Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Z Ostravy veze UK první bod do tabulky!

Souboj s BO Ostrava Vítkovice Steel byl, po odloženém utkání s Olomoucí, pro UK Hockey Prague prvním utkáním sezony. Proti finalistovy předsezonního Tipsport Uni Cupu vyrazili zabojovat o první body do tabulky. V loňském ročníku tým UK získal první body až v 5.kole. V kvalitním utkání dokázali díky soustředěnému výkonu vybojovat bod už v prvním utkání sezony.

Do prvního utkání nastoupil tým Univerzity Karlovy s novými jmény v sestavě. Polovina týmu zažila své první utkání v Univerzitní lize ledního hokeje a nováčci si nevedli vůbec špatně. Už od prvních minut bylo znát, že i tým BO Ostrava doznal v sestavě několik změn. To se odrazilo i na výkonu obou mužstev, které předváděli dynamický hokej. První velkou šanci si vypracovali hráči UK. Filip Rubeš z mezikruží přihrával Danovi Svobodovi, ale brankář Ovčaři byl na svém místě. V další se ocitl Matyáš Mach, když s Oliverem Glittou napadali ostravskou rozehrávku a střílel z první na brankáře BO. Ten opět udržel nerozhodný stav. Na druhé straně střílel z protiútoku do odkryté klece ostravský Žídek. Kristián Novák se natáhl ke své levé tyčce a předvedl fantastický zákrok a podržel tak poprvé v utkání svůj tým. Poté si větší tlak vyprodukoval tým UK Hockey Prague, který zamkl soupeře a dobrým napadáním si vytvářel šance. Na brankáře nevyzrál tváří v tvář Honza Bečka ani Filip Čmejla. Kouzlo domácího brankáře odčaroval až v 11. minutě Oliver Glitta, který po obkroužení branky soupeře vstřelil premiérovou branku UK v letošním ročníku Univerzitní ligy. Domácí inkasovaná branka trochu nakopla a začali si vypracovávat střelecké příležitosti, které ale obrana UK dokázala blokovat. Do největší příležitosti závěru třetiny se v 16. minutě řítil domácí Jakub Gelnar, ale pádem pod nohy mu v zakončení zabránil Vašek Beran a rozhodčím nezbývalo nic jiného než nařídit trestné střílení, které sám faulovaný hráč proměnil a vyrovnal na 1:1.

Ve druhé třetině opět vyráželi hráči Univerzity Karlovy ze zajištěné obrany k nebezpečným výpadům. Ve 22. minutě se zjevil před brankou Ostravanů Daniel Svoboda ve své třetí velké šanci, ale opět brankáře neprostřelil. O 8 minut později byl opět v obrovské šanci Dan Svoboda, ale střelu do odkrytě klece na poslední chvíli zblokoval ostravský obránce. Další šance na vstřelení rozdílové branky měli Oliver Glitta a Aleš Steklík, ale Ovčaři odolával střelcům UK. Do pětice už Dan Svoboda na brankáře Ovčařiho vyzrál a ve 35. minutě střelou z mezikruží vymetl pravý horní růžek jeho branky. Ve druhé třetině mělo více ze hry UK a svému soupeři nedovolili žádnou větší brankovou příležitost.

Do třetí třetiny nastoupil tým Univerzity Karlovy s jednobrankovým náskokem. Ten ale ostravští smazali hned po 19 vteřinách. Dominik Pawliczek se protáhl okolo Michaela Klingera a za ležícího Nováka dorážel puk Židek. Najednou jako by hráčům BO narostla křídla a byl jich plný led. Neustále přečíslovali svého soupeře a povedenou destiminutovku zakončil povedenou střelou pod horní tyč nejproduktivnější hráč minulé sezony Marek Kovalski a dostal svůj tým poprvé v utkání do vedení. To už hráče z UK probralo a znovu začali hrát svou hru. V brankových šancíh se objevili Bořík a Čmejla, ale puk za Ovčařího nedotlačili. Do konce scházelo 5 minut a k odraženému puku se dostal Filip Čmejla a střelou z první propálil puk do sítě soupeře a vyrovnal na 3:3. V 57. minutě zabránil brance Ostravy zákrokem na brankové čáře Václav Beran a udržel tak šance svého týmu na bodový zisk. Dvacet vteřin před koncem základní hrací doby rozhodčí vyloučil teprve třetího hráče UK v utkání a BO Ostrava měla velkou šanci rozhodnout o svém vítězství ještě v základní hrací době. Ale, do vypršení času se jim nepodařilo vystřelit na branku a utkání šlo do prodloužení.

V prodloužení pokračovala přesilovka Ostravy v počtu 4 proti 3 a Ostraváci této výhody dokázali využít a proměnili 6. střelu v prodloužení. Ranou od modré rozhodl o bodu navíc pro Ostarvu Kryštof Fejko.

Utkání hodnotil po utkání člen první formace David Rudolph, „První dvě třetiny se nám celkem podařili, měli jsme více ze hry, ale neproměnili jsme své šance. Třetí třetina se nám moc nepovedla soupeř dokázal utkání otočit. Naštěstí jsme se z toho oklepali a dokázali vyrovnat, ale soupeř nakonec rozhodl v prodloužení. Musíme příště makat celých 60 minut a dovést utkání do vítězného konce.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři