Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Nejlepší obránce ligy Kulich: Komu by se nelíbilo být Inženýrem?

Předčasný a vynucený konec sezóny nutně neznamená, že nejsme s našimi hráči v kontaktu. Sice je více virtuální než kdy dřív, ale ani to nás nezastaví! Tentokrát jsme oslovili dalšího nováčka, obránce Davida Kulicha. Během první sezóny ovládl kanadské bodování obránců celé ligy (19 bodů) a zároveň se stal nejlépe hodnoceným hráčem ve statistice plus mínus (22 bodů). V rozhovoru popisuje nejen lásku k Engineers, ale i svou náročnou práci policisty.

Davide, za tvou první sezónu v Engineers ses stal nejlepším obráncem celé ligy a právem jsi byl zařazen do All-star teamu soutěže. Čekal jsi takový start? 

Nic jsem nečekal, hrál jsem prostě hokej, předváděl co umím a užíval si každou minutu na ledě. Každá asistence byla jen taková třešnička, ale hlavně je to zásluha ostatních, kteří s nahrávkou ode mě naložili nejlepším možným způsobem - gólem. Nebudu ale popírat, že mi to radost neudělalo.

Jak se ti líbí být "Inženýrem" a jak sis sedl s týmem? 

No komu by se nelíbilo být inženýrem? Je to super být součástí tohohle týmu. Týmu, kde všichni hrají hokej s radostí a s chutí a mají zájem i o celkový chod. Samozřejmě je zábava i mimo led a to nadstandardní. Měl jsem také štěstí, že jsem s Janasem (Petr Janásek) mohl tvořit obranou dvojici. Myslím, že jsem si s týmem sedl, jestli si sedl se mnou to nevím, ale doufám, že ano.

U jedné fotky na Instagramu v policejní uniformě jsi napsal, že nejsi policajt, ale striptér. Tak jak to teda je? 

To bylo ze začátku mé policejní kariéry, pořádně jsem ještě nevěděl co mě čeká, a tak jsem si nechal otevřená zadní vrátka. Uniformu už jsem měl, a kdyby ta policejní práce náhodou nevyšla, tak bych jí třeba využil právě striptýzem (smích). 

Nasazení policie je momentálně větší než kdy jindy. Jak teď zvládáš svou práci? 

Slouží se teď 24hodinové směny, ale ty jsem sloužil i před tímhle opatřením, takže v podstatě žádná změna. Dvacet čtyři hodin je dlouhá doba, únavu pociťuji. A co se týče lidí, tak už začínají docela blbnout a vymýšlejí nesmysly.

Čím vyplňuješ volný den, když se tedy zadaří a můžeš odpočívat? 

Když můžu odpočívat, tak opravdu odpočívám. Rád si přispím, zacvičím si, proběhnu se, trávím čas s přítelkyní. Těch možností v těchto měsících je pomálu. 

Co uděláš jako první, až se život vrátí do normálu? Až se vrátí vše do normálu a bude to možné, půjdu si zahrát hokej. Vím, že od hokejisty je to nečekaná odpověď, ale fakt mi to chybí!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři