Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

UK rozstřílelo VUT Cavaliers a posouvá se na 5. místo

V poslední prověrce před Backbone Bitvou o Prahu si hráči UK Hockey Prague spravili chuť. V charitativním utkání na pomoc nemocnému fanouškovi kavalírů Martinovi byl celý průběh utkání pod taktovkou hráčů v černých dresech, kteří ovládli všechny tři dějství v utkání a dokráčeli si pro povinné body.

VUT Cavaliers Brno - UK Hockey Prague 2:9 (1:4, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Kunst (Hubáček), 36. Kmoníček (Sokolík) – 5. Piovarči (Hyršl, Arnošt), 8. Hyršl (Rubeš, Arnošt), 9. Maťátko (Bořík), 19. Arnošt (Havelka, Gremlica), 31. Kaleta (Maťátko, Hyršl), 32. Kaleta (Havelka, Gremlica), 33. Čmejla (Sommer, Halberštát), 46. Bořík, 58. Havelka (Med)

Do utkání vstoupili kavalíři odhodlaně a dokázali zatlačit Ukáčko ve vlastním obranném pásmu. Hostující hráči se brzy osmělili a převzali iniciativu v utkání. Pomalu oťukávali domácí obranu a v 5. minutě se mohli poprvé radovat. Po bleskovém útoku využil perfektní Hyršlovu přihrávku Milan Piovarči a poslal svůj tým do vedení. Tato branka odstartovala tlak UK Hockey Prague, který vyústil rozebráním obrany kavalírů a brankou do prázdné Aleše Hyršla. O minutu později se prosadil po rychlé kličce na střed hřiště Martin Maťátko a zvýšil na 3:0. V 15. minutě snižoval po individuální akci domácí Ondřej Kunst, ale v 19. minutě vrátil tříbrankové vedení zpět na stranu UK, svižnou střelou zápěstím při přesilové hře Daniel Arnošt, pro kterého to byl třetí bod v této třetině.

Druhou třetinu začalo UK stejně, jako zakončilo tu předchozí. Pokračovalo v mačkání soupeřovi obrany a odměnou jim byla branková smršť v rozmezí tří minut. Dvakrát během jednoho střídání se dokázal prosadit Jakub Kaleta a v dalším střídání se z ostrého úhlu prosadil Filip Čmejla. Na ukazateli skóre svítil stav 7:1. Kavalíři se ale nehodlali vzdát bez boje. Dokázali se dostat do dvou samostatných úniků. Druhý dokázali zakončit lépe a Matěj Kmoníček korigoval na 2:7 z pohledu domácích.

V průběhu druhé přestávky byly předány dary a výtěžek na podporu nemocnému Martínkovi, fanouškovi VUT Cavaliers Brno. Chlapci přejeme brzké uzdravení a držíme mu pěsti v boji s leukémií.

Do třetí třetiny hráči nastupovali za rozhodnutého stavu, ale trenéři UK se nechtěli spokojit s takovýmto výsledkem a nabádali své svěřence k neustálé aktivitě. Vše nasvědčovalo tomu, že se odehraje poklidný zbytek utkání. Ve 46. minutě nabral rychlost ve středním pásmu Milan Bořík a v samostatném úniku nedal Janu Antonínovi v brance Cavaliers nejmenší šanci. Kavalíři se bohužel, frustrovaní stavem utkání, uchylovali k nečistý zákrokům. Jeden z ostřejších střetů schytal Aleš Hyršl, který obdržel úder do oblasti hlavy a krku a Matěj Vávra putoval do šatny. O dvě minuty později se v potyčce utkal Milan Piovarči s Martinem Antalem. Nejlepší střelec UK si nešťastně při pádu přisedl nohu a později se ukázalo, že došlo ke zlomenině v dolní části těla. V 58. minutě upravil skóre na 9:2 Dominik Havelka po asistenci od střídajícího brankáře UK Daniela Meda.

UK Hockey Prague si připsalo povinné 3 body a stále živý naději na umístění v první polovině tabulky Univerzitní ligy ledního hokeje. Už ve středu se utká s městským rivalem Engineers Prague v utkání roku na zimním stadionu Eden.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři