Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Domácí pevnost padla. Engineers nezvládli druhou třetinu a s HC MUNI prohráli 3:6

Další kolo ULLH odehráli Engineers Prague na domácím ledě proti HC MUNI. Zápas rozhodla druhá třetina, ve které hosté předvedli skvělý výkon a vstřelili hned čtyři branky. Pro Pražany to byl téměř po roce první prohraný ligový zápas v Univerzitní lize. Brněnská Masaryčka navíc jako vůbec první tým nasázela Inženýrům více než 5 branek v jednom zápase. Za Engineers se prosadili Káník, Matějka a Klement.

Úvodní třetina nabídla poměrně vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách. První přesný zásah si zapsalo Brno v 6. minutě, kdy krátce po uplynutí Bečvářova trestu (ENG) vypálil od modré Štěpán KUČERA a prostřelil brankáře Maštalířského. Domácí Inženýři na jeho střelu odpověděli taktéž v přesilové hře, když Klementovu ránu srazil za brněnského gólmana Jakub KÁNÍK, druhou asistenci si připsal Bečvář. 


Druhá dvacetiminutovka domácím nepřála a měla pro ně katastrofální důsledky. Zaznamenali jsme v ní také několik šarvátek a spoustu vyloučení na obou stranách. Viděli jsme sice nespočet pokusů překonat Krále v brněnské bráně, ten ale za svá záda nepustil nic. Hosté v oslabení lépe bránili a výborně jim vyšly přesilovky. To vše pro ně znamenalo rovnou čtyři branky. Nejprve Vojtěch KADLIC zpoza brány dokázal překvapit Maštalířského střelou o jeho záda, zanedlouho poté Filip VOMOČIL dorážkou rychle využil přesilovou hru po vyloučení Horského a hosté vedli 3:1. Tento gól i komentátoři označili jako rozdílový a to se následně potvrdilo. Mezi betony engineerského gólmana se pohotově prosadil se zlatou helmou hrající Tomáš RAČICKÝ. Tím si hostující tým zajistil komfortní náskok tří branek a bohužel pro Pražany to nebyla konečná. Matěj FLOREK se k závěru třetiny přehledem trefil do odkryté brány po další pěkné akci svých spoluhráčů - 1:5. 


Před poslední třetinou došlo na straně Engineers k výměně gólmanů - Maštalířského nahradil Josef Havel. Inženýři měli po celých dvacet minut snahu alespoň korigovat velkou ztrátu. Druhým domácím střelcem byl nováček Vojtěch MATĚJKA, když u mantinelu zpracoval puk, najel do pravého kruhu a propálil tvrdou ránou pozdě reagujícího Krále. Na malou chvíli tak vykřesal alespoň jiskru naděje. Následující trestné střílení Brno díky zásahu Havla neproměnilo. Za chvíli si ale opět hráči v modrých dresech vzali čtyřbrankové vedení zpět, autorem gólu byl David POLESNÝ. Závěrečné slovo si vzali Engineers, gól při vlastním oslabení zařídil Matějka, který v úniku našel Marka KLEMENTA a ten pověsil puk pod břevno. Na další akce už ale bylo pozdě a tři body si tak odvezl tým Masarykovy Univerzity.


Engineers tak poprvé od listopadu 2019, kdy padli 3:2 po sn. v Ostravě prohráli mistrovský zápas v Univerzitní lize. Domácí neporazitelnost trvala o něco déle a skončila na stejném soupeři, 20.11. 2019 to byla totiž právě brněnská MUNI, která na Hvězdě zvítězila 4:2. Ke včerejšímu zápasu nutno podotknout, že MUNI si výhru zasloužila a po celý zápas předváděla poctivý a pro soupeře fyzicky náročný hokej. Na domácích byla stále vidět nesehranost, vyplývající z velké obměny kádru. Navíc domácí brzdily i fauly, které Brno nemilosrdně trestalo.


Branky a nahrávky: 8. Káník (Bečvář, Klement), 51. Matějka, 57. Klement (Matějka, Žáček) – 6. Kučera (Mokrohajský), 31. Kadlic (Račický, Jakubec), 33. Vomočil (Kadlic), 38. Račický (Mokrohajský, Florek), 40. Florek (Kadlic, Grygera), 55. Polesný (Kučera, Kadlic)


Ohlasy:

„Poučili jsme se z minulých chyb a jasně si řekli, co chceme. Po vytvoření solidního náskoku to už šlo samo,” sdělil po zápasu brankář Filip Král (MUNI).


„Ve druhé třetině jsme inkasovali během pár minut čtyři góly, nešlo nám prakticky nic. Zápas se hraje 60 minut, my jsme hráli jen 40,” okomentoval Marek Klement (ENG). 


Další utkání čeká na Engineers 12. října v Českých Budějovicích proti Black Dogs. Následující domácí zápas potom v neděli 25. října proti plzeňským Akademikům. Oba dva souboje můžete sledovat na TV Tipsport.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři