Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Na slavnostním ukončení sezony v Síni slávy získalo ocenění i UK!

Po uvolnění bezpečnostních opatření proti koronaviru nastal čas na uspořádání slavnostního ukončení premiérového ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje. Této události se zúčastnili mimo manažerů všech osmi týmů i osobnosti z řad partnerů soutěže, prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král i rektor Univerzity Karlovy prof. MUDr. Tomáš Zima DrSc..

V zákulisí Síně slávy ledního hokeje bylo 27. května uspořádáno slavnostní zakončení prvního ročníku ULLH, na kterém byly předány individuální ceny pro nejlepší hráče a následně medaile a pohár pro vítěze základní části a zároveň první mistry Univerzitní ligy ledního hokeje.

Celou událost zahájil Tomáš Hlaváč, předseda České asociace univerzitního hokeje, a zhodnotil první ročník z pohledu asociace a vypíchl největší momenty sezony, mezi které patřily Hokejové bitvy v Ostravě, Brně a Praze a dva přímě přenosy v České televizi. Po předsedovi ČAUH následovali zástupci partnerů soutěže, pan Tomáš Král, prezident ČSLH, paní Jana Obermajerová, předsedkyně představenstva BPA sport marketing a.s. a PaedDr. Ivana Ertlová, předsedkyně České asociace univerzitního sportu. A bylo potěšující slyšet z jejich úst slova uznání projektu Univerzitního hokeje. Všechny osobnosti se shodli na tom, že první ročník předčil jejich očekávání.

 Poté už přišel čas na předávání individuálních cen nejlepším hráčům. Z rukou paní Ertlové převzal cenu pro nejlepšího brankáře Aleš Příhoda z Engineers Prague, který zakončil ročník s nejlepšími čísly v téměř všech statistikách. Cenu pro nejlepšího obránce obdržel od rektora Univerzity Karlovy náš obránce Dominik Havelka, který patřil k nejproduktivnějším obráncům a v přepočtu bodu na zápas byl vůbec nejproduktivnějším.  Dominik poté v rozhovoru přiznal, že by rád nastupoval v dresu UK Hockey Prague i v příští sezoně. Výkony v ULLH i 2.lize však vzbudili zájem účastníka 1.ligy z Kolína, který jej láka do svých řad. Je to skvělá vizitka pro UK i Dominika. Cenu pro nejlepšího útočníka si převzal česko-budějovický Tomáš Vochozka, který byl nejlepším střelcem ligy. Cenu pro nejproduktivnějšího hráče si vybojoval hráč BO Ostrava Vítkovice Steel Marek Kovalski. Nejužitečnějším hráčem soutěže se stala opora obranných řad Engineers Prague a nejproduktivnější obránce David Kulich. Cenu pro nejlepšího trenéra obdržel David Oulík, který trénuje tým nejmenší univerzity z účastníků ULLH, i přesto dosáhl na třetí místo. Titul Manažer roku získal zástupce VUT Cavaliers Brno Daniel Jochman, kterému se povedlo během ročník mimo jiné charitativní utkání na pomoc nemocnému fanouškovi. 

Po předání individuálních cen přišla na řadu korunovace prvních mistrů Univerzitní ligy ledního hokeje týmu Engineers Prague. Pohár převzal kapitán mužstva Petr Janásek a všichni hráči obdrželi zlaté medaile a gratulaci od partnerů soutěže. Tento akt udělal finální tečku za prvním ročníkem soutěže a teď už všechny týmy upínají své myšlenky k sezoně příští.

Nejlepší brankář: Aleš Příhoda (Engineers Prague)

Nejproduktivnější hráč: Marek Kovalski (BO Ostrava Vítkovice Steel)

Nejlepší obránce: Dominik Havelka (UK Hockey Prague)

Nejlepší nováček: Jan Kalus (HC Masaryk University)

Nejlepší útočník: Tomáš Vochozka (Black Dogs Budweis)

Nejlepší trenér: David Oulík (Black Dogs Budweis )

Nejlepší manažer: Daniel Jochman (VUT Cavaliers Brno)

Nejužitečnější hráč sezony: David Kulich (Engineers Prague)

Foto: Lukáš Kozel

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři