Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Dvojitý úspěch trenéra Engineers Koláře. Získal pohár, který sám navrhl!

Engineers Prague pod vedením trenérů Fukse a Koláře zažili parádní sezónu a po zásluze po posledním zápase základní části převzali pohár pro jejího vítěze, který se díky situaci způsobené koronavirem nakonec stal i pohárem pro celkového vítěze Univerzitní ligy. Druhý jmenovaný měl ze zisku trofeje dvojitou radost, právě Dan Kolář se totiž postaral o vítězný návrh podoby poháru. V rozhovoru se ptáme nejen na tuto zajímavost, ale také na to, jak hodnotí premiérový ročník Univerzitní ligy z pohledu trenéra vítězného týmu.

Dane, na začátek něco o tobě. Co jsi studoval a co tě přivedlo k univerzitnímu hokeji?

Vystudoval jsem obor Architektura a urbanismus na Stavební fakultě ČVUT a zároveň ještě obor Management a podnikání v průmyslu na Masarykově ústavu vyšších studií. K univerzitnímu hokeji jsem se dostal přes partu hokejistů na ČVUT, konkrétně přes kamaráda Jirku Nováka. Po pár letech na škole se ze studentů ČVUT a VŠE dal dohromady tým Engineers, původně Technika Praha, kde jsem působil jako hráč. 


A jak ses dostal k trénování Engineers?

Vždycky mě trénování zajímalo a nabídla se tahle příležitost. Chtěl jsem především zůstat u týmu i po tom, co jsem nemohl pokračovat jako hráč.

 

Jsi tedy nejspíš první hokejový trenér, který vyhrál trofej, kterou sám navrhl. Co bys nám o tom poháru řekl?

Jak se ke mě dostalo, že liga vypsala soutěž o podobu poháru, hned jsem měl zájem. Klukům jsem v šatně hned na začátku řekl, že tu soutěž vyhraju a že pak oni pro mě musí vyhrát ten pohár. Odměnu jsem slíbil dát do placu za vyhrané play off, které se bohužel nakonec nekoná. Ale zas jsem aspoň ušetřil (smích)!

 

Popiš nám, co na poháru najdeme..

Symbolů je tam hned několik. Tělo poháru tvoří 5 hráčských a jedna brankářská hokejka, která je v čele poháru a najdete na ní nápis odkazující na Univerzitní ligu. Všechny hokejky mají čepele nahoře, což je v hokeji symbol vítězství, radosti. Ve hře je vždy čepel na ledě, ale jakmile se něco slaví, hokejky míří vzhůru. Samozřejmě i zlatá barva odkazuje na to, že pohár patří těm nejlepším.


Jak bys zhodnotil sezónu z pohledu Engineers?

Převládají jednoznačně pozitiva, vycházelo nám prakticky všechno, což bylo dáno perfektní docházkou a kvalitní prací všech hráčů na trénincích. Chtěl bych vyzdvihnout zapracování nováčků, kterých bylo více než 10 a všichni se stali platnými členy sestavy.

 

Jaké jsou vůbec pocity z takto zvláštně zakončené sezony?

Samozřejmě to chápeme, v první řadě je zdraví a je potřeba, abychom se všichni chovali zodpovědně a mohli se brzy zase věnovat tomu co máme rádi. Z toho hokejového pohledu mě mrzí, že jsme přišli o vítězné emoce, to jak na sebe naskáčeme po vyhraném zápase a potom se týden neukážeme doma.

 

U koho nakonec pohár skončil?

Pár kluků na něj mělo zálusk, ale skončil u toho správného majitele. Spolu s druhým trenérem Danem Fuksem ho pečlivě hlídáme. Těšíme se, až ho budeme moci ukázat na nějaké akci s hráči i fanoušky.


Pozn. red: Trenéři Engineers jsou spolubydlící :)..

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři