Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs se radují ze tří bodů, doma přestříleli Ostravu

Black Dogs se téměř po týdnu opět představili na domácí ledové ploše. Tentokrát jejich výhře ale nepřihlížela příliš početná divácká kulisa z důvodu dnešního nařízení vlády, které omezuje počet diváků na sportovních utkáních. Českobudějovičtí byli v zápase o něco lepším týmem, postupně si vypracovali vedení 5:1 a nakonec se radují ze tří bodů. Ty uhájili konečným výsledkem 6:4.

Začátek utkání byl zajímavý. Na obou stranách byla vidět spousta šancí. Největší gólové situace měli za domácí na holích Prášek a Sumerauer. Ani v jednom případě se ale Black Dogs neradovali. Následně se do šance dostali i Ostravští, jeden z jejich útočníků ale zamířil jen do tyče. Pak už jsme ale byli svědky první branky. Erik Bahula dostal kotouč na hůl v těsné blízkosti svatyně, načež z bekhendu zavěsil přesně do horního růžku. O odpověď se snažil Moravčík, avšak ten z nenápadné pozice trefil jen tyč.

 

V průběhu druhé třetiny se hra začala více vyrovnávat a Ostravští začali být o něco více konkurenceschopní. Přesto se z druhého přesné zásahu radovali Jihočeši. Lukáš Prášek byl na brankovišti pohotový a dorazil kotouč úspěšně až za brankovou čáru. O jedinou branku to pak bylo po trefě hostujícího Dominika Moravčíka. Konec periody přinesl povedenou pasáž Black Dogs Budweis. Ti totiž zaznamenaly dvě přesné trefy a na jejich střídačce bylo rázem veseleji. O třetí gól domácích se postaral Tomáš Křenek, následně byl úspěšný i Šimon Masopust, jehož projektil z mezikruží skončil až Šindelkovými zády.

 

Českobudějovičtí hokejisté pokračovali v nastoleném tempu úspěšných střel i zkraje poslední dvacetiminutovky. Šimon Masopust se individuálně protáhl až k brankovišti, odkud zavěsil přesně pod horní tyč – 5:1. Bo Ostrava se postupem času vracela do utkání, nicméně začala stahovat manko později, než by bylo záhodno. Pavel Pobuta překonal bezmocného Spáčila a stejně tak se dařilo i Kryštofu Fejkovi. Po povedeném přečíslení dva na jednoho klid na hole domácím přidal Tomáš Vochozka, kterému stačilo jen nastavit hůl a nasměrovat puk za brankovou čáru. Celkový výčet pak uzavřel Pavel Pobuta, když skóroval v oslabení, ale přesto českobudějovičtí hráči slaví tři body.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři