Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

UK porazilo svého rivala, na postup to ale nestačilo

Dramatické utkání bylo k vidění v rámci odvetného utkání 1.kola Tipsport Uni Cupu. Bitvy městských rivalů UK Hockey Prague a Engineers Prague patří mezi to nejlepší, co univerzitní hokej nabízí. A to se potvrdilo i dnes. V utkání padlo hned 10 branek a o postupujícím rozhodli poslední sekundy utkání.

Utkání začalo ve vysokém tempu, obě mužstva se soustředila hlavně na obranu a nepouštěla svého soupeře do větších příležitostí. Do první šance se dostali hráči UK. Milan Piovarči mířil s Filipem Rubešem na jediného obránce, ale brankáře Engineers nepřekvapili. Na druhé straně dokázali hosté zamknout domácí hráče ve vlastním třetině a několika střelami vyzkoušeli pozornost Davida Maška v brance UKáčka. Ten ale jejich pokusy v úvodu třetiny kryl. První velkou šanci v zápase měl nováček v dresu s UK na prsou Dan Svoboda, kterého vyslal ve 14.minutě do samostatného úniku dlouhou přihrávkou Dominik Arnošt. Dan dokázal svůj únik střelou pod lapačku proměnit a otevřít skóre utkání. Tým Univerzit Karlovy dostal 2 minuty před koncem první části příležitost navýšit v početní výhodě své vedení. A této šance využil po 30ti vteřinách David Volf, který tečoval střelu Martina Dlaboli pod horní tyč. Engineers se podařilo do konce první třetiny odpovědět na 2:1, když z rychlého protiútoku zakončil mezi Maškovi betony Lukáš Vopat.

Hned na začátku druhé třetiny si vybojovali domácí svým tlakem další přesilovou hru, kterou dokázali opět využít ve velmi krátkém čase. Střílenou přihrávku Benjamina Velase tečoval mezi kruhy Michal Maydl a vrátil svému týmu dvoubrankové vedení. Ve druhé části měli více ze hry domácí, když dokázali svého soupeře přestřílet téměř dvojnásobně. Čtvrté branky na svém kontě se dočkali 2 minuty před koncem druhé části. Rychlý protiútok zakončil mezi betony brankáře Engineers svou druhou brankou Dan Svoboda. Engineers Prague se podařilo znovu odpovědět v závěru třetiny a snížit na rozdíl dvou branek. Bekhendovou střelu Vobořila tečoval ve vzduchu na úrovni horní tyče David Blažek a rozhodčí po krátké poradě branku uznali.

Do třetí třetiny vlétli Inženýři, posílení kontaktní brankou, s velkou energií. A podařilo se jim snížit na rozdíl jediné branky už po 40ti vteřinách. Obranou UK se prohnal Vojta Matějka a střelou pod rukou Davida Maška rozvlnil síť. Ve 48.minutě dokázali Engineers poprvé v utkání vyrovnat stav skore na 4:4, teprve druhou střelou ve třetí části. Po levém mantinelu se prosmýkl hbitý Vojta Matějka. Jeho přihrávku střelou z první proměnil v druhý gól v utkání David Blažek. Vedení hráčům Univerzity Karlovy vrátil svou třetí brankou v utkání Dan Svoboda, který využil zmatku v obraně soupeře a střelou k tyči vrátil vedení zpět na stranu svého týmu. S postupujícím časem tlak hostů sílil a vyvrcholil vyrovnávací brankou jednu vteřinu před závěrečnou sirénou. Tento gól posunul Engineers Prague do semifinále Tipsport Uni Cupu.

O vítězi utkání rozhodli samostatné nájezdy, ve nichž byli úspěšnější hráči UK Hockey Prague, za které se trefili hned tři střelci (Maydl, Dlabola, Chládek), zatímco za hosty pouze David Blažek. Rozdílová branka byla připsána Martinu Dlabolovi.

Ohlasy po utkání:

Tomáš Březina, Engineers Prague: „V šatně jsme si před třetí třetinou řekli, že se nevzdáme a nepřestaneme bojovat. A nakonec se nám podařilo vyrovnat jednu vteřinu před koncem a zajistili jsme si postup, takže jsme spokojení.“

Dan Svoboda, UK Hockey Prague: „Utkání bych hodnotil kladně. Myslím si, že jsme měli více ze hry. Jen je škoda, že jsme nedokázali dotáhnout k vítězství v základní hrací době, ale až po nájezdech.“

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři