Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers smetli UK 7:1. Hattrickem se blýskl nováček Matějka

Hned první kolo přípravného turnaje Tipsport UNI CUP proti sobě svedlo v Edenu dva pražské rivaly, Engineers Prague a UK Hockey Prague. Samotnému souboji na ledě předcházela tisková konference k oficiálnímu oznámení spolupráce mezi Engineers Prague a prvoligovým týmem HC Slavia Praha. To ale nebyl jediný středeční úspěch úřadujících vítězů Univerzitní ligy. V utkání si totiž Inženýři s Karlovkou hravě poradili a zvítězili 7:1. Hvězdou utkání se stal nováček Vojtěch Matějka, který si připsal hattrick!

Během poslední srpnové středy zaznamenali Engineers hned dva úspěchy! Tím prvním bylo oficiální navázání spolupráce s prvoligovou Slavií. Slavnostní podepsání memoranda a vzájemné partnerství slibuje pro oba týmy propojení fanouškovské základny či edukaci mladých hráčů o příležitostech spojených se vzděláváním a dlouhodobé návaznosti mládežnických akademií na univerzitní hokej. Podrobnosti o spolupráci si můžete přečíst zde.


Poté již následovalo první kolo Tipsport Uni Cupu, který je přípravným turnajem a zároveň jakousi náplastí za neodehrané Play off v minulém ročníku. Za Engineers se v utkání představilo několik nových tváří a někteří se hned v prvním utkání ukázali v parádním světle!

Inženýři se pustili do utkání s vervou a už ve druhé minutě otevřeli skóre zápasu. Po vhazování v obranné třetině předvedl rychlý průnik podél mantinelu Vojta MATĚJKA a své sólo zakončil parádní střelou pod vyrážečku. Karlovka měla vzápětí šanci srovnat a dokonce dostala kotouč za brankáře Maštalířského, hlavní sudí ale nakonec gól kvůli úmyslnému kopnutí neuznal.


I ve druhé třetině to byli Engineers, kteří dali první branku - a navíc v oslabení! Po šanci Prouzy dorazil puk za brankáře UK obránce Míra ŽÁČEK. A zanedlouho následoval další! David BLAŽEK rychle sebral zatoulaný puk u modré čáry a s přehledem ho zavěsil pod horní tyč - 3:0. Ani ne minutu poté opět Prouza vybojoval kotouč v útočném pásmu a našel Vojtu MATĚJKU, který svým druhým gólem zvýšil v polovině zápasu na 4:0. Nováček a zároveň nejmladší hráč v dresu Engineers byl opravdu při chuti a na hattrick se nečekalo dlouho. Při svém dalším střídání si najel na parádní přihrávku Spurného, chladnokrevně zakončil a s úsměvem na tváři zamířil ke střídačce oslavit svůj střelecký večer se spoluhráči. Po dvou třetinách tedy svítilo na světelné tabuli skóre 5:0.


UK se moc nedařilo ani v závěrečné třetině a marně se snažili Inženýry dohnat nebo alespoň korigovat stav na přijatelnější podobu před odvetou. I přes několik nadějných šancí Karlovky to byli opět domácí, kdo ve třetí třetine skóroval jako první. Dorážkou na brankovišti se ukázal další z nováčků, Dan VAŇÁT. UK ve třetí třetině naráželo na výborně chytajícího brankáře Kožnara, který v polovině utkání vystřídal Maštalířského a připsal si tak první start. Radost z vychytané nuly mu nakonec pokazil Jan Bečka, který svou střelou zapsal alespoň čestný úspěch. Poslední slovo však patřilo Engineers poté, co si David BLAŽEK všiml volného prostoru a najel si na krásnou přihrávku Vopata do prázdné branky. Extáborský útočník si tak připsal v zápase hned 2 branky a uzavřel skvělé první představení Engineers v rámci UNI CUPu. Odveta se bude hrát 13. září na ŠKODA Icerink.


Ohlasy:

Bylo vidět, že Engineers mají více natrénováno. Už 13. září nás čeká další vzájemný souboj, musíme se na něj připravit a být víc organizovaní, ale věřím, že to soupeři v odvetě oplatíme,” sdělil po zápase Jan Bečka (UK). 

Pocity jsou po dnešku skvělé, dal jsem góly, ale nebyla to ale jen moje zásluha. Na sezónu se těším, jsem tu od toho, abych i já pomohl klukům získat druhý titul v řadě,” řekl odhodlaně Vojtěch Matějka (ENG).


Inženýři navázali v tomto utkání na vítěznou vlnu z minulé sezóny. Nutno připomenout, že od konce listopadu je to spolu se dvěma přátelskými zápasy 14 výher v řadě! O dalším programu týmu se dozvíte na Facebooku nebo Instagramu Engineers Prague.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři