Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

UK Hockey Prague vstupuje do nového ročníku se smělým cílem!

Start nového ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje je za dveřmi. Všechny týmy netrpělivě vyhlížejí své první utkání. UK Hockey Prague se utkají hned první hrací den v pondělí 28.9. s HC Univerzita Palackého v Olomouci. Co na univerzitním hokeji atraktivní, je to, že se pravidelně obměňují hráči v týmu podle toho, kdo úspěšně ukončil studium a zároveň, kdo nastupuje do prvního ročníku na univerzitě. Pojďme se podívat, jak se na novou sezonu připravila reprezentace Univerzity Karlovy.

Tým UK Hockey Prague má za sebou přípravné období, ve kterém měli možnosti pro nadcházející sezonu vybrat až ze šedesáti hráčů z jedenácti fakult Univerzity Karlovy, kteří bojovali o místo v sestavě pro nadcházející ročník Univerzitní ligy ledního hokeje. V rámci přípravy odehráli šest přátelských utkání, ve kterých mohli trenéři vybírat hráče pro konečnou soupisku.

TryOut proběhl 15.8. na domácím stadionu týmu UK, Škoda IceRinku. Po něm následoval souboj týmů sestavených z hráčů z minulé sezony a týmu složeného z nováčků. V tomto utkání zvítězil zkušenější tým, ale výkony některých nováčků napovídaly, že se mezi nimi nachází několik slibných posil. Poté následovala utkání s Engineers Prague, HK Kralupy, SK Černošicemi a nováčkem Univerzitní ligy HC North Wings Ústí nad Labem (UJEP). Výkony týmu v průběhu přípravy šli nahoru a výkony proti Engineers Prague a HC North Wings napovídají, že by mohl tým UK pomýšlet na vyšší než páté místo z minulé sezony.

Posily v týmu

Nejvýrazněji posílil tým UK v útok. V přípravných utkáních o sobě dal výrazně vědět druholigový útočník Daniel Svoboda, který se prosadil hat-trickem proti úřadujícím mistrům Engineers Prague. Společně s ním nastupovali v jedné útočné formaci další dvě posily, Dominik Arnošt, odchovanec pražské Sparty a David Volf, šikovný útočník, který prošel např. hokejovou akademií v rakouském Salzburgu. Nová jména se budou muset fanoušci UK učit i v obranných řadách. Dobrou hrou se prezentovali mladí obránci Tomáš Searle a Timotej Marguš a zkušenosti přinesou do hry David Chládek, Václav Beran a Marek Novák, kteří mají zkušenosti s 2.ligou i zahraničními soutěžemi.

V týmu nebudou nadále pokračovat opory Daniel Arnošt, který odchází do 2.italské ligy, Jakub Kaleta, úspěšný absolvent právnické fakulty UK, Samuel Hrivňák, taktéž s úspěšně zakončeným magisterským titulem a Martin Maťátko, který bude hostovat v týmu pardubické univerzity, aby mohl plnit časově náročné studium na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové. Dalšími hráči, kteří nebudou pokračovat v týmu jsou Obránci Marek Karoch, Petr Beran, Jakub Měčíř a útočníci Martin Gremlica a Pavel Sommer.

„Na druhý ročník univerzitní ligy se nesmírně těšíme. Minulý rok nastavil laťku vysoko a kvalita jednotlivých týmů půjde určitě nahoru i v tomto ročníku. Díky tomu, jak se liga prezentuje byl o místo v týmu UK Hockey Prague ohromný zájem a trenéři mohli vybírat z velkého množství hráčů a zároveň vstoupit do soutěže s širší soupiskou. Jedním z důvodů je, aby nekolidovaly termíny utkání s plněním studijních povinností hráčů a umožnění pilně studovat. Zároveň se nám podařilo posílit naši pozici na Univerzitě Karlově a propojit mužstvo se studijními obory na UK, což považuji za správný krok směrem k propojení sportu a vzdělávání. Do sezony si klademe cíle nejvyšší. Chceme bojovat o Palachův Pohár a věříme, že současný tým má na to, aby jej na konci sezony pozvedl nad hlavu!“ řekl sportovní manažer Josef Vošahlík

Kapitán týmu Michael Klinger hodnotí přípravu na novou sezonu, „V přípravných utkání byla z týmu cítit chuť a natěšenost do nového ročníku. Tým posílil a zároveň zůstali téměř všichni hráči z minulé sezony. Do útoku, kde nás loni trápila v některých utkáních střelecká impotence, přišli kvalitní kluci a budeme tak směrem dopředu mnohem nebezpečnější. I do obrany jsme posílili, a to především o tvořivé obránce, kteří umí podpořit útok, ale i přitvrdit. Pokud budeme dodržovat systém a vyvarovat se chyb, věřím, že budeme tuhle sezónu horkým kandidátem na titul. Nemohu se dočkat až to všechno vypukne.“

Příchozí hráči

Brankář

David Mašek

Obránci

Jan Hanuš

Jan Málek

Jan Mašek

David Chládek

Timotej Marguš

Marek Novák
Martin Šimánek

Václav Beran

Tomáš Searle

Útočníci

Daniel Svoboda

David Sovík

David Matějka

Jan Bečka

Dominik Arnošt

David Volf

Aleš Řezáč

Jan Škoda

Michal Maydl

Martin Matějček

Matyáš Rendla

David Rudolph

Matyáš Mach


Foto: Aneta Procházková


Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři