Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Univerzitní lize držím palce, kvituje její vznik uznávaný trenér Marian Jelínek

Před Backbone Bitvou o Prahu se nám podařilo získat krátký rozhovor s uznávaným hokejovým trenérem, mentálním koučem a pedagogem PhDr. Marianem Jelínkem Ph.D.. Bitva o Prahu se bohužel bude po nařízení mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví odehrávat bez přítomnosti diváků přímo na zimním stadionu. Svůj prostor ale díky České televizi dostane pro své skalní fanoušky, ale i širokou veřejnost. Co řekl Marian Jelínek o nově vzniklé Univerzitní lize ledního hokeje a komu bude přát vítězství?

Dobrý den, pane doktore, děkuji Vám, že jste si udělal čas na tento krátký rozhovor. Pro začátek by mě zajímalo, jestli máte nějaký vztah k univerzitnímu sportu a pokud ano, tak jaký?

Univerzitní sport je pro mě velmi zajímavá oblast sportovních aktivit.  Propojuje se v něm rozvoj rozumu a těla. Tuto „symbiózu“ považuji za velmi podstatnou v současném světě. Sám často radím rodičům, aby děti, které dělají vrcholový sport zároveň i studovaly střední školu a dodělaly si maturitu, neboť je tu relativně velká šance jít díky sportu studovat do zahraničí.

Dále bych rád věděl, zda jste zaregistroval nově vzniklou univerzitní ligu ledního hokeje a co na ni případně říkáte.

Ano, univerzitní ligu ledního hokeje jsem zaregistroval a velmi to kvituji. Držím palce a fandím jí, aby se stala nedílnou součásti sportovního života v naší republice.

Myslíte si, že popularita univerzitního sportu u nás roste? Co by případně mohlo Univerzitní lize ledního hokeje a univerzitnímu sportu jako takovému k jejich popularizaci pomoct?

Ano, myslím si, že popularita univerzitního sportu u nás určitě roste. Samozřejmě, že by jí pomohly určité legislativní úpravy a zároveň i zvýšené finanční prostředky. Na druhé straně, všechno má svůj čas.

Dnes se v pražském Edenu odehraje utkání mezi týmy UK Hockey Prague a Engineers Prague (studenti ČVUT, VŠE, ČZU). Tento zápas bude také vysílán živě na ČT Sport. Myslíte si, že právě živé televizní vysílání je jedna z možných cest, jak univerzitní sport zpopularizovat a přiblížit ho tak nejen studentům, ale i široké veřejnosti?

Jednoznačně si myslím, že jednou z možností, jak zpopularizovat univerzitní sport jsou i živá vysílání v médiích. Za to velký dík masovým médiím.

A otázka na závěr. Troufnete si tipnout, kdo se stane vítězem tohoto zápasu? A proč právě tento tým?

Opravdu nemám tušení, kdo zápas vyhraje, protože neznám soupisky jednotlivých týmů. Ale jelikož jsem absolventem UK, fandím přeci jen týmu UK.  Především však přeji krásný sportovní zážitek.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů jak v profesním, tak osobním životě.

Autor: Richard Jarošík

foto: Petrášek RadekČTK

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři