Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Kavalíři v posledním domácím zápase základní části podlehli UK Hockey Prague 2:9

Poslední domácí zápas základní části odehráli VUT Cavaliers Brno proti UK Hockey Prague. Vrátit dvě porážky z letošní sezóny se jim však naneštěstí nepodařilo. Zatímco pražské střely v mnoha případech přesně nacházely cíl, kavalírům se šance proměňovat nedařilo. Za finálního stavu 2:9 se tak Pražané mohli opět radovat ze zisku tří bodů.

Do utkání proti UK Hockey Prague nastoupili kavalíři aktivně. O otevření skóre se pokoušel například při samostatném úniku Oskar Hubáček, od modré prověřoval nadvakrát pozornost pražského gólmana Martin Antal a tyč zazvonila při střele Jana Sokolíka. Na nepovedené snahy brněnských odpověděli hosté v páté minutě, kdy domácímu týmu ukázali, jak se proměňuje. Po přihrávce od Aleše Hyršla se prosadil Milan Piovarči - 0:1. Po třech minutách hry bez větších šancí slavili opět hosté. Tentokrát posílal kotouč za záda brněnského gólmana sám Aleš Hyršl – 0:2. O pár minut později navázal na slibný začátek zápasu ještě pražský Martin Maťátko, který zakončoval k bližší tyči a UK Hockey Prague tak odskočila soupeřům o rovné tři góly. V 11. minutě si šel za podrážení na dvě minuty sednout střelec druhého gólu a kavalírům se tak naskytla příležitost stáhnout neustále se navyšující náskok soupeře. Bohužel ani tato výhoda domácímu týmu v jeho snažení nepomohla. Po většinu přesilové hry se brněnští hokejisté nedokázali dostat z vlastního pásma. Naděje kavalírům svitla až v 15. minutě z hokejky Ondřeje Kunsta. „Hubas (Oskar Hubáček pozn. red.) mi posunul kotouč do útočného pásma. Nacpal jsem se před hráče a když jsem byl u brankáře, tak jsem vystřelil a padlo to tam,“ přiblížil situaci Kunst. Radost z první vstřelené branky však Pražané Cavaliers minutu před koncem úvodního dějství vzali, když Daniel Arnošt využil přesilovky a navýšil na 1:4.

Druhá perioda nezačala pro kavalíry o mnoho lépe. Vzrůstající tlak se hostům vyplatil v 31. minutě, kdy zmatku před brněnskou svatyní využil Jakub Kaleta a Cavaliers tak inkasovali popáté. Tentýž hráč skóroval o chvíli později podruhé, sedmou branku přidal minutu na to Filip Čmejla a upravil tak skóre na 1:7.  I přes pro mnohé přihlížející beznadějnou situaci však byli kavalíři stále odhodlání nedat svou kůži zadarmo. V 35. minutě se snížit pokoušel Alex Mudrych, který pálil z dálky, gól se mu však vsítit nepodařilo. Překonat pražského brankáře vzápětí zkoušel i Jan Sokolík s Matějem Kmoníčkem, kteří už měli větší štěstí a Cavaliers tak konečně mohli slavit. „Na mém gólu má velkou zásluhu hlavně Sokec (Jan Sokolík pozn. red.), který se výborně uvolnil na naší obranné modré, po svém úniku vybojoval puk zpátky, našel mě před brankou a mně už stačilo jen nastavit hůl a nasměrovat kotouč do kasy,“ popsal střelec druhé domácí branky Kmoníček. Už tak vypjaté emoce na straně domácího týmu ještě vyeskalovaly v závěru druhého dějství, když rozhodčí po faulu domácího Martina Antala nařídili trestné střílení. S nájezdem pražského útočníka si však domácí Bartošek dokázal bez problému poradit.

V poslední třetině už byla beznaděj VUT Cavaliers Brno téměř hmatatelná. Podlomené psychiky domácího týmu využil v 45. minutě pražský Milan Bořík, který pověsil kotouč pod břevno. Dvě minuty na to si šel na trestnou sednout domácí Ondřej Kunst. Přestože UK Hockey Prague se v útočném pásmu dařilo kombinovat, skórovat se jim tentokrát nepovedlo. Cavaliers se po ubránění oslabení ještě vzmohli k poslednímu odporu. Od modré směřoval kotouč na bránu Jan Sokolík, před svatyní následně zahrozil i Jan Malíř, ani jeden pokus však v pražské síti neskončil. V 54. minutě přikročili rozhodčí k trestu 5 minut a vyloučení do konce hry pro domácího Matěje Vávru za zásah do hlavy. Tlak hostujícího týmu tím pádem v poslední části hry zesílil, propašovat puk do brány se však Pražanům dlouho nedařilo. Nepříznivý vývoj utkání se tentokrát podepsal i na jinak klidném kapitánovi domácího týmu. „Za stavu 2:8 přišla strkanice před naší bránou. Uviděl jsem, že rozhodčí měl zdviženou ruku, tak jsem se pobil. Byla to moje první bitka v životě,“ okomentoval situaci Martin Antal. K produktivnějšímu odporu se již domácí tým nezmohl. V závěru duelu se o kosmetickou úpravu skóre ještě postaral Dominik Havelka, který navýšil na 2:9 a UK Hockey Prague tak Cavaliers potřetí v sezóně obrala o plný počet bodů.

VUT Cavaliers Brno – UK Hockey Prague 2:9 (1:4, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Kunst (Hubáček), 36. Kmoníček (Sokolík) – 5. Piovarči (Hyršl, Arnošt), 8. Hyršl (Rubeš, Arnošt), 9. Maťátko (Bořík), 19. Arnošt (Havelka, Gremlica), 31. Kaleta (Maťátko, Hyršl), 32. Kaleta (Havelka, Gremlica), 33. Čmejla (Sommer, Halberštát), 46. Bořík, 58. Havelka (Beran)

VUT Cavaliers Brno: Bartošek – Antal, Imlauf, F. Malý, Nossek, Groma, Dobšák, Stupka, Hubáček, Kunst, Sokolík, Mudrych, Malíř, Gombarčík, Vávra, J. Malý, Kmoníček, Sekanina

UK Hockey Prague: Hamalčík – Havelka, Černý, Bořík, Glitta, Beran, Maťátko, Steklík, Arnošt, Sommer, Halberštát, Kaleta, Čmelja, Piovarči, Rubeš, Hyršl, Gremlica, Hrivnak


Monika Pumprlová

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři