Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

V boji o místo v sestavě jde do tuhého. V utkání „mazáků a nováčků“ zvítězily zkušenosti

TryOut nových hráčů pokračoval 23.8. vzájemným utkáním hráčů UK Hockey Prague. Hráči byli rozděleni do dvou týmů, tým v bílých dresech vedený Alešem Hybnerem byl tvořen hráči, kteří nastoupili do premiérového ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje a tým v černých dresech pod vedením Davida Kalivody tvořili nováčci, kteří prošli prvním kolem TryOutu. Zkušenosti byly jednoznačně na straně bílého týmu, ale boj o místo v týmu dával velké naděje nováčkům.

V černých dresech nastupující nováčci, se postavili borcům z loňské sezony s úmyslem předvést svůj nejlepší hokej a ukořistit, tak místo v sestavě pro nadcházející ročník ULLH. Hned od úvodu byl souboj vyrovnaný. První větší tlak si vypracoval tým „mazáků“ v bílých dresech, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. První branku utkání zaznamenal z úniku po levém křídle Filip Čmejla, přesnou střelou nad vyrážečku. Zanedlouho navýšil na 2:0 bombou z mezikruží kapitán týmu Michael Klinger. Poté se dostali do tlaku i mladí hráči v černých dresech, kteří dokázali uzamknout svého soupeře v pásmu a nabídku Davida Rudolpha dokázal proměnit v branku střelou z první na 2:1 David Sovík. Na zásah mladíších soupeřů odpověděl tým v bílém téměř okamžitě. Na 3:1 zvyšoval po pohotové dorážce Jiří Halberštát. Nováčci dostali jako první v utkání výhodu přesilové hry a ihned ji využili. Přihrávku od Martina Šimánka mezi kruhy využil po rychlém otočení David Volf, který prostřelil Kristiána Nováka a snížil opět na rozdíl jedné branky. Poté následovala série samostatných úniků, ve kterých se objevili postupně, Rudolph, Sovík, Velas a Tichý, ale oba brankáři nedali střelcům žádnou šanci. Dvoubrankový náskok vrátil „bílým“ z dalšího úniku Viktor Martínek. Na 5:2 zvyšoval po kombinaci celého útoku až do „kuchyně“ Jan Bečka po přihrávkách Maťátka a Halberštáta. Z pohledu nováčků už korigoval v závěru výsledek na 5:3 v oslabení David Rudolph po přihrávce Aleše Řezáče. Tým hráčů, kteří budou v univerzitní lize kroutit svou druhou sezonu dokázal zvítězit, ale utkání nebylo jednoznačné a nováčci bojující o místo v sestavě UK Hockey Prague ukázali, že o místo v týmu opravdu stojí a předvedli velmi dobrý výkon.

Slovo kapitána Michaela Klingera: Dle mého názoru se hrálo ve velmi vysokém tempu a bylo cítit, že se každý chce předvést. Liga si během první sezóny udělala velmi dobré jméno a v tomto zápase bylo přesně vidět, že si ji chce každý zahrát a o své místo se porvat, jak nováčci, tak i kluci z loňského týmu. Nikomu nebylo jedno, jak zápas dopadne, i když se jednalo o tréninkové utkání. Sám za sebe mohu říct, že jsem si utkání velmi užil a už teď se těším na nové spoluhráče, kterých se tam objevilo více než dost.

Ve středu 26.8. bude tým UK Hockey Prague bojovat hned na dvou frontách. Nováčky čeká poslední část TryOutu. Nakombinované týmy se utkají souběžně v pražském Edenu od 18:30 s Engineers Prague v rámci Tipsport Uni Cupu a v přátelském utkání ve stejný čas s mužstvem HK Kralupy, účastníkem Krajské ligy mužů. Toto dvojutkání rozhodne o konečné podobě soupisky UK Hockey Prague pro sezonu Univerzitní ligy ledního hokeje 2020/21.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři