Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Riders v prvním domácím utkání podlehli Olomouci

Univerzitní tým Riders Pardubice nastoupil v pondělí ke svému historicky prvnímu domácímu utkání v Univerzitní lize, Univerzitě Palackého v Olomouci podlehl 1:5. Domácím příliš nevyšel vstup do utkání, když brzy inkasovali. V polovině zápasu snižoval na rozdíl dvou branek Daniel Králíček, Riders poté nedokázali využít další šance na skórování a Olomouc si svůj náskok i přes snahu domácích pohlídala.

Pardubickému univerzitnímu celku příliš nevyšel vstup do zápasu, aktivnějším celkem byla Olomouc, která se v 6. minutě ujala vedení, když Dubovči vybídl k zakončení Martina Pěchu a ten otevřel skóre utkání – 0:1. Východočechům scházelo v první periodě větší nasazení, ve 14. minutě gólman Petrů při své premiéře v Univerzitní lize podruhé inkasoval, po střele Imrich od modré čáry dorážel přesně pod horní tyč Michal Sup – 0:2.

Pardubičtí v závěru třetiny ustáli oslabení a na další změnu skóre se čekalo až do 26. minuty. Domácí zlepšili svůj výkon a dostali se do zakončení, jenže paradoxně místo snížení přišel další přesný zásah hostů, když Martin Pěcha využil zaváhání v obraně soupeře – 0:3. I druhou početní výhodu soupeře Pardubice ubránily a v polovině zápasu se radovaly ze snížení. Nepozornosti brankáře Novotného využil Daniel Králíček, jenž se obtočil kolem brány a zasunul kotouč pod beton gólmana – 1:3. O minutu později se Riders mohli dostat na dostřel, Leder se díky dobrému napadání dostal do velké příležitosti, bohužel pro domácí se ale neprosadil. Také Olomouc si připravila gólovou šanci, samostatný únik ale zneškodnil brankář Petrů. Jenže o dvacet vteřin později už inkasoval, a to z hole Martina Pěchy, jenž zkompletoval hattrick – 1:4.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstupovali domácí s jasným cílem, ještě zvýšili svou aktivitu, což vedlo k většímu množství příležitostí. A také k nabídnuté početní výhodě, při které musel vytáhnout velmi dobrý zákrok olomoucký brankář Novotný po kříženém pasu a střele Riders ze zajímavé pozice. Pardubičtí měli k dispozici více než minutu přesilovku pět na tři, ale ani to jim ke skórování nepomohlo. V 52. minutě se domácí dostali do přečíslení tři na dva, to však nevyužili a do rychlého brejku se dostala také Olomouc, ta po něm navíc jela nařízené trestné střílení. Jak Kropáč si položil gólmana Petrů, ale ten vytáhl parádní zákrok a nájezd zneškodnil. Svěřenci trenéra Šejby měli další příležitost na zdramatizování závěru s další početní výhodou, jenže ani tentokrát ji nevyužili a tři minuty před koncem pojistil Univerzitě Palackého výhru Miroslav Janošek – 1:5.


Martin Šejba (trenér Riders Univerzita Pardubice): „Utkání se mi nehodnotí dobře, ale hra se pořád posouvá dopředu. Zápas je pro nás asi jediná šance, jak se sehrát, jak naučit kluky nějakým zákonům co se týče hokejových povinností. S výsledkem spokojený nejsem, s hrou ve druhé a třetí třetině tak nějak můžeme být spokojení, protože jedině takové zápasy nás mohou posunout dál. Jsme tady první rok a myslím si, že ani jeden tým to neměl v této soutěži první rok jednoduché. Musíme si tím projít jako ostatní a hlavu nahoru!“

Daniel Králíček (útočník Riders Univerzita Pardubice): „Je to škoda, protože jsme si řekli, že nám nesmí dát více než dva góly, to se nepovedlo a v první třetině jsme ty dva dostali. Ve druhé třetině jsme snížili na 1:3, bohužel jsme hned inkasovali, tak jsme se do toho snažili ve třetí třetině tlačit, bohužel nám tam ale nespadl žádný gól a ještě jeden jsme dostali, což je velká škoda. Musíme zlepšit hru v obranném pásmu, tam jsme hořeli, a také trochu bruslení, protože jsme soupeři v první třetině moc nestíhali. Myslím si, že když to do dalších zápasů zlepšíme, tak určitě dokážeme vyhrát.

Martin Pěcha (útočník HC Univerzita Palackého v Olomouci): „Byl to těžký zápas, soupeř byl dobrý, ale my jsme k tomu dobře přistoupili. Od začátku jsme po nich šli a zaslouženě jsme vyhráli. K hattricku – byly to takové tři náhodné střely, které tam padly, ale jsem za to určitě rád.“


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři