Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers vstoupili do sezóny vítězně. Fabiánek zazářil hattrickem

V prvním mistrovském utkání v nové sezóně nastoupili Engineers proti pardubickým Riders. Nutno říct, že hosté ve svém historicky prvním zápase předvedli proti loňským vítězům ligy statečný výkon a pražské lvy pořádně potrápili. Po druhé třetině dokonce vedli 2:1! Pevnou obranu Riders překonali Engineers až třemi góly v závěrečné třetine. Výhru řídil hattrickem Tomáš Fabiánek, Tomáš Kadlec zaznamenal branku a asistenci.

Po delší vynucené i letní pauze se opět otevřely brány stadionu Hvězda a na první mistrovské utkání Engineers v Univerzitní lize dorazil maximální počet fanoušků, který byl podle vládního nařízení možný. Domácí fanoušci vytvořili parádní atmosféru a hnali Engineers za třemi body. Jejich zisk ale nebyl vůbec snadný, domácí měli sice po celý zápas jasnou převahu, což dokumentuje počet střel 56:24, ale často naráželi na skvěle chytajícího brankáře Vlka nebo na připravenou obranu à la zaparkovaný autobus.


Ale teď už k samotné hře. První třetina moc zajímavých hokejových momentů nenabídla, na větší šanci se čekalo až do 13. minuty, kdy měli Engineers obrovskou šanci i smůlu zároveň. Bečvář už pálil do odkryté branky, brankář Vlk ale dokázal rychle zareagovat a stejně tak pohlídat i dorážku. Po další dorážce se sice domácí už radovali, ale rozhodčí kvůli postavení hráče v brankovišti branku neuznal. Branky se domácí dočkali na konci úvodní části, kdy Tomáš FABIÁNEK tečoval Janáskovu střelu za gólmana Riders - 1:0 po první třetině!  


Inženýrská radost ale netrvala dlouho. Sotva začalo druhé dějství, chyby v rozehrávce dokázal hbitě využít Daniel SKÁLA a po pár vteřinách hry srovnal na 1:1. Ačkoliv byli domácí po celou dobu výrazně střelecky aktivnější, nedařilo se jim střílet góly. Jednou jim v tom zabránila i tyčka. Ve 28. minutě se opět radovaly Pardubice. Z ojedinělého výletu ze svého pásma se ke střele od modré čáry odhodlal Daniel TOMIN a kotouč se přes Maštalířského pravý beton dostal za čáru. Následovalo několik neúspěšných pokusů ze strany Engineers, ale srovnat se jim do konce třetiny i přes velký tlak nepovedlo. Pardubičtí v závěru také ještě zahrozili, Maštalířský ale samostatný únik skvěle chytil. Riders ve druhé třetině ukázali neskutečnou efektivitu, kdy prakticky ze 3 střel vstřelili 2 góly a otočili zápas.


Poslední dvacetiminutovka tak slibovala pořádné drama! Domácí se znovu dostali do tlaku a obléhali hostující branku. Na hostech, kteří přijeli v malém počtu, se čím dál tím víc začala projevovat únava a stáhli se do pevného bloku ve své třetině. Ve 48. minutě se domácím konečně podařilo vyrovnat. Prosadil se Tomáš KADLEC, který z mezikruží nekompromisně vymetl roh Vlkovy branky. Srovnáno! Ani ne dvě minuty poté se tribuna i domácí střídačka radovala potřetí. Inženýři se do pásma Riders dostali v přečíslení 2 na 1, jenže Klementovi puk přeskočil čepel a ztratil cennou vteřinku na střelu z první. Po zpracování sice vystřelil nepřesně, ale puk se odrazil k Tomáši FABIÁNKOVI, který ho u levé tyče zasunul za bezmocného Vlka! Pardubice se ještě z posledních sil snažili vyrovnat a v závěrečné přesilovce zkusili hru v šesti bez gólmana, což se jim ale vymstilo. Minutu a půl před koncem zápasu zkompletoval Tomáš FABIÁNEK svůj hattrick střelou do prázdné branky a stvrdil vítězství Engineers - 4:2! 


Engineers tak nakonec svou premiéru zvládli a připsali si první výrhu do tabulky. Hosté však i s malým počtem hráčů ukázali, že se s nimi musí letos počítat. Po celý zápas perfektně bránili a zblokovali obrovské množství střel. Skvělý zápas odchytal brankář Vlk, jehož lapačka bude strašit domácí útočníky ještě dlouho. 


Ohlasy:

„Přijeli jsme sem jen překvapit, a to se nám podle mě povedlo, takto vyrovnanou hru jsme ani nečekali. Bohužel jsme hráli jen na dvě lajny a ke konci zápasu nám už došly síly,” sdělil po zápase gólman Tomáš Vlk (RUP). „Měli jsme hodně nových hráčů, ale musím je pochválit, makali až do konce! Do druhé třetiny jsme hru trochu přizpůsobili soupeři, kdybychom takhle hráli proti Masaryčce, tak to budeme mít ještě těžší,” zaznělo od hráče zápasu Tomáše Kadlece (ENG).

Další domácí utkání čeká Engineers už v pondělí 5. října právě proti HC MUNI. Tento zápas bude muset být kvůli vládnímu nařízení bohužel bez diváků, ale sledovat a fandit můžete alespoň na TV Tipsport. Startujeme v 18:15.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři