Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Medvěd Pavel v koronavirové kleci: společné tréninky si vynahradil prací na chmelnici

Místo bitev v play off zavřené stadiony a konec sezony. Ani letní příprava není díky pandemii korona viru společná. A jak to vše přežívá Medvěd uvězněný v kleci? To se dozvíte v rozhovoru s Honzou Pavlem.

Jak jsi trávil karanténu, co ti nejvíce chybělo z “normálního” života?

Od jejího začátku jsem se snažil udržovat v tempu a cvičit převážně s vlastním tělem, protože na nic jiného nebyl prostor. Po dlouhé době jsem si našel čas na nějakou knihu, což bylo jedno z mála pozitiv karantény. Ze začátku to pro mě bylo dost složité, protože nejsem zvyklý být zavřený doma a nic pořádně nedělat. Už po chvíli mi proto začala chybět i škola a o hokeji ani nemluvím.


Kdyby sis mohl vybrat, s kým bys chtěl ze spoluhráčů být zavřený a proč?

Tady si ani vybírat nijak nemůžu, jelikož mám za spolubydlícího Honzu Grygeru. Velkou část karantény jsem trávil v Brně, tudíž jsme byli zavření spolu. Pokud teda zrovna neodbíhal rozdávat radost mezi ženy.


Jak ti chyběl hokej a nedokončená sezona, kterou zhatila pandemie korona viru?

Hokej mi určitě chybí a nedokončená sezona nás velmi mrzí. Po rozpačitých výkonech na začátku nového roku jsme se dostávali zpátky do formy a hlavně z tréninků bylo cítit, že všichni makají na sto procent. Věřili jsme, že v play-off ukážeme naší opravdovou sílu, kterou jsme ještě možná ani nepředvedli.


Jak jsi se připravoval na novou sezonu? Viděl jsem fotku, jak jsi místo na ledě dřel na poli. 

Společně s Honzou Grygerou jsme se nechali inspirovat Jardou Jágrem, který zahrnoval práci na farmě a na poli do své přípravy. Uvidíme, zda se to pozitivně projeví v září na ledě i u nás. Každopádně by se naše úsilí mohlo pozitivně projevit minimálně na kvalitě piva, protože jsme pracovali na chmelnici a vše dělali s láskou. 


Co se v tréninku a přípravě změnilo po nedávném uvolnění opatření?

Z počátku karantény jsem trénoval individuálně. Později až se začala trochu uvolňovat některá opatření, jsme vytvořili skupinku společně s Martinem Biolkem, Honzou Grygerou a Adamem Strakošem. Chodili jsme cvičit, běhat nebo na inline brusle. Poté se k nám na některé fotbálky “za barákem” přidal Nir Tichon a Adam Grman, takže by se dalo říct, že většina z týmu určitě nelení. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet dál a jestli se dočkáme i týmové přípravy.


Kdo z kluků podle tebe nejvíc během karantény přibral?

Toto je těžká otázka, protože adeptů na toto místo máme v týmu několik a ani nechci konkrétně jmenovat. Co jsem ale slyšel, žhaví kandidáti na prvenství jako Honza Vaverka, Pavel Tomaník, Martin Biolek, Adam Strakoš a Adam Studený se poctivě připravují, takže na nich karanténa nebude ani poznat.


Máš nějakou vtipnou historku z tohoto zvláštního období?  Vtipných historek mám několik. Když se tak zpětně podívám, tak se vlastně v době karantény vůbec nenudím a snažíme se s klukama brát všechno pozitivně. Konkrétní historky radši nebudu jmenovat, aby mi to zúčastnění neměli za zlé. Kabina se všechno zajímavé určitě dozví.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři