Josef Vostracký upravil na komfortní tříbrankový rozdíl. Jihočeši se ještě snažili se zápasem něco udělat, ovšem v samém závěru inkasovali naposledy. Na konečných 3:7 upravil Martin Sekerka.


Black Dogs Budweis: Spáčil (Svoboda) – Grauer, Sitter (C), Hrůša, Vávra, Hubata, Kříž (A) – Rolínek, Tintěra, Vochozka (A), Bahula, Fiala, Masopust, Šafář, Dvořák, Sumerauer, Prášek, Tejko, Grossmann.

Engineers Prague: Havel (Slavata) . Kulich, Raiterman, Žáček, Spurný, Klement (C), Vostracký, Vobořil – Dudák, Veber, Vopat, Janata (A), Suda, Sekerka, Ujfaluši (A), Fabiánek, Bursa, Kadlec, Kolář, Najman, Outrata.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři