Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

UK čeká kvalitní příprava. Na sezonu chceme být stoprocentně připraveni, hlásí trenér Aleš Hybner.

V sobotu 15.8. se na pražském zimním stadionu uskutečnil TryOut pro hráče, kteří budou novými studenty na Univerzitě Karlově. Na ledě se prohánělo 35 hráčů z 11ti fakult Univerzity Karlovy v černých a bílých dresech s iniciály UK na prsou v naději, že se probojují na soupisku týmu pro Univerzitní ligu ledního hokeje. Trenérská dvojice Aleš Hybner, David Kalivoda si pro hráče připravila dvě tréninkové jednotky. Hlavní trenér Aleš Hybner se podělil o své dojmy z prvního setkání s nováčky.

Druhá sezona Univerzitní ligy startuje. Jak jsi se těšil na začátek přípravy a čemu jsi se věnoval v období po skončení minulého ročníku?

Pracuji jako profesionální trenér bruslení a dovedností v akademii Elite Hockey Training Center a celý rok systematicky pracuji s hráči všech kategorií, kteří za mnou dojíždí z klubů celé republiky. Během léta pořádáme pro tyto hráče množství tréninkových programů a kempů, takže práce jsem měl po sezoně dost. Navíc jsme dostali nabídku vést on-ice část tréninkového kempu talentovaných slovenských hráčů s projektem Health and Performance, s kterými se připravují i hvězdy jako Tomáš Tatár nebo Martin Feherváry. Byla to skvělá zkušenost sledovat při tréninku tyto borce. Ale teď už se těším na další ročník Univerzitní ligy a další výzvu s týmem UK Hockey Prague.

Právě proběhl TryOut, na který se dostavilo více než třicet nových hráčů. Co říkáš na takový zájem?

Zájem je opravdu veliký. Z toho mám osobně velkou radost. Je to odměna za práci, kterou všichni okolo týmu dělají s nadšením. Vždy když jsme se během léta potakali mi manažer Pepa Vošahlík hlásil, kolik dalších hráčů se přihlásilo. Až jsem si říkal, kdy to skončí. (smích)

Jak náročné bylo sestavit trénink pro takto nestandardní počet hráčů?

Když mi náš manažer zavolal tři dny před TryOutem, že dorazí 35 hráčů, řekl jsem si, že se zbláznil. (smích) Není obvyklé pracovat s tak velkým počtem hráčů, ale poprali jsme se s tím. V první části jsme kluky zapracovali s kotoučem a ve druhé jsme je pustili do modelového utkání a sledovali hráče, které bychom mohli zabudovat do týmu pro tento ročník Univerzitní ligy.

Objevili se na TryOutu kandidáti pro doplnění týmu pro nadcházející sezonu Univerzitní ligy?

Někteří hráči potvrdili svoji kvalitu, někteří překvapili a od některých jsem čekal víc. Máme s Davidem Kalivodou čas nad tím přemýšlet. Není jednoduché kluky vyřazovat. Nikomu se nedá upřít snaha a touha po tom dostat se do užšího kádru.

Co čeká tým v následujícím období? A v jaké fázi se nachází výběr hráčů pro univerzitní tým?

Do začátku sezony nás čeká řada přátelských utkání včetně dvojzápasu s Engineers Prague v rámci Tipsport Unicupu, což beru jako naprosto ideální přípravu na následující ročník. Kvalitní soupeři nám odkryjí včas na čem bychom měli zapracovat a do sezony vstoupili stoprocentně připraveni. Náš úkol je sestavit kvalitní konkurence schopné mužstvo. Doplnit stávající jádro o hráče, kteří nám budou zapadat do konceptu a respektovat pravidla, která máme nastavená. Hlavní bod je dostat do nových kluků náš herní systém a najít pro ně místo v sestavě, aby si to po přípravném období ideálně vše sedlo.

Jaké cíle si dáváte do své druhé sezony u týmu UK Hockey Prague?

Liga jde kvalitou nahoru. Mezi týmy jsou ale stále rozdíly, co se týká kvality zázemí a počtu tréninků. Čímž jsme limitováni bohužel např. právě my. Rád pracuji systematicky a tohle vnímám jako lehkou nevýhodu. Ale management pracuje tvrdě na tom, aby se podmínky pro tým zlepšovali. Co se týče vizí pro následující sezonu. Rád bych, aby se náš tým prezentoval chytrým a rychlým hokejem, který bude hráče i diváky bavit. Musíme hrát lépe v defenzivě a zároveň začít proměňovat více šancí, než tomu bylo v minulé sezoně. Věřím, že jsme schopni být tento rok výš, než v loňském ročníku.

Foto: Aneta Procházková

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři