Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Necháme na ledě všechno! Slibuje před Backbone Bitvou o Prahu kapitán UK Aleš Hyršl.

Backbone Bitva o Prahu je za dveřmi. Hráči už jsou natěšeni. Utkání tohoto roku ve středu 11.3. uvidí široká veřejnost prostřednictvím České televize. V roli kapitána UKáčka svůj tým přivede nejzkušenější hráč Aleš Hyršl. Jak se na utkání roku těší? Co od souboje s Engineers očekává a s čím bude chtít tým UK vyrukovat na městského rivala? Na tyto a jiné otázky nám Aleš se svým typickým širokým úsměvem odpověděl.

Ahoj Aleši, jak jsi vlastně přišel ke kapitánskému Céčku?

Ahoj, céčko jsem dostal od Míši Klingera, poté co si bohužel v průběhu sezóny poranil vazy v koleni. Jsme nový tým a v týmu máme hodně mladých kluků. I když si to ne úplně rád připouštím, tak v týmu patřím už mezi ty zkušenější. A tak poté, co se Kligny zranil, jsem dostal céčko na dres já.

Jaké to bude vést jako kapitán, do tohoto historického klání, tým spolužáků z Univerzity Karlovy?

Bude to skvělý zážitek. Každý z nás se na středu moc těší, takové utkání si většina z nás zahraje třeba jen jednou za život. My jdeme do utkání jako tým, jako skvělá parta. Necháme na ledě všechno a jdeme si to užít.

Zatím se vám Engineers nepodařilo porazit, cítíte v TV utkání šanci na úspěch?

Určitě cítím. Engineers mají kvalitní tým, a dokazují to po celou sezonu a takové utkání si nebudou chtít nechat vyfouknout. Náš tým zas udělal za sezónu velký pokrok a do utkání můžeme jít s čistou hlavou. Hokej je nevyzpytatelný sport a v utkání jako je toto šanci určitě cítím.

S čím půjdete do utkání?

Vyhrát!

Jak hodnotíš dosavadní sezonu?

Dosavadní průběh bych hodnotil pozitivně. Pro nás je to první rok a jsme hodně mladý tým. Vstup do sezóny se nám moc nevyvedl. Chvíli nám trvalo, než jsme se trochu rozkoukali a začali si věřit. Pak už to šlo nahoru a bylo to jen a jen lepší. Těším se, co bude dál.

Play-off se blíží. Vypadá to, že budete jedním z týmů, které budou čekat na to, který z týmů první čtyřky si je zvolí. Jaké máte cíle do vyřazovacích bojů?

Ještě je i šance, že skončíme na čtvrtém místě. Hodně nám napoví právě utkání v Edenu. Tak jako tak jdeme do Play-off s tím, že chceme uhrát ten nejlepší výsledek a rozhodně se nechceme jen zúčastnit. Play-off je úplně něco jiného než základní část, takže stát se může úplně všechno.

Studuješ na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Jak se ti daří ve škole?

Někdy je to hodně odříkání a občas už ani nevím, jak si sednout na židli, ale zatím se mi daří školou proplouvat s poměrně i dobrými výsledky, takže doufám, že do páťáku se dostanu bez větších problémů.

Takže tě fanoušci budou moci vidět v dresu UK Hockey Prague i příští ročník?

Na škole mi zbývají ještě aspoň dva roky, takže hrát ještě mohu. Zimní semestr budu na Erasmu ve Francii, tak se snad budu moct aspoň přijet kouknout, jak kluci hrají. Po návratu, pokud se vejdu do sestavy, nějaká šance určitě je.


Foto: Aneta Procházková

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři