Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Hokej v Univerzitní lize jsem si užíval. Říká Dominik Havelka, člen All-Star Teamu soutěže.

Jak bývá tradicí i v těch nejslavnějších soutěžích i v Univerzitní lize ledního hokeje byl vyhlášen výběr nejlepších hráčů soutěže. Ideální sestavu vybírali trenéři jednotlivých týmů a do nejlepší šestice soutěže se svými výkony dostal obránce UK Hockey Prague Dominik Havelka. Tento vzrůstem neveliký obránce byl nejlepším střelcem mezi obránci a pokud mu školní povinnosti a vytížení ve 2.lize dovolily, byl rozdílovým hráčem v každém utkání.

Dominiku, tato sezona byla tvá první zkušenost s univerzitním hokejem. Dokázal sis představit před prvním utkáním proti HC Masaryk University, do čeho půjdeš?

Co si tak vzpomínám tak moc ne. Čekal jsem rychlý hokej a to se také potvrdilo. V prvním zápase nás Masaryčka smázla, ale první dvě třetiny tomu neodpovídali. Výsledek byl krutý, ale hned jsem se těšil, až se ke klukům připojím zpátky na další zápasy.

Na univerzitní hokej, který je odlišný od toho, který se hraje ve 2.lize, se ti podařilo rychle přivyknout a dokázal jsi pravidelně bodovat. Ve 2.lize jsi podobně produktivní. Dají se tyto soutěže porovnat?

Musím říct, že jsem měl letos opravdu povedenou sezónu a mrzí mě, že důsledkem vyšší moci jsme jí ani v jedné soutěži nemohli dohrát. V Táboře jsme rozhodně měli tým, který měl velkou šanci udělat úspěch. V Ukáčku si myslím, že dlouho trvalo, než si to všechno tak nějak sedlo, ale každým zápasem jsme byli silnější, což se projevilo v poslední fázi základní části. Velkým impulsem byl určitě i příchod Dana Arnošta do týmu. Z mého pohledu, jsou ve druhé lize rozhodně zkušenější hráči a utkání jsou více svázána taktikou. Univerzitní liga se hraje nahoru dolu, ve většině utkáních se moc nemyslí na obranu, a tak padá hodně gólů. Myslím si, že je to super projekt a doporučuju jít hrát všem klukům, kteří se chtějí věnovat studiu. Věřím že i úroveň soutěže půjde každým rokem nahoru.

Jak říkáš, univerzitní soutěž není tolik svázána taktikou a ty jsi měl hodně volnosti ve směru dopředu. Měl jsi možnost vyzkoušet si věci, které bys třeba ve 2.lize nezkusil?

Přesně tak. Hraje se hlavně dopředu a to mě baví. Hokej v univerzitní soutěži jsem si vyloženě užíval, zkrátka jsem si z ničeho nedělal hlavu. Že bych ale zkoušel něco nového si nemyslím.

V univerzitní lize je spousta ofenzivně laděných obránců, ty jsi ale dokázal nastřílet nejvíce branek a jako jediný obránce sis udržel průměr více než jednoho bodu na zápas. Čím to je že se ti tolik dařilo?

Samozřejmě člověk tomu musí jít trošku naproti a hrát s čistou hlavou. Byl zápas kdy mi tam nespadlo nic a jindy se naopak povedlo vše na co jsem sáhl. Tak to asi v životě i v hokeji chodí. Letos se mi dařilo tak jen doufám, že na to zvládnu za rok zase navázat.

Kvůli náročnému programu 2.ligy studuješ na Fakultě tělesné výchovy a sportu na UK dálkově. Daří se ti plnit školní povinnosti? A jak probíhá výuka teď během nouzového stavu?

Víceméně je to spíše kvůli práci, s druhou ligou samotnou bych prezenční studium asi stíhal. V zimním semestru jsem nezvládl pouze některé části plavání. Chtěl jsem se tomu hodně věnovat po sezóně, ale bohužel bazény jsou zatím stejně jako všechny ostatní sportoviště uzavřené. Momentálně máme samostudium, ostatně jako po celou dobu na dálkovém studiu. Já ale spíše sleduji, jestli se do konce akademického roku do školy vůbec stihneme vrátit.

 

Mimo studium a aktivního hraní jsi také součástí trenérského týmu Elite Hockey Training Center s trenéry UK Alešem Hybnerem a Davidem Kalivodou. Jaké to je, hrát pod svými kolegy?

Ano. David byl vlastně první kdo mi dal impuls jít hrát univerzitní hokej ještě dřív, než se sám k týmu připojil. Pak už jsem se domluvil s Alešem a naším manažerem Pepou Vošahlíkem. Na střídačce je beru zkrátka jako moje trenéry a různé srandičky a pošťuchování jdou stranou. To přijde až po zápase. (smích) Já jsem z nás samozřejmě nejmladší, takže jsem rád že se od nich můžu leccos přiučit i u nás v akademii.

Oba trenéři by tě určitě rádi měli v týmu i pro příští sezonu. Budeš i příští rok na soupisce UK Hockey Prague.

Uvidíme. Zatím ještě nejsem domluvený, kde budu příští rok hrát, ale doufám že vše zůstane jako to bylo letos. Samozřejmě záleží i na studijních výsledcích, abych vůbec mohl být součástí našeho týmu. Byl bych moc rád, zároveň bych si chtěl příští rok zahrát na zimní universiádě tak by mi podobná zápasová vytíženost jako letos určitě prospěla. Těžko ale říct, jak bude sport v naší zemi vypadat až vyhrajeme boj s koronavirem. Ekonomicky to bude mít určitě dopad nejen na hokejové soutěže, tak je teď moc brzo předvídat co bude a nebude.

 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři