Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Nové posily jsou šikovné a mají výborný přístup, oceňuje obměněný kádr kavalírů generální manažer Jochman

Kavalíři už zbrojí na nadcházející sezónu Univerzitní hokejové ligy (ULLH). Obměněný kádr v druhé sezóně posílilo vícero zkušených a talentovaných hráčů, kteří své schopnosti předvedli v několika přípravných zápasech. Kromě mančaftu hlásí nové tváře v ošetřovně, v kabině i u notebooků také off-ice tým Cavaliers. Novinky letošního ročníku určitě potěší i fanoušky. Komfortu v podobě utkání ve středečních večerech, nákupu vstupenek online a občerstvení v restauraci s výhledem na led mohou využít už 7. října, kdy kavalíři odehrají svůj první domácí zápas s plzeňskými Akademiky na stadionu v Kuřimi. Hokejisté navíc v letošní sezoně budou na led nastupovat v nových červených dresech reprezentujících jejich domovskou univerzitu.

Nová sezóna, nové tváře a nové naděje. Tak by se dala ve zkratce shrnout příprava a očekávání brněnského klubu VUT Cavaliers Brno pro druhý ročník ULLH. Kádr kavalírů se před nadcházející sezónou mohutně obměnil a posílil. Přestože stálice týmu jako například gólman Jakub Bartošek, útočník Filip Vilímek nebo obránce Libor Dobšák museli kvůli pravidlům ligy dres Cavaliers odložit, diváci se mohou těšit na spoustu nových a nadějných hráčů. Prvních dvou týdnů tryoutů a přípravných zápasů se přitom zúčastnilo více než čtyřicet hokejistů, z nichž se ti nejtalentovanější probojovali až do semifinálového utkání Tipsport UNI Cupu a zajistili si tak místo v letošní sestavě.

Brněnský kádr si před startem sezóny vyzkoušel pět přípravných utkání, přičemž tři zápasy odehráli brněnští kavalíři právě v turnaji UNI Cup. Přestože souboje s Boskovicemi a Velkou Bíteší a venkovní zápas s HC MUNI skončily prohrou, mohli diváci vidět krásné akce sehrávajícího se týmu. Dvojité vítězství v domácím utkání nad rivalem z Masarykovy univerzity Cavaliers zajistilo postup do semifinále turnaje, kde nestačili na BO Ostrava Vítkovice Steel a museli se tak smířit s konečným třetím až čtvrtým místem. „Máme za sebou kvalitní přípravu jak na ledě, tak i na suchu. Tým jsme vhodně obměnili a nové tváře se ukázaly ve výborném světle. Kluci jsou moc šikovní a mají výborný přístup,“ řekl generální manažer VUT Cavaliers Brno Daniel Jochman. Kvalitu příchozích nováčků ocenil také trenér Ladislav Šoukal. „Když nás kvůli koronaviru nezavřou a kluci budou mít přístup jako do teď, myslím si, že budeme hrát nahoře. Na posilách se dá určitě stavět, musíme ale na zápasy jezdit v plné sestavě,“ informoval Šoukal. Podle Jochmana chtějí kavalíři oproti minulosti hrát hezčí a lepší hokej, přičemž se snaží pracovat tvrdě jak na ledě, tak i mimo něj.

V týmu posílily především útočné řady. Brankou v každém ze třech soubojů předsezonního turnaje ligy se blýskl bývalý útočník juniorské Komety a HC MUNI Jan Hasoň. Z Nového města nad Metují přicestoval do Brna i týmu forvard Jan Řezníček, kterého si fanoušci mohli všimnout již v přípravných zápasech, kde svými přesně mířenými střelami rozpumpoval publikum. Pozadu nezůstal ani Ervin Halasz, který odehrál tři poslední sezóny v první slovenské lize a v přípravných utkáních za kavalíry si už také odbyl svoji premiérovou branku. V obraně doplní stávající beky bývalý hráč Kolína Josef Nutil, který si vyzkoušel i dvouleté angažmá v americké USPHL lize, Pavel Horníček z TJ Orli Lanškroun nebo Filip Sabol, který v juniorce nastupoval za brněnský klub HCM Warrior Brno. V bráně se k Marku Huzlíkovi a Janu Antonínovi přidá Vojtěch Burian z Nového města nad Metují, který už ve svém prvním zápase za nový klub dokázal zazářit a výrazně tak přispěl k postupu do semifinále. „Ještě teď se nám hlásí noví hokejisté a hráči z minulé sezóny budou mít co dělat, aby se vešli do sestavy. Konkurence v týmu je dobrá a bude další motivací pro růst každého z nich,“ doplnil generální manažer.

Nové posily hlásí také off-ice tým VUT Cavaliers Brno. „Stejně jako mančaft i off-ice chceme zkvalitňovat. Zapracovali jsme na něm a myslím si, že se jak diváci, tak hráči mají na co těšit,“ nastínil generální manažer a dodal, že podmínky pro hokejisty zkvalitňuje vedení každým rokem. O grafickou podobu příspěvků se v letošním roce bude starat student Managmentu stavebnictví na VUT v Brně Martin Horváth. „Kavalírům jsem chtěl pomáhat už dlouho. Když Dan přišel s tím, že bych mohl klubu dělat grafika, nebylo co řešit,“ uvedl Horváth. Ve spravování sociálních sítí se ke studentce žurnalistiky Michaele Nárožné letos připojil Radim Kuňák z fakulty stavební VUT v Brně. Přestože takové působení u Cavaliers si Kuňák zpočátku nepředstavoval, nakonec je se svou pozicí spokojený. „Původně jsem chtěl hrát hokej za univerzitu, bohužel mám ale obě ruce levé, takže jsem si řekl, že budu součástí týmu aspoň takhle,“ vtipkoval student.

Kuňák si pro druhou sezónu České univerzitní ligy klade za cíl zlepšit prezentování klubu. „Chtěl bych zapracovat na našich sociálních sítích, například osobnějšími příspěvky o hráčích, a zapojit do dění také naše fanoušky,“ nastínil Kuňák. S hráči si již za své krátké působení vytvořil dobré vztahy. „Takovou partu chce v týmu snad každý. Úžasně se s nimi pracuje,“ dodal. Stejně jako posílila propagační síla klubu, také tým starající se o hráče rozšířil své řady. S tejpováním, ledováním, utíráním krve po tvrdých střetech na ledě a dalšími problémy bude hráčům kromě masérky Dominiky Sedlářové letos pomáhat také studentka fyzioterapie Klára Pavlíková. „Hráči mají postaráno o komfort v podobě fyzioterapie, kterou nemají ani některé druholigové týmy,“ doplnil Jochman. Na pozicí Team Managera dosadilo vedení studenta leteckého inženýrství Petra Květoně. „Miluji hokej, mimo to hrávám za hobbíky v Brně a pohybovat se na ledě i v managementu je prostě skvělá kombinace. Taková příležitost se neodmítá,“ vysvětlil. Květoň bude zabezpečovat komunikaci s rozhodčími i soupeři před zápasem, soupisku týmu a potřeby hráčů od jejich pitného režimu až po ubytování. „Team Manager je vlastně taková spojka mezi trenéry, hráči a managementem,“ zakončil Květoň, který věří, že letošní sestava vylepší výsledky z minulého roku. Na rozhovory s novými tvářemi klubu se fanoušci mohou těšit v nadcházejících týdnech.

V základní části čeká letos na VUT Cavaliers Brno osmnáct utkání. Devět domácích zápasů odehrají kavalíři vždy ve středu večer na stadionu v Kuřimi. Jelikož v druhém ročníku přibyly do ligy dva nové kluby – Riders Univerzita Pardubice a HC North Wings Ústí nad Labem, nebude se letos již hrát tříkolově nýbrž dvoukolově. Do play-off potom postoupí prvních osm klubů z tabulky. Kromě zápasů se diváci mohou těšit také na vylepšené zázemí stadionu třeba v podobě nově otevřené restaurace, z které je dobře vidět na ledovou plochu. Další výhodou oproti minulému roku bude online koupě lístků na domácí utkání Cavaliers, které mohou fanoušci využít už při prvním domácím zápase kavalírů 7. října, kdy na kuřimský led zavítají plzeňští Akademici.


Klára Stráská

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři