Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Trenér Engineers Kolář po tryoutech: Noví hráči ukázali kvalitu. Bylo z čeho vybírat

Po delší odmlce se znovu pomalu rozjíždí kola Univerzitní ligy a týmy se začínají intenzivně připravovat na její druhý ročník. Nejinak tomu je u vítěze premiérového ročníku, týmu Engineers Prague. Ten měl minulý týden v programu hned dva tryouty, na které se přihlásilo celkem 40 nových hráčů. Trenéři Engineers tak měli rozhodně z čeho vybírat. Jak se jim nové tváře zamlouvaly? A jaký je plán přípravy? Na to jsme se zeptali jednoho z trenérů, Daniela Koláře.

Blíží se nám nová sezona, jak se na ni ty sám těšíš?

Z důvodu nuceného dřívějšího konce sezony, se na tu nadcházející těším fakt hodně, řekl bych, že ji už dlouze vyhlížím. Dokonce si ze mě kluci na Instagramu dělali srandu kvalitním memečkem.

Jak vůbec probíhala týmová příprava v průběhu jara a léta, kdy platila různá omezení?

Start letní přípravy se trochu posunul, ale snažili jsme se kluky nabádat k tomu, aby se udržovali ve formě sami. Když opadlo omezení, scházeli jsme se třikrát týdně. Tréninky byly rozděleny na pondělní kruháček, čtvrteční schody a výběhy a ve středu jsme hráli různé týmové hry, které si kluci sami vybrali. Byl to třeba fotbal, hokejbal nebo i basketbal. Do společné přípravy se zapojili kluci, co bydlí v Praze, ostatní se připravovali samostatně v místě svého bydliště, proto jsme pak udělali na závěr srovnávací testy.

 

Máme za sebou první tréninky, které byly zároveň tryouty. Jak je hodnotíš?

Absolutně skvěle. Je neuvěřitelné, že se sešlo 40 nových lidí, kteří měli zájem hrát za náš tým. Je to určitě odraz toho, že nejen ten hokej děláme dobře, ale že se o nás ví všude po republice. Když jsem se dozvěděl, že někteří kluci si zamlouvali hotely a jeli přes 500 km s nejistotou úspěchu, byl jsem nadšený. Už i tyto střípky mimo led mi dávají nějaké informace o zájmu a charakteru člověka. Hledáme dobré hokejisty, ale určitě chceme mít zas tu skvělou partu táhnoucí za jeden provaz.


Jaké to je pro tebe jako trenéra hodnotit a vybírat nové hráče?

Je to nesmírně těžké, ale rozhodně je to mnohem těžší pro ty hráče, kteří se mají v 60 minutách ukázat a prosadit mezi 40 nováčky, to jim rozhodně nezávidím. Je mi až pak líto, jim říkat, že „dnes tu byli lepší“. Vždycky mě trochu zarazí, když někomu říkáš špatnou zprávu a on ti za ni poděkuje, že dostal příležitost to alespoň zkusit a že máme pravdu, že ví, že tam byli lepší. Hodnocení na jednotlivé hráče děláme ve třech společně s Danem (druhý trenér Daniel Fuks) a Rosťou Zilcherem (sportovní manažer) a pak je dáváme dohromady a hlasujeme.


Co to teď znamená pro ty hráče, kteří prošli tryoutem? Je tým kompletní?

Neznamená to vlastně vůbec nic. Bereme to teď tak, že jsme jim dali pouze víc času se ukázat a trochu ty jednotlivé kluky poznat. Nechali jsme si jich zde víc, nyní je nás mírně přes 30. Finální tým by pak měl mít něco okolo 25 hráčů. 


Jak tedy bude probíhat příprava před sezonou?

Budeme mít dva tréninky na ledě, před kterými bude vždy lehčí suchá příprava a jeden poctivý suchý trénink zaměřený na kondičku. Do toho nějaké přáteláky, kde bude naším cílem prověřit nové hráče. Ve středu nás čeká první test proti UK v Edenu v rámci Tipsport UNI CUPu, který chceme vyhrát. Určitě také zopakujeme kondiční testy z léta, ať víme, kdo měl jakou dovolenou.


Jak odhaduješ sílu týmu v novém ročníku Univerzitní ligy?

Skončilo dost hráčů, kteří byli rozhodně těmi rozdílovými, ale to už beru jako minulost. Nyní mě zajímá pouze, kdo je nahradí. Tým budeme mít letos hodně mladý, o to však budeme dravější a hladovější po úspěchu. Cíl je již nastaven z minulé sezóny a zůstává stejný. Chceme obhájit titul. 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři