Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Milan Piovarči se vrací po zranění k přípravě na sezonu.

V loňském roce se stal se sedmi vstřelenými góly nejlepším střelcem týmu Univerzity Karlovy v Univerzitní lize ledního hokeje. Vytáhlý útočník se zkušenostmi z 2. ligy se dokázal pravidelně prosazovat a patřil k nejproduktivnějším hráčům v sestavě UK Hockey Prague. Zranění v závěru základní části mu znemožnilo nastoupit do největšího utkání sezony. Jak se zamlouvala Milanovi nová soutěž? Jak se připravuje po zranění na nadcházející ročník? A kterým sportem si zpestřuje letní přípravu? Na to a mnoho dalších otázek nám Milan rád odpověděl.

Milane, Máš za sebou první sezonu v Univerzitním hokeji. Jak se ti zamlouvala tato nová soutěž plná mladých hráčů? A jak jsi se po štacích v 2. lize dostal k týmu UK Hockey Prague?

Studuji na Univerzitě Karlově Fakultu tělesné výchovy a sportu. Nyní jsem ve druhém ročníku a už když jsem nastupoval na školu mě lákalo si za ní zahrát, ale hrál jsem ještě ve 2. lize. Tak na to bohužel nebylo moc času. Ale před sezonou mi napsal kamarád Filip Čmejla, jestli bych s ním nechtěl hrát, že bude nový tým, nová liga a já nemohl říct ne. Nově vzniklá univerzitní liga se mi ohromně líbí. Byl jsem i překvapen kvalitou soutěže. Spousta kluků má zkušenosti s extraligou juniorů nebo 2.ligou.

O pozici nejlepšího střelce byl v závěru sezony tuhý boj. Nakonec jsi se jím stal právě ty. Hecovali jste se mezi spoluhráči před každým utkáním, kdo bude nosit zlatou helmu?

Hecovali jsme se hodně s Alešem Hyršlem a Danielem Arnoštem. Všichni jsme chtěli mít zlatou helmu před kamarády v televizním utkání proti Engineers. Helmu se mi nakonec povedlo uhájit, ale bohužel mi v zápase s Cavaliers Brno zlomili nohu. 

Právě kvůli zranění jsi přišel o největší utkání sezony proti Engineers. Jak se ti to přihodilo a jak jsi nesl, že nemůžeš nastoupit do utkání před televizními kamerami, o kterém sní každý hokejista?

Ve třetí třetině jsme vedli tuším 7:2, měli jsme přesilovku a na soupeři už byla znát frustrace z výsledku. Snažili se víc chodit do soubojů a občas to bylo až zbytečný. Strhla se menší potyčka a v pádu jsem si přisedl nohu. Byl jsem hodně zklamaný. Když jsme jeli zpátky do Prahy a pak rovnou do nemocnice, tak jsem stále doufal, že to nebude zlomené a že se mi ještě nějak povede si utkání zahrát. Bohužel doktor mě hned poslal po rentgenu na sádrovnu.

Jak to teď vypadá s tvým zraněním?

Měl jsem tři týdny rehabilitace, ale trochu to ovlivnila i koronakrize. Nemohl jsem využívat bazén a další zařízení pro plnohodnotnou rehabilitaci. Teď se snažím dělát všechno, ale noha pořád bolí a otéká při větší zátěži.

Studuješ na Univerzit Karlově Fakultu tělesné výchovy a sportu, kde je mnoho praktických předmětů. Ovlivnilo tvé zranění plnění studijních povinností? A co tě ještě během právě probíhajícího zkouškového období čeká?

Teď mám hodně zápočtů z atletiky. V poslední době jsme běželi 800m a 3km na zápočet do určitého časového limitu. Při těchto bězích mě noha hodně limitovala, ale naštěstí jsem to nějak zvládl. V září mě čeká desetiboj. Takže musím kvalitně potrénovat, abych jej úspěšně splnil.  Jinak se snažím plnit i zkoušky z ostatních předmětů. Studuji dálkově a je to někdy i boj, ale snažím se postoupit do dalšího ročníku, abych si mohl s klukama zahrát a zažít další skvělou sezónu v univerzitní lize.

Jak probíhá tvá letní příprava? Jsi příznivce běhání, nebo radši potíš krev pod železem v posilovně, nebo volíš jiný způsob přípravy?

Musím se přiznat, že nejsem moc velký milovník běhání a už vůbec ne dlouhých běhů. Mám radši posilovnu. Hodně hraji tenis a mám rád kolo. Ale i do posilovny zajdu, bohužel to není pravidelně díky školním povinnostem a pracovnímu vytížení.

Zaznamenali jsme, že jsi se s Alešem Hyršlem zúčastnil charitativního tenisového turnaje Hokejka Cup, kde se sjela hokejová smetánka. Kdo se turnaje z hokejových hvězd účastnil a čí skalp jste na turnaji získali?

Turnaje se účastním pravidelně každý rok a letos mě napadlo, že bychom mohli jít Hyršlíkem reprezentovat náš tým i univerzitní hokej. Letos se to krásně sešlo. Přišli hráči jako Radko Gudas, Tomáš Plekanec, Martin Nečas, Petr Ton a další. Bohužel, los nám moc nepřál a zahráli jsme si z této nabité sestavy jen proti Liboru Šulákovi, kterého jsme po dobrém zápase porazili. Turnaj jsme si celkově užili. Organizace turnaje byla skvělá jako vždy.

Jak se těšíš na příští ročník univerzitní ligy?

Těším se hrozně moc. Letos jsme byli nový tým a trochu to ze začátku bylo znát, ale postupem času jsme šli s výkony nahoru. Věřím, že v příštím ročníku uděláme opět skvělou partu a třeba to dotáhneme na úplně nejvyšší stupínek a zvedneme pohár. Nemůžeme ho přece nechat v rukou Engineers.

Díky a přejeme hodně štěstí u zkoušek!

Díky, budu ho potřebovat.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři