Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Šlágr druhého kola: Engineers Prague přivítají HC MUNI

Hned druhé kolo Univerzitní ligy nabídne v pondělí pikantní souboj prvního a druhého týmu loňské sezóny. Engineers Prague na domácím ledě na stadionu pražské Hvězdy přivítají brněnský tým HC MUNI, tedy tým Masarykovy Univerzity. V loňském roce souboje těchto dvou týmů nabídly to nejlepší, co univerzitní hokej u nás nabízí. Můžeme to samé čekat i v pondělním souboji?

Odpověď zní určitě ANO! Oba týmy sice prošly před sezónou poměrně velkou přestavbou kádru, přesto jsou jejich ambice na umístění jen ty nejvyšší. V minulé sezóně se mezi sebou dlouho přetahovaly o první místo v tabulce, úspěšnější v této bitvě byli pražští Inženýři, kteří rozhodující náskok získali díky skvělé formě po vánoční pauze a nakonec ligu ovládli o 11 bodů. Pokud se však podíváme na vzájemné zápasy, tak zjistíme, že z přímých konfrontací měli větší radost studenti z Brna. Dokázali totiž zvítězit v prvním utkání v Praze 4:2 a poté doma 2:1. Ve třetím utkání, znovu na brněnském ledě, se ale projevila rostoucí forma Engineers a ti výhrou 3:1 korigovali skóre vzájemných zápasů na 1:2. 

Engineers i HC MUNI za sebou mají také první kolo nové sezóny a oba týmy se střetly s letošními nováčky. Utkání měla hodně podobný průběh a už to vypadalo na velká překvapení. Na Pražany čekal tým Riders z Pardubic, který v menším počtu hráčů přijel na Hvězdu prakticky pouze bránit a spoléhat na výkon brankáře Vlka. A to se jim dlouho dařílo. Domácí sice neustále obléhali jeho branku, gólů se však nedočkali a Riders se z ojedinělých výpadů do útočné třetiny dokázali prosadit a po druhé třetině dokonce vedli 2:1. Obrannému valu Pardubic nakonec došly síly v závěrečné třetině a Inženýři v ní dokázali otočit zápas na konečných 4:2. Hostující brankář si v zápase připsal přes 50 úspěšných zákroků. Engineers ale měli v sestavě svého nejproduktivějšího hráče loňské sezóny Tomáše Fabiánka, který nakonec střeleckou smůlu svého týmu prolomil hattrickem a udělal tak obrovskou radost všem 295 fanouškům, kteří dorazili na Hvězdu a vytvořili fantastickou atmosféru.

Vstup do sezóny okomentoval trenér Engineers Dan Kolář:

Naše hra proti Riders nebyla rozhodně ideální, je stále na čem pracovat a spoustu věcí musíme zlepšit. Na druhou stranu ale musím říci, že pro kluky bylo složité se prosadit proti soupeři, který přijel 60 minut bránit. Po celý zápas jsme však cítili, že nám to tam napadá a věřím, že právě taková výhra tým semkne a posílí. Proti Brnu očekávám odlišný zápas, aspoň tedy z naší strany, ale věřím ve stejný konec a to v naší výhru.

Brněnská Masaryčka v úvodním duelu přivítala na domácím ledě dalšího nováčka Univerzitní ligy, ústecké HC North Wings, reprezentující místní UJEP. Jak už jsme naznačili, zápas měl co se týče skóre velmi podobný průběh. Brno mělo stejně jako Engineers i jasnou střeleckou převahu, v polovině zápasu však prohrávalo s Ústím už 2:4. Na konci druhé třetiny ale zavelelo k obratu, který dokonalo ve třetí třetině a po závěrečné siréně nakonec svítilo na tabuli skóre 6:4 pro domácí. I zde tedy i přes nečekané komplikace nakonec zvítězil papírový favorit. Tyto výsledky ale můžou těšit vedení a podporovatele Univerzitní ligy, protože ukazují, že soutěž bude znovu velmi vyrovnaná a s novými týmy Pardubic a Ústí nad Labem se určitě musí počítat. 

Rozhodně nás i v pondělí čeká další zajímavá bitva. Oba týmy se samozřejmě v úvodu sezóny teprve rozehrávají a hráči si zvykají na nové spoluhráče, přesto nečekáme ústup od urputných a vyrovnaných bojů o každý metr ledu, jako tomu bylo ve vzájemných zápasech v minulé sezóně. Určitě si ho tedy nenechte ujít prostřednictvím streamu na TV Tipsport. Úvodní buly bude vhozeno v 18:15. Textový přenos můžete sledovat na Onlajny.cz a změny skóre na Livesport.cz. Pro podrobnosti ze zákulisí sledujte také Facebook a Instagram Engineers Prague.






Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři