Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Kavalíři se snažili o senzaci, tři body ale nakonec zůstaly u vítězů UNI Cupu

Na výhru kavalírů proti Black Dogs Budweis byl před zápasem vypsán kurz více než 8:1, hosté navíc do jihočeské metropole přicestovali pouze se čtrnácti hráči a jedním gólmanem. O to větší překvapení bylo, když brněnský tým už po čtvrt hodině hry vedl o dvě branky. Celý zápas byl vyrovnaný, do posledního dějství naskočily týmy s rozdílem jediného gólu. Domácí nakonec tři body ubránili, VUT Cavaliers Brno ale jasně předvedli, že na začátku sezony si věří a svou rytířskou kůži rozhodně neplánují prodat lacino.

Kavalíři do utkání proti vítězům předsezonního Tipsport UNI Cupu doslova vlétli. Už v první minutě před domácí brankou kombinovali Matouš Stupka s Michalem Gombarčíkem, nedlouho na to najížděl na vysoký pas přes celý led Ondra Dlouhý, gólman byl ale u puku dříve. Kotouč v jihočeské lapačce nicméně vynesl kavalírům buly před domácí bránou a brněnský tým díky tomu mohl už ve 4. minutě slavit první gól. Po přihrávce od Dlouhého otevřel skóre střelou od modré čáry obránce Josef Nutil. „Měl jsem před sebou hráče a obstřeloval jsem mu nohu. A ono to zapadlo do šibenice,“ komentoval brněnský bek. Svůj náskok mohli kavalíři v následujících minutách ještě navýšit. Gombarčíkovo nahození ale na teč číhající Stupka těsně minul, úspěšný nebyl ani únik Ondry Dlouhého. Zadařilo se až při následné přesilové hře hostů v 15. minutě hry. Cavaliers vybojovali puk u mantinelu, Filip Sabol si jej navezl doprostřed ledu a přesnou střelou zasadil jihočeskému týmu druhou branku. Hosté si ale následně neporozuměli při rozehrávce a budějovickému Janu Prokopovi se tak ještě před koncem třetiny povedlo snížit na 1:2.

Do druhého dějství naskočili kavalíři v oslabení, díky důraznému forecheckingu se jim ho ale povedlo bez větších obtíží ubránit. Hned vzápětí ale inkasovali. Po střele z dálky se na několikátý pokus o dorážku podařilo protlačit puk za záda Vojty Buriana domácímu Šimonu Masopustovi a stav utkání se tak ve 23. minutě vyrovnal. Kavalíři se snažili odpovědět, Jan Řezníček ale z úhlu trefil pouze boční síť brány, Matěji Kmoníčkovi s Ondřejem Kunstem zase v přečíslení nevyšla finální přihrávka. Další oslavy se tak odehrály opět v řadách domácích hráčů. Ve 29. minutě vstřelil branku Aleš Krtek a Black Dogs Budweis se tak poprvé mohli radovat z vedení. Obrat ve skóre stihli Cavaliers ještě zachytit. Ve 35. minutě překazil rozehrávku domácích Matouš Stupka a samostatnou akcí dorovnal stav utkání na 3:3. „Pořád dávali křižnou přihrávku přes celý hřiště, takže jsem věděl, kam to od beka půjde. Puk byl můj, pak už stačily jen dva kroky, střela a gól,“ přiblížil branku útočník. Domácí odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 37. minutě se zaradovali opět Jihočeši, přesilovou hru se podařilo využít Radku Rolínkovi. Na druhou přestávku tedy tentokrát odcházeli s jednogólovým vedením domácí.

Už zkraje závěrečné třetiny se kavalíři několikrát probojovali do útočného pásma. Střely z hokejek Gombarčíka, Stupky, Dlouhého, Hubáčka ani Malíře ale do jihočeské sítě nezapadly. Hráči navíc při viditelné snaze hrát dopředu otevřeli obranu, což se jim vymstilo deset minut před koncem zápasu. Lukáš Prášek se v 50. minutě uvolnil do samostatného úniku a navýšil náskok domácích na 5:3. Výhru Black Dogs Budweis ještě zpečetil gólem na 6:3 v 59. minutě Tomáš Vochozka, kavalíři tak zpět na Moravu odjeli s prázdnou. Za první představení nové sezony se ale rozhodně nestydí. „Odehráli jsme dobré utkání i přes to, v kolika lidech jsme přijeli. Až budeme v plné sestavě, navážeme a sehrajeme daleko důstojnější roli než v minulé sezóně,“ zhodnotil po zápase výkon a vyhlídky kapitán týmu Ondra Dlouhý.


Black Dogs Budweis – VUT Cavaliers Brno 6:3 (1:2, 3:1, 2:0)

Sestavy:

Black Dogs Budweis: Svoboda – Grauer, Krtek, Kubeš, Sitter, Hrůša, Svoboda, Hanus – Rolínek, Kronus, Vochozka, Bahula, Prokop, Masopust, Šafář, Koupal, Dvořák, Prášek, Grossmann, Šuhaj, Kaisler

VUT Cavaliers Brno: Burian – Nutil, Horníček, Groma, Sabol, Vávra – Kunst, Hubáček, Dlouhý, Malíř, Stupka, Gombarčík, Hrstka, Kmoníček, Řezníček


Monika Pumprlová

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři