Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Seznamte se s Medvědy, které na ledě nepotkáte. Představujeme náš off-ice tým, 2. DÍL

Další díl o těch, kteří stojí v pozadí fungování HC MUNI, je na světě. Tentokrát vám v něm představíme nejpočetnější skupinu – tedy studenty brněnské fakulty sociálních studií (FSS). A protože je nás opravdu hodně, FSS se bude věnovat i třetí díl.

Helena Hegeďová

Vedoucí týmu HC MUNI je od letošní sezóny Helena Hegeďová. Studentka žurnalistiky na FSS a ruských studií na fakultě filozofické je také jednou z tváří letošního merche medvědů. 

Pohovor jsem dělala v dešti

O univerzitní tým se Helena zajímá už od střední školy, přesto se zpočátku na instagramovou výzvu ozvat nechtěla. „Nakonec mě přemluvila Andrejka Harmuthová (další členka off-ice týmu – pozn. red.), ať to alespoň zkusím. Pohovor jsem dělala v dešti na náměstí v Havlíčkově Brodě a moc šancí jsem si nedávala. No, ale jak vidíte, jsem tady,“ vysvětluje svoji cestu do týmu. 

Hokej nade vše

Jak sama říká, hokej postupně převládl nad všemi ostatními zájmy. Po jedenácti letech v divadelním souboru se tak Helena naplno věnuje právě hokeji. Mimo funkce v HC MUNI totiž už šestou sezónu působí ve vsetínské redakci. „Ráda píšu o hokeji a fotím hokejisty,“ říká jednoduše. Zbytek volného času pak nejraději tráví s kamarády v oblíbené hospodě U Karla.


Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Jednoho konkrétního asi nemám, poslouchám od každého něco. Ale kamarádky by mě ukamenovaly, kdybych nezmínila našeho idola Paľa Haberu.

Kde bydlíš? Na Vsetíně, více času ale trávím v Brně.

Oblíbený tým nebo hokejista? juniorka Vsetína

Sladké, nebo slané? Slané, ale pak to musím zajíst něčím sladkým, aby se to vyvážilo (jo a hranolky se zmrzlinou jsou super!).

Pivo, nebo víno? Pivo

Sportovní, nebo elegantní oblečení? Sportovní

Psi, nebo kočky? Lamy


Eliška Kolmanová

Eliška Kolmanová už dávno není v týmu žádným nováčkem. Navíc zastává mnoho funkcí – mimo grafiky a organizačních věcí se podílela i na náboru nováčků, focení nebo plánování sezóny.

„K týmu jsem se dostala náhodou“

Do off-ice týmu medvědů zavedla Elišku jedna grafická úprava, kterou po první sezóně vytvořila a sdílela. „Napadlo mě udělat si z kluků trochu srandu a vytvořit grafiku z jednoho videa. Peterovi (Peter Bustin, jeden z manažerů týmu pozn. red.) se to zalíbilo, a tak jsem se nakonec stala týmovým grafikem,“ popisuje svou cestu k HC MUNI.

Mimo obor

Práce s fotkami a obrázky však není nic, co by se alespoň vzdáleně podobalo jejímu studijnímu oboru. Eliška se totiž na bakaláři věnovala žurnalistice a veřejné politice, v současné době je posledním přeživším na magisterském oboru se zaměřením na sociální politiku. I když jí tak volného času moc nezbývá, představu o jeho ideálním využití má jasnou. „Nepohrdnu skandinávským metalem, ruskými vlogy a vším, co se týká pohřebnictví či smrti,“ dodává. 


Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Rammstein. A solidně teď ujíždím na Olegu Abramovi.

Kde bydlíš? Zatím stále v ČR, poblíž Pardubic

Oblíbený tým nebo hokejista? Colorado Avalanche a kapitán Gabe „the babe“ Landeskog. Do teď oplakávám odchod Tysona Barrie.

Sladké, nebo slané? Sladké

Pivo, nebo víno? Radši vodku!

Sportovní, nebo elegantní oblečení? Elegantní

Psi, nebo kočky? To je jak sexuální orientace. Člověk může mít rád obojí!


Kateřina Špásová

Nováčkem týmu je od letošní sezóny Kateřina Špásová. Studentka žurnalistiky a mezinárodních vztahů je v současné době jedinou zástupkyní něžného pohlaví v žurnalistickém partě. 

„Hokej mě provází celý život“

Přestože o možnosti psát o hokeji Kateřina přemýšlela už dlouho, instagramové výzvy ohledně náboru se rozhodla využít až letos v září. „Jednoduše ten sport prostě miluju. Navíc mě hokej tak nějak provází celý život,“ popisuje důvod, proč se rozhodla se k off-ice týmu medvědů přidat.

Nákupy a spánek

Mimo spousty tréninků v bazéně má ale také Kateřina hned několik brigád – od pinglování v kavárně a restauraci přes trénování dětí až po noční směny na poště. „Hrozně ráda totiž nakupuju! Navíc jsem velký milovník dobré kávy a jídla, takže se u mě peníze moc neohřejí,“ vysvětluje. Dodává, že když má ale opravdu volno, nejraději spí nebo se jde podívat na hokej.


Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Viktor Sheen

Kde bydlíš? V Pardubicích

Oblíbený tým nebo hokejista? Vždycky Pardubice, sorry not sorry!

Sladké, nebo slané? Sladké

Pivo, nebo víno? Víno

Sportovní, nebo elegantní oblečení? Nejlépe kombinace obojího dohromady, neumím se totiž rozhodnout jen pro jeden styl!

Psi, nebo kočky? Kočky, to je jasné.


František Petrů

Sestřihy gólů, video pozvánky na zápas nebo rozhovory – to vše patří k práci Františka Petrů. Do týmu naskočil minulou sezónu jako čerstvý student prvního ročníku žurnalistiky.

„Zaujal mě příspěvek v prvácké skupině“

Do týmu medvědů se František dostal na základě náborového příspěvku na Facebooku. Přihlásil se na pozici video tvůrce, která mu je ze všech nejbližší. „Poslední roky jsem se věnoval natáčení svateb, PR videí, reportáží a různých autorských projektů,“ vysvětluje.

Nové zkušenosti

Práce s videem je u medvědů pestrá a zajímavá. František se tak dostal například k natáčení přímo v hale nebo ke střihu velmi zajímavých momentů. „Hned na prvním zápase jsem dostal na starost ovládání kamery živého vysílání, což byl pro mě docela výrazný zážitek,“ říká o svých zkušenostech v HC MUNI. Jeho práce mu pomáhá i při studiu. Vše, co naučí u ledu, poté aplikuje i v univerzitní televizi, a naopak.


Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? U tvorby videí se musím orientovat v dost velkém objemu hudby. Poslouchám tak vlastně všechno, o čem se rozhoduju, že použiju do nějakého videa. 

Kde bydlíš? Bydlím v Jaroměřicích nad Rokytnou, ale kvůli studiu trávím většinu času na studentském bytě u Mendláku v Brně. 

Oblíbený tým nebo hokejista? David Pastrňák

Sladké, nebo slané? Slané

Pivo, nebo víno? Pivo

Sportovní, nebo elegantní oblečení? Elegantní

Psi, nebo kočky? Psi


Ondřej Kaloud

Ondřej Kaloud patří mezi věrné stálice HC MUNI. Student magisterského oboru politologie je totiž součástí týmu již čtvrtou sezónu. Nyní šéfuje žurnalistické sekci a má pod palcem všechny tři nováčky.

„U týmu jsem od začátku“

Když před čtyřmi lety klub vznikal, byl Ondřej u toho. Tehdy v rámci bakaláře studoval společně s politologií i žurnalistiku, a tak působil hlavně jako redaktor. „První sezónu jsem na stadionu dělal i DJe a hlasatele,“ vzpomíná na své začátky u medvědů současný šéf všech redaktorů. 

Web, marketing a sport

S průběhem času ale začal Ondřeje tlačit čas. Psaní tedy ponechal i jiným. Mimo plánování, kontrolu a zveřejňování textů se stará také o další aspekty nezbytné k hladkému chodu celého týmu. „Mám na povel všechno, co se týká webu, pomáhám taky s marketingem,“ dodává. Ve volném čase si rád zacvičí, dá dobré jídlo nebo se zajde podívat na hokej.


Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Indy a Wich je moje srdcovka od puberty, v poslední době už poslouchám od každého stylu něco.

Kde bydlíš? Starý Lískovec

Oblíbený tým nebo hokejista? Washington Capitals a Nashville Predators

Sladké, nebo slané? Sladké

Pivo, nebo víno? Pivo

Sportovní, nebo elegantní oblečení? Sportovní

Psi. nebo kočky? Psi, mám doma toho nejroztomilejšího samojeda.


První díl si můžete přečíst zde.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři