Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Tomáš Vochozka členem ALL-star týmu! Společně se spoluhráčem z Black Dogs, Lukášem Práškem, ovládli ligovou tabulku střelců, oba dali po 11 gólech.

Po předčasném konci univerzitní ligy ledního hokeje je čas na hodnocení. Střelecky se nejvíce dařilo právě budějovickým mladíkům. Vochozka navíc přidal dvanáct asistencí, což mu vyneslo celkově druhé místo v kanadském bodování.

Tome, byl jsi zařazen do ALL-star týmu celé soutěže ULLH. Zároveň jste byli spolu se spoluhráčem z Black Dogs Budweis, Lukášem Práškem, vyhlášeni nejlepšími střelci soutěže. Co na to říkáš?

Moc si toho vážím. V této soutěži je hodně výborných hokejistů a jsem rád, že jsem byl vybrán zrovna já. S Prachem jsme hráli v jedné lajně většinu sezóny, tak jsme se o to museli podělit. :-) Já jsem hlavně rád, že jsem si tuto sezónu užil a bude zajímavé sledovat, jak ULLH poroste každým rokem, protože potenciál na to určitě má.

Poslední tři roky jsi hrál v Americe. V čem se dá toto tvé působení porovnat se současným studiem a soutěží ULLH?

Ano, jakožto juniorský reprezentant ČR jsem šel do Ameriky s cílem dostat se do NCAA D1. S pár školami jsem byl v kontaktu a měl nabídky, nakonec jsem se ale rozhodl dál dělat školu dálkově v Čechách. Hokej v Americe, i ten školní, je na vysoké úrovni a hrát proti hráčům, jako jsou Jack a Quinn Hughesovi, Svechnikov, a další bylo super. Přesto jsem se rozhodl pro návrat domů. Měl jsem víc možností, kde rozvíjet profesionální kariéru. Po důkladném zvážení mě nakonec ale nejvíce oslovil projekt ULLH, možnost skloubit studium a hokej, a proto jsem se rozhodl pro VŠTE a tým Black Dogs. Určitě nelituji.

Jak jsi prožíval osobně tuto sezónu a co bys nám řekl o týmu BD?

Já jsem prožíval sezónu skvěle. Bylo super si hokej zase užívat. Měli jsme výbornou partu, což bylo nejdůležitější. Všechno začalo herně klapat tak, jak mělo i před play-off, ale bohužel se teď děje to, co se děje. Zdraví je samozřejmě nejdůležitější.

Jak se díváš na současnou situaci, nečekané ukončení soutěže a jaké máš plány pro příští rok, hokejové i studijní?

Snad to brzy přestane a všechno bude tak, jak bylo. Myslím si, že Česká republika zvládá tuhle situaci zatím výborně. Nejdřív musíme uplynulou sezónu s klukama pořádně zapít, oslavit bronzové medaile a pak se uvidí, jaké budou plány. Když zůstanou v týmu naši klíčoví hráči, budeme příští rok opět velmi silný tým a já v to pevně věřím. Škola nám vychází maximálně vstříc, všichni nám fandí a já doufám, že ani za to třetí místo nejsou naštvaní. :-) Měli jsme mladý tým a budeme, myslím, každý rok lepší a lepší.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři