Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Dva týdny tryoutů a první přípravný zápas: Kavalíři netrpělivě vyhlížejí novou sezónu

VUT Cavaliers Brno formují pro nadcházející sezónu zbrusu nový tým. Spousta zakládajících členů a stálic klubu dostudovala a vzhledem k novým pravidlům ligy tak musí být velká část týmu pro novou sezónu obměněna. A že je z čeho vybírat. Prvních dvou týdnů tryoutů se zúčastnilo více než 40 hokejistů. „Noví hráči se ukazují ve velmi dobrém světle, s novým týmem odčiníme loňské poslední místo,“ věří generální manažer Daniel Jochman.

S tryouty nových hráčů začali VUT Cavaliers Brno minulý týden suchou přípravou. Zájemci o místo v týmu se scházeli na sportovištích Univerzity Obrany, kde se věnovali jak kondičním cvičením, tak i správné technice dýchání či protahování. Nevynechali ani zastávku ve fitcentru. Ve středu cvičili pod dohledem kondičních trenérů Štěpána Koukala a Ivana Serafina v Tréninkovém centru Brno.

Tento týden už všichni aspirující kavalíři naskočili na led. Po třech dnech sehrávání se s novými spoluhráči pak vyzkoušeli první duel naostro, přátelský zápas proti SKMB Boskovice. Tým z krajské soutěže sice nepokořili, trenéři jsou ale optimističtí. „Soupeř byl jasně sehranější, ale ukázali jsme se v dobrém světle. Jsou tu kluci, kteří budou určitě velkým přínosem, můžeme na nich stavět,“ okomentoval vznikající tým trenér Ladislav Šoukal. Z prvního zápasu si odnesl dobrý dojem i kavalírský nováček a střelec jednoho z gólů Tadeáš Aulehla. „Neřekl bych, že jsem zas tak velký střelec, ale viděl jsem volný puk a ulici až do brány, tak jsem prostě jel. Z prohry si hlavu nedělám, určitě se budeme jenom zlepšovat,“ vyjádřil se po zápase útočník.

Kavalíři budou v tryoutech pokračovat příští týden vícefázovými tréninky. Finální soupisku pro nadcházející sezónu by chtěli mít trenéři jasnou do konce Tipsport UNI Cupu. 


Monika Pumprlová

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři