Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC NORTH WINGS Ústí nad Labem vletí do své první sezóny

Hokejový tým ústecké Univerzity J. E. Purkyně je jedním ze dvou nováčků nového ročníku univerzitní ligy ledního hokeje. Iniciativa studentů a akademiků na naší univerzitě stojí za původní společnou myšlenkou – pokusit se o vstup do univerzitní ligy, neboť spojení studia a sportování na univerzitu neodmyslitelně patří. Lední hokej má v ústeckém regionu dlouholetou tradici a je velmi rozšířeným sportem, který vychoval desítky kvalitních hokejistů, mistrů světa i olympijských vítězů.

Na univerzitě byla na konci roku 2019 spuštěna informační kampaň „Pojď hrát hokej za svou univerzitu“, která měla za cíl přilákat studenty k tomuto sportu. Na prvním tréninku 8. ledna 2020 bylo přítomno asi 10 hokejistů, na posledním tréninku v březnu 2020 se na ledě prohánělo již 25 hráčů. Času nebylo nazbyt a náročných úkolů spojených se vstupem ústecké univerzity do univerzitní ligy opravdu hodně. Za relativně krátkou dobu se podařilo sestavit kompaktní hokejový tým s odpovídajícím zázemím a vybavením. „Musím poděkovat všem spolupracovníkům, kteří se na založení týmu podíleli. Je to kus poctivě odvedené práce a výsledek je zcela reálný. Velké poděkování patří hlavně vedení univerzity a děkanům jednotlivých fakult za jejich vstřícný přístup a podporu hokejovému týmu studentů UJEP. Díky patří i všem našim partnerům v čele s Ústeckým krajem,“ říká manažer týmu a prorektor pro vědu UJEP doc. Martin Novák.


Hlavním motivem a logem týmu je okřídlený viking, který symbolizuje tým ve spojení drsného severu a současnou ladnost pohybu, kterou představují křídla. Dominantními barvami týmu jsou žlutá, modrá a bílá. Logo vytvořil profesionální grafik a designér pan Patrik Mareš z Prahy.


Tým HC North Wings zahájil v srpnu sportovní přípravu na novou hokejovou sezónu letním kempem v Teplicích a v Ústí nad Labem. „Trénovali jsme 3krát týdně, každý trénink zahrnoval 1 hodinu v tělocvičně a 1 hodinu tréninku na ledě. Zaměřovali jsme se na rozvoj pohybové průpravy, silových a vytrvalostních předpokladů, na zlepšení techniky práce s hokejkou, bruslení a individuálních hokejových dovedností,“ přibližuje trenér týmu pan Lukáš Místecký.


Tým v rámci přípravy změřil síly se 4 soupeři. Jednalo se o týmy hokejových akademií týmů Piráti Chomutov a HC Litvínov. Následně v rámci Tipsport UNI Cupu 2020 jsme sehráli utkání proti účastníkům univerzitní ligy, a to UK Hockey Prague a AKA Plzeň. Sportovní přípravu si kluci zpestřili účastí na Akademickém mistrovství ČR v ledním hokeji, kde náš tým nakonec vybojoval zasloužené 3. místo, když dokázal otočit nepříznivý stav utkání z 2:5 na 7:6 v náš prospěch.


V současné době je tým zajištěn, jak po sportovní stránce, tak i materiální. „Disponujeme stabilním kádrem 4 kompletních pětek a 2 brankářů. Širší kádr má na soupisce 30 jmen hráčů, kteří mohou naskočit do mistrovských utkání. Hráči mají různé zkušenosti od juniorských soutěží, až po soutěže dospělých (II. liga nebo I. liga),“ doplňuje trenér týmu Martin Štěpánek


Tým má silnou podporu i od partnerů našeho týmu. „ Hlavními partnery týmu HC North Wings jsou Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Ústecký kraj. Mezi další partnery patří společnosti Metrostav, Vršanská Uhelná, Skyner, Mart-in, TheChillidoctor, restaurace Tyršovka, město Ústí nad Labem, Městské služby a hokejový klub HC Slovan, se kterým velmi úzce spolupracujeme, jak v oblasti sportovních, tak i marketingových aktivit,“ upřesňuje marketingový manažer týmu Jiří Pelc.


Tým se v prvním ostrém souboji univerzitní ligy představí na ledě soupeře v Brně, konkrétně se střetne s týmem Masarykovy univerzity. V domácím utkání o týden později přivítáme na ústeckém ledě tým z Českých Budějovic, Black Dogs Budweis. „Přinášíme do Ústeckého kraje a města Ústí nad Labem nový formát soutěže, která je ve světě velmi populární a na světových univerzitách mimořádně divácky atraktivní. Jsem rád, že rozšiřujeme nabídku sportu a hokeje v našem kraji o tento formát soutěže, a chceme nabídnout fanouškům nejen v Ústí nad Labem svižný a atraktivní hokej,“ uzavírá Martin Novák.

 

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři