Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

V HC MUNI vybírali nové hráče. Místo v try outu vybojovali i nováčci

Kombinace konce letních prázdnin a pětadvaceti stupňů na sluníčku lákala k pobytu venku. Čtyřicítka hokejistů přesto obula brusle a zamířila na led brněnského Sportcentra Lužánky. V pondělí 24. srpna totiž odstartoval try out. Při čtyřdenní akci vybíral hlavní trenér Filip Košecký se svými asistenty hráče, kteří budou v nadcházející sezoně hájit barvy hokejové Masarykovy univerzity.

Šance zabojovat o místo v sestavě HC MUNI využilo 38 hráčů a pět brankářů. Na úvod hokejisté rozdělení do dvou týmů odehráli zápas. V dalších dnech následovaly klasické tréninky doplněné venkovním cvičením. „Každý z hráčů chtěl ze sebe dostat to nejlepší, takže jsme trénovali ve vysokém tempu,“ zhodnotil obránce David Polesný, který v týmu působil již v předcházejících sezonách. Po závěrečném čtvrtečním tréninku uchazeči zjistili, kdo v týmu zůstane a kdo nikoliv.

 

Původní počet hokejistů se ztenčil na současných 25 hráčů a tři brankáře. Podoba kádru však stále není finální. „Ještě jednáme o dvou hráčích a cílem je mít jich k dispozici 24,“ sdělil manažer Josef Novák. Rozhodující slovo při výběru vhodných kandidátů měl hlavní trenér. „Vybrat hráče nebylo složité. Měli jsme připravený koncept, do kterého jsme postupně dosazovali hokejisty, kteří do něj zapadali,“ uvedl hlavní trenér Filip Košecký.

 

Většina zvolených hokejistů v týmu působila i minulou sezonu. „Obměna kádru nebyla rozsáhlá, ale vybrali jsme i mladší hráče, se kterými chceme pracovat,“ řekl Novák.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři