Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Nováčci vpřed! Do nové sezony nakouklo již sedm posil

Ostravský tým odehrál v sezoně 2020/2021 již dvě utkání, ze kterých svěřenci Petra Rambouska vytěžili pět ze šesti možných bodů. Venku si BO smlslo na Akademicích, doma vyhrálo v prodloužení nad UK. Velkým pozitivem začátku sezony je probojování nováčků do sestavy přes srpnový try-out.

Nejpozději se k mužstvu připojil Jakub Ovčaří, který se stal jednou z nejdůležitějších součástí týmu. Odchytal vítězné semifinále Tipsport UNI Cupu a finále v Pardubicích. Zároveň byl startujícím brankářem v úvodních kolech. V letošní sezoně by měl tvořit tandem společně s Martinem Šindelkou a Jakubem Vedrou. „Po prvních zápasech se cítím dobře. Je přede mnou super tým, kluci mi pomáhají, takže si nemám vůbec na co stěžovat,“ hodnotí zkušený gólman.


Mezi obránce se probojoval vysoký a velmi zdatný Petr Ščurek, jenž se blýskl třeba samostatným únikem v semifinále Tipsport UNI Cupu proti VUT Cavaliers Brno. „Do týmu jsem přišel za účelem zahrát si ULLH, která je podle mého názoru kvalitní a umožňuje hráčům hrát hokej při studiu na vysoké škole. Hodně kluků znám z mládežnických kategorií, taktéž trenéra, takže se v kabině cítím v pohodě. Na vedení si také nemůžu stěžovat. Vždy, když bylo něco potřeba, vyšlo mi vstříc,“ dodává obránce BO.


Opačného vzrůstu je David Janiczek, jemuž nedělá problém se postavit za tým a bránit svatyni gólmana vlastním tělem. Prošel mládeží v Třinci, odkud putoval na dvě sezony do Nového Jičína a Orlové. „Tréninky a zápasy se kryly se školou, takže po půlroční pauze, kdy mi hokej začal chybět, jsem se začal zajímat o BO Ostrava. Kluky znám, takže aklimatizace mi nedělala problém. V kabině je sranda, na tréninky se těším a hokej mě zase baví,“ říká David.


Po neúspěšné zkoušce ve Znojmě doplnil kádr Ostravy také Dominik Ficek. „Jelikož studuji Vysokou školu báňskou, chtěl jsem zkusit Univerzitní ligu ledního hokeje. Velice mě překvapila kvalita ligy, která jde stále nahoru,“ zmiňuje se hráč s jednadevadesátkou na zádech. „Jelikož je doba on-line studia, dá se to v pohodě zvládnout. Vlastně jsem si ani ještě nezkusil, jaké to bude až budeme zase normálně fungovat. Sám jsem na to zvědav.“


Z prvoligového AZ Havířov hraje v první formaci útočník Dominik Pawliczek. „Prošel jsem mládeží v Havířově a Mladé Boleslavi. Také jsem si zahrál první ligu za AZ. Osobně bych chtěl vystudovat nebo se naopak prosadit v týmu s profesionální smlouvou. S našim týmem bych však chtěli vyhrát Palacha,“ říká odhodlaně technicky vybavený hokejista.


Dlouhé vlasy už nemá pouze Marek Kovalski, Jára Veřmiřovský nebo Emil Adamczyk. Dalšího parťáka dostali v podobě Honzy Žídka. „Atmosféra v kabině je úžasná hlavně díky tomu, že s větší části kluků se znám již z dřívějška ať už jsme hráli spolu nebo proti sobě. Zázemí našeho týmu na poměry v České republice si myslím, že je luxusní a stím i náš realizační tým, který funguje na výbornou,“ pochvaluje si jednogólový střelec proti UK Hockey Prague.


Nováčkovskou listinu uzavírá slovenský forvard Viliam Béreš. Nenápadný útočník, který si odvede svou práci a chce pro tým pouze vítězství. „Do každého utkání jdu s tím, že chci podat co nejlepší výkon a pomoct tak mužstvu k výhře. Jsem velmi spokojený a myslím si, že máme kvalitní kádr,“ uzavírá.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři