Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici v odvetě bojovali, do dalšího kola však jdou Budějovice

Boj plný napětí a nečekaných zvratů. Co se vše dělo na ledě?

Dnešní dopoledne se neslo v Akademickém duchu. Zimní stadion zaplavily emoce a očekávání z nadcházejícího utkáni. Hrálo se první domácí utkání sezóny a v akademické šatně bylo napětí tak husté, že by se dalo krájet. Hrála se odveta středečního zápasu s Black Dogs Budweis, které skončilo jasnou výhrou domácích. Měli jsme tedy psům co vracet. Dnes v 11:15 začal další boj. 



Zápas odstartoval více než dobře pro náš tým. Hned ve 2. minutě se šikovně trefil do branky náš kapitán a zvedl tak sebevědomí všem spoluhráčům. Vidina toho, že zápas nemusí dopadnout jako ten minulý, byla podpořena dalším gólem, který padl z hokejky rovnou do šibenice. Hosté si ale dva góly za sebou nenechali líbit a ve 13. minutě také rozvlnili branku na opačné straně. V poslední minutě první třetiny se ale budějovičtí provinili zákrokem proti pravidlům a umožnili tak Akademikům dohrát třetinu v přesilovce a pokračovat v ní i v třetině druhé. To samozřejmě dodalo domácím sebevědomí. Nastoupit do nové třetiny v početní převaze je velká výhoda. Tato výhoda ale nevydržela dlouho, protože si faulem pomohl také jeden z plzeňských hráčů a šel zaslouženě odpočívat na trestnou lavici. Štěstí v těchto minutách hrálo do karet Black Dogs, kteří 3 vteřiny před koncem akademického trestu skórovali a dorovnali tak počet vstřelených branek. Napětí stoupá, zápas se začíná zamotávat. Další gól hostů na sebe nenechal dlouho čekat. Hned minutu po vyrovnání Black Dogs navýšili své skóre a dostali se do vedení opět po hře v početní převaze. Dvě vyloučení, dva góly a další z domácích řad putuje na trestnou lavici. Puk lítal všude, obrana měla co dělat, ale další oslabení už dokázala ubránit. Asi jako odměna za několik minut pekla před domácí bránou přišel z nečekané střely gól do branky soupeře a hned vzápětí další. Během minuty zvládli plzeňští dorovnat a navýšit skóre zápasu zase ve svůj prospěch.



Do třetí třetiny nastoupily oba týmy s rozhodnutím, že právě oni vyjdou ze zápasu vítězně. Bohužel víme, že oba týmy ze zápasu vítězně vyjít nemohou a tak právě v poslední dvacetiminutovce rozhodovaly hlavně emoce. V 7. minutě se Black Dogs trefili perfektní střelou a opět dorovnali skóre. Celých deset minut třetí třetiny se hrálo, jak se říká, nahoru-dolů. Puk byl všude a zároveň nikde. U hráčů obou týmů už jsme pozorovali únavu, ale ještě nesměli povolit. V 17. minutě zápasu máme stále vyrovnané skóre. To se rychle změnilo, když opět při přesilové hře skórovali hosté. Přesilovky Black Dogs jsou pro nás dnes opravdovým trestem za naše nedovolené zákroky. Během posledních dvou minut dokázali hosté ještě dvakrát skórovat a potvrdili tak svou dominanci v poslední třetině. Domácímu mužstvu už se nepodařilo stáhnout brankový rozdíl a odcházeli tak z ledu za stavu 4:7.

Každý zápas, bez ohledu na výsledek, nás má motivovat a posouvat dopředu. Každou mezeru vyplníme, abychom byli připraveni na všechno, co nás bude čekat.

Góly:
Akademici Plzeň: 2´ Prachař D.+Straka M. 5´Rejzek J.+ Šimůnek E. 32´ Beer D.+Šíma L. 33´Sucha J. 

Black Dogs Budweis : 13´Prokop J.+ Svoboda D.+ Vochozka T.

24´Šafář J. + Vochozka T. +Sitter R.

25’ Vochozka T. + Sitter R.+ Šafář J.

47´Dvořák M. + Svoboda D.

58´Rolínek R. + Svoboda D.

58´ Koupal M. 58´Bahula E. + Rolínek J. + Šuhaj J. 


Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři