Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Preview: V prvním kole se utká UK s HC Univerzita Palackého v Olomouci

Očekávaný začátek druhého ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje je tu! Tým Univerzity Karlovy nastoupí hned v prvním utkání celého ročníku na ledě HC Univerzita Palackého v Olomouci. Obě mužstva mají za sebou přípravné období, ve kterém se utkali s dalšími mužstvy ULLH. Obě mužstva své závěrečná utkání dokázali vyhrát a vstupují tak do utkání dobře naladěni. Pojďme se podívat na to, jak vypadali vzájemná utkání v minulé sezoně a kdo by mohl v úvodním utkání sezony mít navrch.

Mužstvo reprezentující Univerzitu Karlovu se s týmem Univerzity Palackého utkalo v minulém ročníku třikrát. Dvakrát vyrazili hráči UK na domácí stadion svého soupeře do Uničova, jeden duel odehráli na svém stadionu Škoda IceRinku.

Složení týmů

Soupiska Olomouce doznala oproti loňské sezoně doznala velmi málo změn. Jádro týmu zůstalo pohromadě a bude těžit ze zkušeností, které posbíralo v loňském ročníku. Mužstvo budou táhnout stejná jména jako kapitán týmu Dominik Hajšman, Mikuláš Rimmel a Pavel Skopal. Z nových hráčů na sebe bude poutat nejvíce pozornosti Lukáš Zmeškal, který přichází z Přerova, kde odehrál i několik utkání v Chance lize.

Tým UK nastupuje do dalšího ročníku taktéž se stejným základem týmu, který však rozšířil o spoustu nových hráčů, kteří se budou prát o své místo v sestavě. Mužstvo povede do utkání opět jako kapitán Michael Klinger, v brance pokračuje Kristian Novák, který zažil v minulém roce povedenou sezonu, a v útoku se bude o produktivitu starat nejlepší střelec UK v loňské sezoně Milan Piovarči. Z nových hráčů se v prvním utkání ukáže produktivní dvojice Daniel Svoboda s Davide Volfem, kteří si perfektně sedli v útočné formaci. V obraně základ týmu doplní David Chládek, který má zkušenosti z 2.ligy nebo USA a Jan Hanuš, odchovanec pražské Sparty.

Přípravná utkání

V přípravném období odehrála Olomouc tři utkání v rámci Tipsport Uni Cupu. Dvakrát se utkala s BO Ostrava Vítkovice Steel a v jednom duelu nastoupila s nováčkem soutěže Raiders Univerzita Pardubice. V prvním utkání sezony podlehli soupeři z Ostravy na domácím ledě vysoko 2:8. V odvetě ale svého soupeře dokázal tým HC Univerzita Palackého porazit 7:4 a vysoký počet vstřelených branek zopakoval i v utkání s nováčkem soutěže z Pardubic. Vypadá to, že v útoku tým Univerzity Palackého šlape a bude se snažit brankáře UK zasypat spoustou střel.

UK Hockey Prague nastoupilo, také do tří utkání v rámci Tipsport Uni Cupu. Dvakrát se utkali hráči UK s městským rivalem a loňským mistrem Univerzitní ligy Engineers Prague. V prvním duelu měli gólově navrch Engineers, kteří porazili UK 7:1, nicméně obraz hry výsledku neodpovídal. O tom svědčí i vyrovnaný poměr střel 34:35. V odvetě už měli herně navrch hráči UK, kteří dokázali svého soupeře přestřílet o 10 střel. Utkání ale skončilo v základní hrací době 5:5 a o vítězi rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých dokázali tři střelci UK proměnit své pokusy a dovést svůj tým k vítězství. V posledním utkání letního poháru se utkal tým Univerzity Karlovy s druhým nováčkem soutěže HC North Wings Ústí nad Labem, ve kterém se konaly střelecké hody a utkání skončilo divokým výsledkem 9:6 ve prospěch hráčů UK. V každém utkání dokázal tým UK ohrozit branku soupeře minimálně pětatřiceti střelami proti nováčkovi soutěže pak vyslal dokonce 46 střeleckých pokusů.

Vzájemné souboje 2019/20

Ve vzájemných soubojích z loňského ročníku měl bodově navrch tým Univerzity Palackého, který dokázal zvítězit v prvních dvou duelech shodně v poměru 2:1. Ve třetím utkání už měl výraznou převahu tým Univerzity Karlovy a zvítězil jednoznačně 6:2. Převaha byla vidět i v poměru střel 53:28 ve prospěch UK.

Predikce výsledku utkání

K vidění by mělo být atraktivní utkání, ve kterém by mohlo padnout více branek, jelikož se v závěru přípravy oběma mužstvům podařilo vstřelit velké množství gólů. Ledová plocha na zimním stadionu v Uničově je větších rozměrů, výhodu tedy má mužstvo z Olomouce, které je na tyto rozměry zvyklé, oproti UK, které hraje svá utkání ani menším hřišti. Obě mužstva si dokáží ve svých utkáních vyprodukovat velké množství střeleckých pokusů, rozhodovat bude forma brankářů a počet potrestaných chyb soupeře.

 

Foto: Aneta Procházková

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři