Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

INŽENÝRSKÁ ABECEDA 2019/2020 - část druhá

Parádní výkony nováčků, zajímavosti z Bitvy o Prahu nebo perfektní úspěšnost při plnění studijních povinností! O tom všem se dozvíte ve druhém díle Inženýrské abecedy 2019/2020!

N jako NOVÁČCI – Jedno z největších překvapení letošní sezóny. Premiéru v dresu Engineers si připsalo hned 13 hráčů a všichni se rychle zařadili mezi platné články týmu. Když bylo potřeba, do branky za naše první dva brankáře zaskočili Pepa Havel s Liborem Slavatou a předvedli parádní výkony. V obraně se především bodově zářil David Kulich a i díky největšímu počtu asistencí získal ocenění pro nejlepšího obránce ligy. V základní sestavě si své místo dobrými výkony vybojovali také Honza Raiterman (4+6) a David Vobořil (2+4). V útoku se nejvíce dařilo Tomáši Fabiánkovi (8+14), který vyhrál kanadské bodování týmu. Zmíněný lídr statistik těžil především ze skvěle fungujícího nováčkovského útoku, kde nastupoval s Honzou Kolářem (7+10) a Vencou Burdou (3+9). Velkou útočnou sílu poté ukazovalo příbramské trio Josefus (7+9), Káník (9+5) a Chlouba (6+8), kteří kvůli svým povinnostem v 2. lize sice odehráli méně zápasů, ale jejich produktivita byla parádní. Důležité branky přidal také Lukáš Vopat (6+3) a skvěle se také uvedl junior Hvězdy JMatouš Najman (3+0), který se zatím na univerzitu teprve chystá. Nováčci kromě výkonů na ledě přispívali k chodu klubu i svou účastí na studentských akcích, za což jim patří další poděkování!

O jako OBRANA – Jednoznačně nejlepší obrana byla skvělou vizitkou týmové práce po celou sezónu. Výsledný průměr 1,6 obdržené branky na zápas je v kontextu hokejových statistik unikátní. V profesionálních ligách se průměr nejlepších týmů pohybuje o dost výše. V Extralize byla v tomto ohledu nejlepší Mladá Boleslav (2,4), v NHL Boston Bruins (2,5). Samozřejmě nechceme porovnávat kvalitativně, ale to číslo jen dokazuje skvělou práci brankářů, defenzivní řady, ale i útočníků, jejichž podpora obrany je v dnešním hokeji základem úspěchu.  Obránci navíc dokázali v sezóně do gólových statistik přispět hned 13 brankami.

P jako POLEPOVÁNÍ MANTINELU V EDENU – Poprvé jsme si zkusili jaké to je připravovat velký televizní zápas a to konkrétně u Backbone Bitvy o Prahu vysílané na ČT SPORT. V Edenu na nás čekala spousta práce, celou noc parta 20 lidí polepovala mantinely samolepami s logy našich partnerů, abychom byli před celým národem pořádně vidět. Pokud někdo potřebujete něco polepit, naše manufaktura je vám k službám, na ceně se domluvíme ?!

R jako REKORD – Nebýt smutné situace s koronavirem, Backbone Bitva o Prahu by překonala rekord Univerzitní ligy v návštěvnosti. Vstupenku si zakoupilo zhruba 2500 lidí. Nedá se nic dělat, tento bod si necháme jako úkol na příští rok, ať to máme oficiální.

S jako STUDIJNÍ SYSTÉM – Vedení ligy dbá na to, aby hráči byli řádnými studenty a plnili své povinnosti. Po skončení zkouškového období proběhla důkladná kontrola všech hráčů. Konkrétně bylo nastaveno, že student musí splnit minimálně 30% zapsaných předmětů na daný semestr. Celkem 49 z nich toto nesplnilo a byla jim pozastavena možnost nastoupit do dalších utkání ULLH. Ani jeden však nebyl z Engineers, kde podmínky splnili úplně všichni.

T jako TRENÉŘI – Naše trenérské duo Dan & Dan, tedy Daniel Fuks a Daniel Kolář, si může do svých trenérských statistik připsat první velký úspěch, když dovedli tým k poháru pro vítěze základní části. Za úspěchem je především tvrdá dřina, kterou svým svěřencům v průběhu soutěže naordinovali. Na rozdíl od ostatních týmů tým poctivě trénoval i přes Vánoce a právě to se po Novém roce ukázalo jako rozhodující, protože tým od té doby nepoznal hořkost porážky. Hráči si pochvalovali úroveň tréninků a přípravy, trenérům se za to odvděčili perfektní docházkou. Třešničkou na dortu pro Dana Koláře bylo, že pohár ČAUS pro vítěze základní části navrhl právě on

U jako UNIVERZITNÍ LIGA – Asi největší změna oproti minulým rokům. Od září jsme se stali součástí nově vzniklé Univerzitní ligy ledního hokeje (ULLH) a nemůžeme jinak, než tuto změnu pochválit. Organizačně, mediálně i úrovní se univerzitní hokej posunul na úplně jinou úroveň. Věříme, že se nastavená laťka bude i nadále zvyšovat a z univerzitního hokeje se stane studentský fenomén.

V jako VÍTĚZNÁ VLNA – Engineers prakticky od konce listopadu nenašli přemožitele. Prohry s Masaryčkou a s Ostravou po nájezdech nastartovaly tým ke šňůře 11 výher. Od 29. listopadu tým neztratil ani jeden bod, což bylo v souboji o první místo rozhodující. Úctyhodné bylo i skóre, které v těchto 11 zápasech 58:17.

X jako X FAKTOR – Pokud bychom měli vybrat ten zásadní, byla by to vyrovnanost všech formací. Tým předváděl dlouhodobě velmi stabilní výkony a vyvaroval se, na rozdíl od soupeřů, výsledkovým krizím. V každém zápase se mohl spolehnout na dobré výkony brankářů, perfektně fungující obranu a také to, že góly dávaly prakticky všechny útoky, takže pokud se nedařilo jednomu, vzal na sebe odpovědnost jiný. To je mimo jiné vidět i na vyrovnanosti kanadského bodování týmu.

Z jako ZAČÁTEK – Ročník 2019/2020 pro nás byl obrovskou změnou a posunem hlavně díky vzniku ULLH. Organizační nároky se posunuly na vyšší level a my jsme rádi, že se nám je podařilo zvládnout a navíc sezónu korunovat ziskem titulu. Už nyní se připravujeme na tu další a věříme, že se nám bude dařit podobně jako v té letošní.


První díl Inženýrské abecedy naleznete ZDE

Pokud jste naše shrnutí dočetli až do konce, děkujeme za Vaši pozornost ?! Navážeme na něj rozhovory s vybranými hráči a připravujeme také několik videí, takže určitě sledujte Facebook a Instagram Engineers Prague. Jakmile to bude možné, uspořádáme akci pro fanoušky, na které společně oslavíme zisk toho krásného poháru!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři