Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

North Wings vychytal při domácí premiéře brankář Ivo Svoboda, body zamířily na jih Čech

V pondělí 5. 10. 2020 v 18:00 zahájili ústečtí North Wings své první domácí utkání v ULLH. Dle nových vládních opatření, se tak bohužel dělo před prázdným tribunami ústeckého zimního stadionu. Jako soupeř dorazili z jihu Čech studenti VŠTE, kteří nastupují pod názvem Black Dogs Budweis. Zápas, který se nesl v duchu souboje obou brankářů, nakonec vyzněl lépe pro hosty z Českých Budějovic. Ivo Svoboda v brance Black Dogs se stal hlavní hvězdou pondělního večera a „pokazil“ ústeckým North Wings první domácí vystoupení.

Své domácí premiérové utkání rozehráli ústečtí HC North Wings proti Black Dogs Budweis. Úvod zápasu patřil zkušenějším Jihočechům, nicméně domácí je do větší šance nepustili. Naopak to byl domácí Lukáš Sajdl, který nadvakrát nedokázal překonat na brankovišti brankáře Ivo Svobodu. Druhou velkou šanci měl domácí hráč se zlatou helmou, Martin Kuchař, který v podobné pozici na brankovišti také nemohl slavit branku. Největší šanci hostů měl v první třetině Erik Bahula, který ujel sám na Ondřeje Skokana, ale z tohoto souboje vyšel vítězně domácí strážce branky. V první třetině tak branka nepadla a šlo se do kabin za bezbrankového stavu 0:0.

Jestliže v první třetině branka nepadla, tak druhou třetinu odstartovala právě branka. Ve 22 minutě se po rychlé dorážce radoval, hostující útočník Martin Koupal – 0:1! Hosté z jihu Čech navíc poté dostali možnost pětiminutové přesilové hry, a to po faulu kolenem domácího kapitána Patrika Balcara, který byl vyloučen automaticky do konce utkání. Paradoxně v dlouhé přesilové hře Black Dogs bylo po faulu Jakuba Šafáře nařízeno trestné střílení pro domácí North Wings. To však Famil Amirov proměnit nedokázal, když nenašel skulinu mezi betony Ivo Svobody. Stav po 2. třetinách byl tak příznivější pro hostující Black Dogs Budweis v poměru 1:0.

Jestliže domácí pomýšleli ve třetí třetině na zvrat utkání, hned v její úvodní minutě jim zkomplikoval plány Radek Rolínek. Jeho rychlá střela po vhazování se otřela o tyč a skončila za Skokanem – 0:2! North Wings však rozhodně zbraně nesložili. Ondřej Pšenička v tutové šanci nepřekonal Svobodu, a o chvíli později po ráně Jana Jindry zvonila za fantomem Black Dogs dokonce tyč. Kouzlo hostujícího brankáře zrušil až dvě minuty před koncem krásnou ranou z první Lukáš Sajdl a vykřesal domácím naději – 1:2! Při závěrečné hře bez brankáře měli domácí několik šancí, ale svůj výkon korunoval svými zákroky v brankovišti Ivo Svoboda. Definitivní tečku na tři body pro Black Dogs poté dodal ranou do odkryté branky Miroslav Tejko – 1:3! Gratulace tedy míří VŠTE do Českých Budějovic, po výhře 3:1! 

HC North Wings Ústí nad Labem – Black Dogs Budweis 1:3 (0:0, 0:1, 1:2).

Branky a nahrávky: 58. Sajdl (Tůma) – 22. Koupal (Hanus), 41. Rolínek (Setter, Tejko), 60. Tejko (Kronus)

Sestavy:

HC North Wings Ústí nad Labem: Skokan – Balcar (C), P. Jarý, Šebesta, Petržílka, France, Straka – Amirov, Kuchař, Sajdl – Jindra, Brandner, T. Jarý – Dytrych, Gottfried, Tůma – Pšenička. Trenér: Martin Štěpánek.

Black Dogs Budweis: I. Svoboda – Hrůša, Hanus (A), Sitter (C), Grauer, D. Svoboda, Kubeš – Prokop, Šafář, Dvořák – Bahula, Kronus, Rolínek – Koupal (A), Tejko, Fučík – Kaisler, Šuhaj. Trenér: David Oulík.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři