Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Produktivní Martin Kuchař hodnotil premiéru North Wings v ULLH

Hokejisté North Wings padli ve svém prvním utkání v ULLH se vztyčenou hlavou. V Brně sice prohráli 6:4, ale dlouho tahali za delší konec provazu. Velkou zásluhou na tom měl Martin Kuchař. Ten vlétl do soutěže a okořenil první utkání čtyřmi body, když se podílel na všech brankách Křídel Severu. Po utkání se s námi podělil o své dojmy.

Martine, jak bys zhodnotil úvodní, trochu nešťastnou prohru North Wings v Brně proti MUNI?

Myslím, že se nemáme za co stydět. Potom, co jsme se probrali z dlouhé cesty, jsme dokázali být MUNI rovnocenným soupeřem. Bohužel jsme doplatili na špatnou hru u nás ve třetině. Zbytečné souboje, které jsme absolvovali, nás stály síly. Ty nám poté chyběly ke konci zápasu.

Chci se zeptat právě na úvod zápasu. De facto první střídání v soutěži a inkasovaný gól. Dá se to přisuzovat dlouhé cestě? A jak moc vás zaskočil rychlý gól?

Myslím, že tam byl nějaký nešťastný odraz, to se holt stává, bohužel to bylo hned v úvodu utkání. Naopak si ale myslím, že nás to trošku nakoplo, že ten zápas se sám neodehraje.

Vaše formace se podílela na všech brankách North Wings. Jak hodnotit výkon právě vaší útočné formace Kuchař – Amirov - Sajdl?

S klukama jsme si sedli a daří se nám. Nerad bych ale připisoval úspěchy jen naší lajně. Hrajeme za celý tým. Trenéři nám možná dávají více prostoru na ledě, ale já věřím, že ostatní kluci se toho chytí a začne jim to tam padat taky.

Když teď pominu výsledek. Tvůj první soutěžní zápas za UJEP a hned bilance 1+3. Univerzitní hokej ti evidentně sedl. Jak bys popsal svůj včerejší výkon a vstřelenou branku?

Musím přiznat, že mi na začátku taky trvalo, než jsem se rozkoukal. Mělo to neskutečný náboj a byl to fofr. Všichni se chtějí předvést. Branka byla klasická střela. Jak se říká- když nevíš co s tím, vystřel na bránu (smích). Jsem rád, že mi to tam padá, nebo přihraju na gól.  Jsem tím platný pro tým a vracím tím trenérům a vedení jejich důvěru.

Hráli jste s týmem, který v loňském ročníku obsadil druhé místo v soutěži, tak co vám zápas ukázal? Povzbudí vás vyrovnaný průběh zápasu, že můžete v soutěži myslet na vyšší příčky?

V to věřím. Doufám, že se porveme o každý zápas a ukážeme, že na to máme.  Že nehrajeme jen tak, na žízeň. Určitě ale zůstávám nohama na zemi a vím, že to bude zápas od zápasu. Každý trošku jiný. Takže se na všechny musíme připravit na 100% a odmakat každý zápas.

Co zaznělo po včerejším utkání v kabině od trenérů North Wings?

Trenéři byli víceméně spokojeni. Samozřejmě, že by raději odjížděli s výhrou, stejně jako my, ale vyhrát může jen jeden. Byl to první ostrý start a určitě i trenérům to ukázalo, na čem ještě zapracovat.

V pondělí hrajete doma proti budějovickým Black Dogs. Jak se těšíš na domácí zápas, který však bude bohužel bez fanoušků...

Máš pravdu, bohužel bez fanoušků. I tak se ale těším. Opět nový tým a nová příležitost se porvat o vítězství. Věřím tomu, že tentokrát už to bude výhra!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři