Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Vítězové Tipsport UNI Cupu 2020 - Black Dogs Budweis

Aktuální informace z kabiny, rozhovory s hráči a generálním manažerem, to vše najdete v předsezonním článku o Black Dogs.

Nové tváře:

 

Jan Prokop, Martin Koupal, David Svoboda, Miroslav Fučík, Tomáš Novák, Jirka Kubeš, Ladislav Hanus, Aleš Krtek, Dominik Kaisler, Jonáš Kronus

 

Jan Prokop:

Kde jsi hrál? S hokejem jsem začínal v Kadani, kde jsem působil do 7 třídy, poté jsem přestoupil do Chomutova a tam hrál až do loňský sezony. Zúčastnil jsem se několika výběrů z Ústeckého kraje, včetně mistrovství krajů a Olympiády dětí a mládeže. Později jsem si vyzkoušel i pár zápasů za národní tým U17. 

Proč jsi se rozhodl jít studovat? Před půl rokem jsem si dost poranil krční a hrudní páteř, což mě dost omezuje i nadále a řekl si, že hokej je 50/50. Znamená to, že stačí blbé zranění a je po všem. Proto jsem se rozhodl pro vzdělaní. 

Co studuješ? Řízeni lidských zdrojů na Vysoké škole technické a ekonomické. 

Jakou nejvyšší soutěž jsi hrál? Extraligu juniorů, později se změnila na ligu akademii.

 

Martin Koupal:

Kde jsi hrál? Celou mládež až do juniorky, s výjimkou jednoho roku, kdy jsem si odskočil na zahraniční angažmá do Blackwing Linz, jsem strávil v Českých Budějovicích. Po této zkušenosti jsem ještě odehrál jeden rok juniorky v Písku, ke kterému jsem měl střídavý start za Radomyšl. Poslední 4 sezóny jsem strávil v Písku v 2.lize mužů. Letos budu nastupovat za Blackdogs Budweis a Český Krumlov. 
Proč jsi se rozhodl jít studovat? Zkusit štěstí a kvůli hokeji
Co studuješ? Řízení lidských zdrojů na Vysoké škole technické a ekonomické.

Jakou nejvyšší soutěž jsi hrál? 2. Ligu

 

David Svoboda:

Kde jsi hrál? Od dětství hraju za HC Motor České Budějovice, kde jsem byl až do juniorů. Pak jsem šel hrát jednu sezónu za David Servis a další sezónu jsem začal hrát za HC Slavoj Český Krumlov.
Proč jsi se rozhodl jít studovat? Rozhodl jsem se jít studovat, jelikož pracovat budu celý život a hokej mě určitě živit nebude. 
Co studuješ? Studuju na Jihočeské univerzitě Zdravotně sociální fakultě obor radiologický asistent.
Jakou nejvyšší soutěž jsi hrál? Nejvyšší soutěž jsem hrál 2.ligu za HC David Servis České Budějovice.

 


 

Miroslav Fučík:

Kde jsi hrál? Od dětství hraji za HC Slavoj Český Krumlov. Ve starších žácích jsem se účastnil několika zápasů za jihočeský výběr. 

Proč ses rozhodl jít studovat? Rád bych se v budoucnu stal trenérem nebo sportovním poradcem, a proto je potřeba k tomu získat kvalifikaci z vysoké školy. 

Co studuješ? Studuji na Jihočeské univerzitě, Pedagogické fakultě, obor Tělesná výchova a sport. 

Jakou nejvyšší soutěž jsi hrál? Jako nejvyšší soutěž jsem hrál krajskou ligu v Českém Krumlově za muže A.

 

Ladislav Hanus:

Kde jsi hrál? Hokej jsem začal hrát v Písku, kde jsem byl do staršího dorostu, v dalších letech jsem hrál po jedné sezoně juniorskou soutěž v Plzni a v Motoru. V nadcházející sezoně jsem se vrátil do rodného Písku, kde jsem hrál 5 sezon 2. ligu. Šestou sezonu jsem se rozhodl v Písku již nepřidat kvůli pracovním důvodům, kdy jsem se přestěhoval do ČB a zavítal do Black Dogs + jsem začal pracovat na VŠTE. 
Proč ses rozhodl jít studovat? Rozhodl jsem se studovat, protože jsem to měl jako “zadní vrátka”, kdyby sport nevyšel a měl určitou jistotu. 
Co studuješ? Studuju navazující magisterské studium ekonomika podniku na Vysoké škole technické a ekonomické. (2018 Bc. VŠTE Ekonomika podniku, 2020 Ing. ČZU Podnikáni a administrativa) 
Jakou nejvyšší soutěž jsi hrál? Nejvyšší soutěž jsem hrál 1. ligu za Písek (pár zápasů), 2. liga za Písek, a reprezentační srazy U18, U19.

 

Tomáš Novák 

Kde jsi hrál? Hokej jsem začal hrát ve Veselí nad Lužnicí, po pár letech se to spojilo se Soběslaví (Hc Lužnice).  Mladší dorost jsem začal v Hc Motor B a po sezoně jsem šel do Jindřichova Hradce, kde jsem strávil jednu sezónu. Poté následovaly dvě sezóny v Hc DDM CB (junioři). Po těchto zkušenostech jsem odešel do Soběslavi, kde jsem už druhou sezónu (junioři). Minulou sezónu jsem ještě zároveň se Soběslaví hrál ve Veselí za muže. Letošní sezonu odehraji v Soběslavi (juni) a v BlackDogs. 

Co studuješ?  Studuji poslední ročník na Česko-anglickém gymnáziu (jsem tam již 8 let). Dále mám v plánu pokračovat ve studiu na VŠ. 

Proč ses rozhodl jít studovat?  Studuji, protože mě to baví a věřím, že najdu lepší pracovní nabídky.

Jakou nejvyšší soutěž jsi hrál? Krajskou ligu

 

Jirka Kubeš:

Kde jsi hrál?  Hokej jsem začal hrát v Soběslavi odkud jsem v 8. třídě přešel do Motoru, kde jsem byl až do juniorů. Pak jsem hrál 2 roky v David servisu se střídavým startem do Soběslavi. 

Proč ses rozhodl jít studovat?  Studovat jsem se rozhodl, protože jsem si chtěl prodloužit studentská léta. 

Co studuješ? Studuji na Jihočeské univerzitě pedagogické fakultě (tělocvik, zeměpis). 

Jakou nejvyšší soutěž jsi hrál? 2.ligu


 

Dominik Kaisler:

Kde jsi hrál? Začal jsem v Soběslavi a asi v 5/6 třídě jsem přestoupil do Motoru, kde jsem působil až do juniorky. Po juniorce jsem se vrátil zpět do Soběslavi a hrál za A-tým kraj.
Proč ses rozhodl jít studovat?  Studovat jsem se rozhodl jít proto, že bych rád jednou dosáhl na titul a abych měl více možností a nabídek do práce.
Co studuješ?  Studuji VSTE, podniková ekonomika

Jakou nejvyšší soutěž jsi hrál? Extraliga juniorů 

 

 

Aleš Krtek:

Kde jsi hrál?  Mládež jsem strávil v Jihlavě. V mladším dorostu jsem si na sezonu odskočil do Havlíčkova Brodu. Jinak sem hrál celou mládež za Duklu Jihlava. Před dvěma roky jsem měl první zkušenost s mužským hokejem v Pelhřimově. Minulý rok jsem strávil v David Servisu. 

Proč ses rozhodl jít studovat? Protože vím, že hokej mě živit nebude. Cesta „studium a hokej“ je pro mě ideální. 

Co studuješ?  Studuji na JCU na Ekonomické fakultě obor Ekonomická informatika 

Jakou nejvyšší soutěž jsi hrál? 2.ligu

 

 

Kdo tým opustil? 

 

Jan Fiala, Jan Vávra, Tomáš Hubata, Roman Tintěra, Lukáš Summerauer

 

Try out, průběh, přípravné zápasy

 

Try outů se před letošní sezonou zúčastnilo přes 40 hráčů z různých škol a jihočeských týmů. Byli jsme moc rádi, protože po skončení 5-6 hráčů bylo třeba doplnit tým novou krví. Bohužel se všichni nedostali do užšího výběru, ale se všemi jsme v kontaktu do příštích sezón a určitě s nimi máme zájem spolupracovat. Cílem bylo vytvořit 4 silné formace, což se nám povedlo. 

 

Před začátkem UNI cupu jsme měli přípravné utkání s druholigovým IHC Písek a s juniorkou HC Motor České Budějovice. Každé utkání se odehrálo úplně v jiném stylu. S IHC Písek jsme sehráli 2 vyrovnané třetiny, kde se nám soupeřem z třetí nevyšší soutěže podařilo držet krok. Bohužel ve 3. třetině rozhodli zkušenosti, Písku se podařilo 2krát skórovat a výsledek si pohlídat. Stav zápasu IHC vs. BDB 4:2 (1:1, 1:1, 2:0). 

Ve druhém přípravném zápase jsme na domácím ledě přivítali juniory z HC Motor. Hned v úvodu zápasu nás překvapili vysokým tempem a pohybem, se kterým jsme se dokázali srovnat. V poslední třetině jsme soupeře hokejově přehrávali, ale nepodařilo se nám skórovat. S juniory jsme padli až v prodloužení, které rozhodl náš bývalí hráč Tomáš Hubata. Stav zápasu BDB vs. JUN_M 2:3pp (1:0, 1:2, 0:0, 0:1). 

 

 

 

 

 

Rozhovor s GM 

 

   Náš hokejový univerzitní tým BLACK DOGB BUDWEIS, reprezentující VŠTE v Českých Budějovicích, vstupuje do druhého ročníku ULLH s ambicemi obhájit loňskou pozici v horních patrech tabulky, i když je nám jasné, že i ostatní týmy, včetně dvou nováčků, se na sezónu připravují velmi svědomitě, doplňují a vylepšují své hráčské kádry.  Jsme rádi, že se nám podařilo navýšit počet hráčů v týmu, což byl pro naši, počtem studentů nejmenší školu v soutěži, hlavní cíl.

   Sportovní úroveň soutěže je vysoká a je třeba se pravidelně připravovat a zároveň se plně věnovat studijním povinnostem. Také organizace soutěže, její marketing a práce s partnery, jsou velmi kvalitní a věříme, že se úroveň bude stále zvedat a zájem o ULLH ze strany diváků, médií a partnerů, poroste.

   Naši studenti, hráči BLACK DOGS mají vytvořené veškeré podmínky k tréninku i zápasům, stejně tak ke svému studiu. Dvouměsíční letní přípravu jsme absolvovali v tréninkovém centru CRAZY HOCKEY pod vedením specialisty na fyzickou přípravu hokejistů, Milošem Moravcem a výsledky jsou viditelné a věříme, že budeme v sezóně z nich čerpat. V letošní sezóně počítáme se 2-3 tréninky týdně na ledě a jednom tréninku v CRAZY HOCKEY.

   Pro letošní sezónu již nemůžeme počítat s Janem Fialou, Lukášem Summerauerem a brankářem Davidem Prušákem, kteří buď dokončili studium, nebo již nesplňují věkovou hranici. Naopak, nově nás v obraně posílili David Svoboda, Jiří Kubeš, Vladimír Hanus, Tomáš Janoušek, Aleš Krtek, a v útoku staronově Martin Koupal a také Jan Prokop, Dominik Kaisler, Tomáš Novák a Miroslav Fučík. O dalších hráčích ještě jednáme a věříme, že se nám podaří zvýšit konkurenci v týmu.

   V letošním ročníku jsme se zaměřili na posílení technického zázemí týmu a také našeho marketingového týmu. Chceme se i na tomto poli zlepšovat, představit ULLH a BLACK DOGS širší veřejnosti a věříme, že získáme i větší počet svých fanoušků a sledujících na sociálních sítích.

    Rádi bychom na začátku sezóny podepsali již delší dobu připravené Memorandum o spolupráci s extraligovým týmem MADETA MOTOR Č. Budějovice, od kterého si do budoucna mnohé slibujeme.

   Věříme, že o ULLH bude i letos zájem ze strany ČT SPORT a přenosy z utkání, kde by i BLACK DOGS se rádi představili televizním divákům.

   V neposlední řadě se chceme ve spolupráci s naší školou, věnovat několika charitativním projektům, které považujeme za velmi důležitou součást naší činnosti. Kromě charitativních utkání, která jsme představili již v loňském roce, chceme například dlouhodobě podpořit malého fanouška hokeje Ríšu, s velmi smutným osobním příběhem. I on je tedy novou posilou BLACK DOGS pro nadcházející sezónu.

    Zároveň přejeme nám i našim kolegům, studentům z ostatních týmů, úspěšné studium a také hodně zdraví a situaci umožňující odehrát všechna utkání, samozřejmě před plným hledištěm.

 

 

Mgr. Jiří Irra

GM VŠTE BLACK DOGS BUDWEIS

 

Rozhovor s Janem Křížem 

 

Jak bys zhodnotil uplynulou sezonu 2019-2020?

            Byla radost pohledět na fakt, že se nám v České republice nastartovala ryze Česká univerzitní soutěž, která si ve své historicky první sezoně vydobyla obrovskou popularitu, jež potvrzuje několika tisícová návštěvnost. Určitě stojí za to ocenit vedení ligy a sponzory, kteří tuto perspektivní myšlenku vedou sprinterskými kroky kupředu.

            Co se týče našeho celku, předčasně jsme zakončili sezonu na 3. příčce, což může vzhledem k naší nevelké základně působit uspokojivě, avšak nás mrzí ztráta možnosti bojovat o titul formou play-off. Ovšem do nového ročníku už máme daleko větší výběr hráčů a budeme atakovat prvenství v soutěži.

 

Jak probíhala tvoje letní příprava pro nadcházející sezonu? 

Měli jsme týmovou přípravu na suchu pod kondičním trenérem Milošem Moravcem, který nás 4x týdně pumpoval a do toho nás učil kompenzačních cvičení. Na programu byla převážně síla a dynamika. Do toho jsme příležitostně pilovali střelbu a techniku s holí na suchu.


Prozradíš nám, čemu se kromě hokeje ještě věnuješ?

            Krom hokeje a školy se ještě věnuji Thajskému boxu, který mi byl v letní přípravě úžasným doplňkem, ale díky zápalu, který pro tento sport mám, jsem se rozhodl se do toho obout a nakonec se účastním i MČR. Proto za připravenost vděčím nejen našim trenérům, ale i trenérům z Gladiators Gym.

 

Jaký obor studuješ? Stíháš s těmito aktivitami skloubit studium?

            Mám zvolený program Ekonomika podniku. Vybral jsem si tento obor, jelikož mě zajímají finance a ekonomika obecně. Co se týče vytíženosti, je to celkem náročné, ale zvládat se to dá, někdy zbyde i nějaký ten čas na to, zajít si s klukama na pivko.

 Jak je pro tebe ideální volný večer?

            Viděl bych to na nějaké dobré jídlo a podívat se na nějaký ten film s přítelkyní.

Jakou nejlepší radu jsi kdy dostal?

            Nejlepší radu mi kladli na srdce trenéři už od útlého věku a tou bylo:`Nevymejšlej`, jenže stále tomu nějak nemůžu přijít na kloub.

Byl nějaký okamžik, kdy jsi chtěl skončit se školou nebo hokejem?

            Takových okamžiků jsem zažil hned několik ať už to mělo ukončit školu či hokej. U hokeje jsem si ale vždycky řekl, že i přes ty všechny nervy mi to stojí za to a nedokázal bych si představit fungovat bez něj. A co se týče školy, tak tu beru jako takovou perspektivní cestu, která mi později může vylepšit život.

 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři