Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Nové týmy, bitvy i turnaj. Druhá sezóna ULLH odstartuje v září

Další ročník Univerzitní hokejové ligy přinese řadu novinek. Diváci se mohou těšit například na nové týmy nebo zářijový turnaj Tipsport Cup.

Brno - Nové týmy, sponzoři a cíle. Všichni fanoušci univerzitního hokeje se už brzy mohou těšit na druhou sezónu Univerzitní hokejové ligy (ULLH), která odstartuje v září a přinese řadu novinek. Jednou z nich je například rozšíření počtu klubů v soutěži, v které jich doposud figurovalo osm. K nim by se s největší pravděpodobností měly v dalším ročníku připojit také týmy z Ústí nad Labem a Pardubic. „Doufáme, že s novými kluby přibudou do portfolia hokeje další bitvy jako například Bitva o Sever. Počítáme, že všechny souboje budou hodně vyrovnané,“ uvedl předseda ULLH Tomáš Hlaváč.

Historicky první ročník ULLH ukončili vzhledem k nouzovému stavu organizátoři již po skončení základní části. Diváci se však i přesto nemusí bát, že by přišli o nejnapínavější část soutěže. V rámci přípravy se totiž všechny univerzitní týmy střetnou v turnaji Tipsport Cup. Soutěž proběhne systémem vyřazovacího pavouku. „Dvojice poskládáme dle výsledků tabulky a regionů. Ve finále, které kluby odehrají na neutrální půdě, se potká nejlepší tým z Moravy a nejlepší z Čech,“ dodal Hlaváč. Brněnští kavalíři odehrají 17. září svůj první zápas turnaje s HC Masaryk University. „Bude se hrát dvoukolově, doma i venku. Postupující tým bude pokračovat do další fáze. Poražený se střetne s některým z nových týmů,“ přiblížil generální manažer VUT Cavaliers Brno Daniel Jochman.

Jedním z cílů organizátorů soutěže i všech týmů pro nadcházející sezónu bude účast na Univerziádě, která odstartuje v březnu 2021 v Lucernu ve Švýcarsku. „Chtěli bychom, aby se co nejvíc hráčů ULLH dostalo do finální nominace. Ideálně, aby mužstvo tvořil výběr z univerzit doplněný o profesionály,“ nastínil Hlaváč.  Účast alespoň jednoho hráče z VUT Cavaliers Brno na Univerziádě je rovněž jedním z cílů brněnského klubu. „Je to pro nás velmi důležité. Na soutěž by měli jet hráči převážně z univerzitních týmů,“ dodal Jochman.

Další novinkou, která se dotkne hráčů, bude zpřísnění požadavků na úspěšnost studia. Prozatím platilo v lize pravidlo třiceti procent úspěšně zakončených předmětů na semestr. Jak moc se však požadavky v tomto ohledu zpřísní je zatím nejasné. Kromě výše zmíněného se kluby v dalším ročníku dočkají například většího zapojení sponzorů, konkrétně Kauflandu, který se do ligy připojil až ke konci uplynulé sezóny. Organizátoři také doufají ve státní podporu. 


Klára Stráská


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři