Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Chceme dostat hráče na Univerziádu, ozývá se z nejlepšího managementu ligy

Management VUT Cavaliers Brno v čele s generálním manažerem Danielem Jochmanem dostal za uplynulou sezonu ULLH ocenění pro nejlepší manažery ligy. Jochman spolu s výkonným ředitelem Filipem Vojáčkem a sportovním manažerem Pavlem Pospíšilem odpovídali na otázky, jak bude vypadat následující sezona, co se změní pro hráče i diváky a čeho by chtěl klub v příštích letech dosáhnout. „Chceme být neodmyslitelnou součástí VUT. To dokážeme jen když budeme dobře pracovat, budeme mít výsledky, organizaci, finance a všechno dohromady,“ uvedl Pospíšil.

Jak byste zhodnotili uplynulou sezonu?

Jochman: Výsledkově a herně to nebyla žádná hitparáda, ale myslím si, že organizačně jsme se posunuli o hodně velký kus dál. Křídla nám narostly ve chvíli, kdy jsme podepsali spolupráci s VUT a vytvořili na novém stadionu podmínky, které jsme dříve neměli. Na těch chceme stavět i do budoucna.

Vojáček: Zásadní krok byl přesun na nový stadion v Kuřimi, kde jsme získali stabilnější podmínky jak v časech tréninků, tak do budoucna i v časech zápasů. Samozřejmě i zázemí pro hráče se tím posunulo na daleko vyšší úroveň, než jsme měli v předchozích sezonách. Díky tomu, že zimní stadion je nový a jsou v něm moderní technologie, budeme do budoucna zvyšovat kvalitu produktu pro diváky, třeba zpětnými highlighty na multimediální kostce či v rámci streamu.

V jakých časech budou tedy kavalíři hrát?

Vojáček: Budeme hrávat ve středu pravidelně mezi sedmou a osmou hodinou, to mluvím o začátku samotného utkání. Čas bude pravidelný a platný pro celou základní část. Pro play-off budeme hledat jiné termíny, ale budeme se snažit, aby to bylo mezi pondělím až středou ve večerních hodinách, aby to bylo pro diváky dostupné a komfortní.

Jaké z toho budou plynout pro hráče a diváky výhody oproti sobotním utkáním, která byla doposud?

Vojáček: Sobotní dopoledne nejsou úplně ideální, hlavně pro naši prioritní cílovou skupinu. Tou jsou studenti, kteří mají svůj akademický týden od pondělí do čtvrtka a potom odjíždějí z Brna pryč. Samozřejmě někteří tu zůstávají, ale jak všichni víme, na vysoké škole je noční život velmi náročný, tudíž po pátečním večeru nemusí být jednoduché v sobotu přijít podpořit kavalíry. Slibujeme si od toho zvýšení návštěvnosti a komfortnější čas pro hráče.

Jochman: Po herní stránce to může přinést zlepšené výkony skrz to, že se hráči nebudou muset rozhodovat mezi krajskou soutěží a námi. Takovýmito termíny se můžeme navíc přiblížit domácímu publiku v Kuřimi.

Na začátek příští sezony je naplánovaný turnaj Tipsport Cup. Znají už kavalíři soupeře?

Jochman: Kavalíři by Tipsport Cup měli zahájit 17. září. Začneme dvoukolově s HC Masaryk University. Postupující bude pokračovat do další fáze a poražený se střetne s některým z nových týmů.  Zatím však ještě nemáme všechny informace.

Nastaly nějaké změny v kádru?

Pospíšil: Co je podstatné, kvůli věku skončil gólman Jakub Bartošek, což je velká škoda. Odvedl kus práce, v bráně se hodně zlepšil, takže nás jeho odchod mrzí. Bývalý kapitán Libor Dobšák skončil kvůli pracovním povinnostem, dělá v nemocnici. Do další sezony s námi nepůjdou ani obránce Tomáš Kučera a útočník Filip Vilímek.

Jochman: Co se týká nových tváří, pracujeme na příchodu nových a kvalitních hráčů. Samozřejmě to není jednoduché, hodně juniorů nepřemýšlí nad tím, že by šli na vysokou školu. Kostru týmu máme už od založení klubu, a teď se budeme snažit je vhodně doplnit.

Jak máte v plánu na nové hráče cílit?

Jochman: Některé hráče máme vytipované, víme minimálně o dvou, třech hráčích, kteří jsou studenti VUT a hokej na univerzitní úrovni nehrají. Ty se snažíme získat do našeho týmu. Samozřejmě se netajíme ambicemi, že bychom chtěli být poskládaní právě z hráčů z našich univerzit, a proto bychom chtěli do týmu přivést také hokejisty z konkurenčních klubů.

Vojáček: Studenty VUT, kteří získali lepší podmínky oproti minulosti i s výhodami v rámci jejich studia na univerzitě. Těmi jsou například potenciální stipendia a individuální plány, aby se oběma činnostem mohli věnovat co nejlépe. Z dlouhodobého hlediska ještě pracujeme na náborovém projektu, který je zatím ve fázi přípravy.

Jochman: Smlouvou s VUT jsme získali podporu prestižní a velké technické školy, spolu s kterou se snažíme vytvořit pro hráče co nejlepší podmínky dost zajímavé na to, aby svou alma mater chtěli reprezentovat.

Jak bude vypadat začátek nové sezony?

Jochman: Poprvé se setkáme 24. srpna. Budeme mít kemp spojený s try-outem, Tam bychom chtěli trénovat na suchu s kondičním trenérem a také na ledě, kde bychom se na hráče podívali, vyzkoušeli je, něco natrénovali. Podle toho se rozhodneme, s jakým týmem půjdeme do soutěže a věřím, že budeme na Tipsport Cup připraveni nejlépe, jak dokážeme.

Jakou nejvyšší prioritu jste si do příští sezony stanovili?

Pospíšil: Já bych chtěl, abychom my VUT Cavaliers Brno byli u studentů neodmyslitelnou součástí VUT. To dokážeme jen když budeme dobře pracovat, budeme mít výsledky, organizaci, finance a všechno dohromady. Když si to všechno sedne, tak si myslím, že ta možnost tady je.

Jochman: Chceme vyhrávat a myslím si, že je na čase změnit naše malé plány na větší. Jednoduše už se chceme prodírat na špičku tabulky a hrát pěkný a kvalitní hokej, na který bude chodit dostatek diváků. Myslím si, že do tří let bychom mohli útočit na titul.

Vojáček: Nejsme klasický hokejový klub, dlouhodobější cíl univerzitního hokeje v České republice je vychovávat kvalitní vzdělané hokejisty i kvalitní vzdělané lidi pro další působení v nesportovní oblasti.

Jochman: Duální kariéra je pro nás gró a chceme zkvalitnit podmínky jak hráčům, tak i členům off-ice týmu. Připravit je na život po škole a rovněž jim pomoci získat kvalitní zaměstnání například ve sportovních redakcích nebo v profesionálních klubech.

Pospíšil: A ještě ze sportovního hlediska chceme, ať se nám aspoň jeden hráč dostane na Univerziádu. Alespoň někdo z ligy by tam měl jet a když budeme mít štěstí a dobrého hráče, tak někdo od nás. Byla by to zasloužená odměna i motivace.


Monika Pumprlová

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři