Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Kromě gólů nová posila HC MUNI Róbert Mokrohajský hravě střílí i soupeře ve Fortnite

Jednou z nových posil Masaryčky je také Róbert Mokrohajský. Podělil se s námi o zajímavosti z jeho bohaté kariéry a také prozradil na co dbá, než si vás pustí do auta.

Róbert je kluk z Trenčína, který si asi jako každý malý hokejista v dětství představoval, že se jednou podívá i do zahraniční soutěže. Málokdo mu tehdy věřil, že se mu to za pár let opravdu povede. V letošní sezóně si s číslem 38 na zádech vyzkouší čtyřiadvacetiletý útočník už své druhé zahraniční angažmá.

Z Trenčína až do Skandinávie

Poprvé si Róbert obul brusle ve svých čtyřech letech. Na Trenčínském ledě prošel všemi kategoriemi a hrdě hájil svůj rodný klub. „Hrál jsem tam od přípravky až po juniorku,“ vzpomíná. V šestnácti letech přišel zlom, na který čeká snad každý hráč.

„Oslovil mě agent a řekl mi, jestli bych nešel hrát do Švédska. Jako sedmnáctiletý jsem si tam zahrál první zápas v mužské kategorii,“ říká Róbert. Na severu Evropy odehrál ve čtyřech klubech čtyři sezóny. Ta poslední však byla o něco jiná.

Osmizápasová sezóna

Čtvrtý rok ve Švédsku se Róbertovi podařilo podepsat smlouvu s klubem, který hrál Division 1, tedy tamější třetí nejvyšší mužskou soutěž. „Bohužel sezóna pro mě trvala jen první tři týdny. Pak přišlo vážné zranění ramene a následovala operace,“ vysvětluje mladý hokejista. Následná rekonvalescence byla zdlouhavá a trvala skoro celý ročník. Róbert nakonec stihl naskočit už jen do posledních čtyřech zápasů.

„O rok později už přišla nabídka jen z nižší soutěže, a tak jsem se rozhodl zůstat na Slovensku. V Žilině jsem si dokonce zahrál i nejvyšší slovenskou soutěž,“ popisuje svůj návrat ze Švédska mladý útočník.

Čisté auto a Fortnite

K univerzitnímu hokeji se Róbert nedostal náhodou. „O možnosti hrát na vysoké hokej vím už déle a mám to nastudované. Kontaktoval jsem svého kamaráda z Trenčína Péťu Bustina, který v HC MUNI hrál, a dohodli jsme se, že dorazím na try-out,“ vypráví o své cestě k medvědům letošní nováček.

Čerstvý prvák na Fakultě sportovních studií má i mimo hokej jasné zásady. „Jsem hrozný pedant na auto. Každý, kdo si do něj sedá, si musí nejdřív pořádně oklepat boty, aby mi tam nenanesl bordel,“ vzkazuje.

O své budoucnosti má taky úplně jasno. „Kdyby mi náhodou nevyšla škola nebo hokej, mám našlápnuto na kariéru ve Fortnite,“ dodává s úsměvem Róbert, jedna z nových tváří HC MUNI.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři