Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Lídr produktivity se v létě rozhodně neflákal: Jsem fyzicky silnější, což se odráží i na zisku bodů, říká Tomáš Račický.

Dva zápasy, dva góly, pět bodů. To je bilance nejúspěšnějšího hráče začátku letošní sezóny ULLH Tomáše Račického. Pětadvacetiletého útočníka, který po druhém kole vévodí kanadskému bodování ligy, jsme se zeptali, čemu vděčí za takovýto raketový start do sezóny a jak vnímá zápasy s prázdnými tribunami v zádech.

Oproti loňské sezóně se tým obměnil. Jaké máš z nováčků zatím pocity?

Přišli noví mladí hráči, kteří dali týmu nový impulz. Kluci jsou šikovní, zatím ale těžko soudit, máme za sebou jen pár úvodních zápasů sezóny. Podle mě zatím tým působí silně a kvalitně.


Do nového ročníku Univerzitní hokejové ligy jsi vstoupil velmi úspěšně. Jak jsi se na sezónu připravoval?

Trénoval jsem celé léto, přeci jen pauza byla dlouhá. Od července jsem chodil dvakrát týdně na led, sem tam jsem si šel zaběhat a zhruba tři dny v týdnu jsem se věnoval přípravě v posilovně. 


Do druhého kola jsi v pondělí proti Engineers nastoupil se zlatou helmou pro nejproduktivnějšího hráče ligy. V loňské sezóně jsi ale až tak produktivní nebyl. Čemu vděčíš za to, že se ti teď tolik daří?

Vloni mi chvíli trvalo, než jsem se rozstřílel. Letos mám zatím štěstí, že mi to tam od začátku padá. Myslím, že lepším výkonům vděčím především intenzivnějšímu tréninku nohou, na který jsem se v létě hodně zaměřil. Proto mám na ledě lepší pohyb a jsem rychlejší. Obecně se cítím fyzicky mnohem lépe. Body jsou sice fajn, pro mě je však mnohem důležitější, že se daří týmu a vyhráváme.


Průběh letošní sezóny je stejně jako všechno okolo ovlivněn pandemií koronaviru. V prvním kole mohl zápas sledovat jen omezený počet diváků, v pondělí jste hráli už úplně bez nich. Jak tato nařízení vnímáš? Neznervózňují tě prázdné tribuny?

Je velká škoda, že nás fanoušci nemohou přijít podpořit přímo na stadion. Bohužel, taková je teď situace a musíme se jí všichni podřídit. Já osobně se snažím soustředit hlavně na hru a sám na sebe. Úplně tak nevnímám, jestli diváci na ochozech jsou nebo ne. Ale je to samozřejmě škoda, hokej se hraje i pro diváky a ti nám teď prostě chybí.


Je něco, co bys chtěl v tuto dobu vzkázat fanouškům Univerzitní ligy?

Určitě bych jim chtěl poděkovat. Moc si vážím jejich podpory a toho, že i v této době, kdy s námi nemohou být na stadionu, nám na dálku fandí u online přenosů. Těším se, až se situace uklidní, všichni se znovu sejdeme na zimáku a oni nás poženou k dalším vítězstvím.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři