Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Riders z Univerzity Pardubice věří v nováčkovskou jízdu

Pardubice jsou vyhlášené jako město sportu, především hokeje. A právě nový hokejový klub byl na východě Čech představen v září – vysokoškolský tým Riders Univerzita Pardubice. Nováček Univerzitní ligy ledního hokeje vstupuje do druhého ročníku soutěže s nadšením a očekáváním. A také širokým a mladým kádrem.

O Dynamu Pardubice se v poslední době napsalo mnohé, ve městě perníku ale nyní přichází na scénu jiný hokejový klub, Riders Univerzita Pardubice. Pardubické mužstvo je již desátým celkem Univerzitní ligy ledního hokeje, spolu s Ústím nad Labem je druhým letošním nováčkem.

Právě z pozice nováčka by chtěl pardubický celek překvapit. „Osobně nepochybuji, že v této soutěži uspěje. Jsme univerzita v hokejovém městě, proto věřím, že zápasy Riders spojí všech našich 7 tisíc studentů v jeden tým fanoušků,“ uvedla prorektorka Univerzity Pardubice Tatiana Molková. Optimistický je i trenér mužstva Martin Šejba. „Ze společných tréninků máme dobrý pocit, mohli bychom být černým koněm soutěže. Čeká nás ještě spousta práce, ale určitě nechceme být za otloukánky. První zápasy jsme sice prohráli, ale myslím si, že se naše výkony každým tréninkem a zápasem zvedají nahoru,“ řekl kouč Riders.

Mužstvo společně se Šejbou povede asistent Petr Filip. „Máme tu pár kluků, kteří hrají druhou ligu, další pak krajské a juniorské soutěže. V týmu je vidět velké nadšení, velká vášeň a na tom musíme stavět,“ popsal Šejba. Soupiska Riders bude zřejmě jedna z nejmladších v lize – máme 16 hráčů, kteří letos budou v prvním ročníku a dokonce i 2 v maturitní třídě. „Tým však průběžně doplňujeme o další hráče, kteří se k nám sami hlásí,“ dodal Šejba.

Nelze však říci, že by tým byl bez zkušeností. V prvních dvou utkáních za Riders nastoupili například druholigoví hráči Dominik Dušek, Jakub Mert či Vojtěch Faltys. V brance se budou moci Východočeši opřít o Tomáše Vlka, jenž prošel jako řada dalších hráčů mládežnickými týmy Dynama Pardubice, navíc sbíral zkušenosti i v jeho A týmu. „Abych pravdu řekl, tak to zase takový rozdíl není. Rychlost stejná, tvrdost střely taky,“ porovnával po prvním odchytaném utkání rozdíl mezi univerzitním hokejem a soutěžemi, kde dosud chytal. Zároveň vypíchl hlavní body, co potřebují Riders zlepšit: „Zatím nám chyběla větší sehranost, musíme také zlepšit přesilové hry.“

„Chceme se prezentovat aktivním hokejem, útočit a dávat góly, určitě ne jít do zápasu s taktikou jen bránit. Cíle jsou samozřejmě nejvyšší, ale je to naše první sezona, půjdeme tedy postupnými kroky a budeme se snažit dostat co nejdále,“ řekl před startem ročníku obránce Vojtěch Faltys, jenž v Tipsport UNI CUPU vedl tým z pozice kapitána.

Pardubický klub byl za jeho účasti oficiálně představen 2. září, přestože vznikal již v průběhu prázdnin. Univerzitní hokejový tým už měl ale v Pardubicích tradici, každý rok se hrálo univerzitní derby se sousedním Hradcem Králové. Nyní budou Pardubice hrát na vyšší úrovni. „Chceme se probojovat do play off a správně reprezentovat jak pardubický hokej, tak univerzitu,“ přiblížil cíle týmu výkonný manažer týmu Jan Kratochvíl.

Devět domácích zápasů v základní části Univerzitní ligy odehrají Riders v pardubické enteria areně, vždy v pondělí od 19:30. Poprvé se pardubický univerzitní celek představí na domácím ledě 5. října proti olomoucké Univerzitě Palackého.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři