Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Letos jsme všichni ještě více hladovější po úspěchu!

Univerzitní liga už téměř dva měsíce stojí stejně jako většina soutěží. V úvodních dvou kolech Black Dogs Budweis vytěžili dvě výhry, než byla liga přerušena. Během této pauzy jsou zakázány společné tréninky, a tak hráči mají větší prostor věnovat se studiu a individuálnímu tréninku. Jak tuto dobu tráví aktuální brankářská jednička Českých Budějovic, Ivo Svoboda, a daří se mu plnit studijní i tréninkové plány?

Ivo, vrátíme se ještě k začátku sezóny. Od semifinále Tipsport Unicupu, který jste nakonec vyhráli, jsi působil ve vynikající formě i pohodě, což dokazují i statistiky. Jak probíhala letní příprava, změnil se hodně kádr od minulé sezony, a jaké jsou pro tebe největší změny?

Kluci absolvovali letní přípravu pod dohledem kondičního trenéra. Na pár trénincích jsem se také objevil a můžu jedině podpořit slova kluků o kvalitě jednotlivých tréninků. Já osobně jsem trávil léto doma na Vysočině, kde jsem však nezahálel a trénoval individuálně. Pár kluků z týmu odešlo, pár naopak přišlo. Jádro kabiny zůstalo vesměs stejné. Nemyslím si, že proběhly nějaké výrazné změny. Přijde mi ale, že letos jsme všichni ještě více hladovější po úspěchu, než v minulém ročníku.

Většinu času teď trávíš doma ve Velkém Meziříčí. Jak se připravuješ po sportovní stránce na restart sezony? Máš nějaké speciální cvičení pro brankáře, nebo jedeš podle plánu jako celý tým?

Určitě neberu restart sezóny na lehkou váhu. Snažím se každý den potrénovat. Většinou dělám věci speciálně pro brankáře a pak do toho nějaké to kardio. S bývalým spoluhráčem z Velkého Meziříčí, jsme i teď v podzimním až zimním počasí, propadli tenisu. Vždycky se vsadíme o nějakou částku, ať po kurtu víc lítáme. Bývají to zápasy plné emocí. (pousmívá se)

Do Budějovic jsi šel právě kvůli studiu na VŠTE, jaký obor studuješ, daří se ti ve škole stejně jako na ledě? Vycházejí vám učitelé vstříc, co se týká zápasů a tréninků?

Na VŠTE studuji druhým rokem Pozemní stavby. Zatím si na rozdíl mezi střední a vysokou školou pořád ještě zvykám. Doteď mám zkušenosti, že mi učitelé vychází v rámci možností maximálně vstříc. I když musím uznat, že občas to se mnou nemají jednoduché. Za to bych jim chtěl alespoň takhle poděkovat.

Jak zvládáš aktuální online výuku, je to pro tebe lepší, nebo bys uvítal návrat do lavic a prezenční formu?

Tak každý předmět je v tomhle jiný. U některých mi vyhovuje více online výuka, u některých by mi zase více vyhovovala prezenční forma výuky. Obecně bych byl radši, kdyby byla klasická prezenční výuka, hlavně abych se mohl zase potkávat s klukama z kabiny.

V kabině se sešla skvělá parta kluků. Většina z nich prošla mládeží Motoru nebo se znají v rámci kraje. Jak jsi zapadl ty, ještě jako gólman, s kým si nejvíc rozumíš?

Já jsem minulý rok přišel do totálního neznáma. Poprvé v kariéře jsem kvůli studiu opustil můj mateřský klub a v kabině jsem nikoho neznal. Musím však říct, že kluci mě mezi sebe přijali bez problému a jsem za to opravdu rád. Myslím si, že si rozumím v kabině s každým bez nějakých větších rozdílů.

V brankářské dvojici působíš s Petrem Spáčilem, zároveň se vám věnuje Jaroslav Jágr. Jaká jste brankářská dvojice, a jaké zkušenosti vám předává Jágr?

S Peťou si dovolím tvrdit, že tvoříme vyrovnanou brankářskou dvojici. Což je dobře pro celý tým. Džegr plní pro nás brankáře primárně funkci mentálního trenéra a hodně nás motivuje. Není problém si s ním o čemkoliv promluvit. Jak o věcech k hokeji, tak mimo něj. Což nám určitě pomůže do psychické pohody.

Jak se ti celkově líbí v Českých Budějovicích? Byla to pro tebe velká změna? A doporučil bys dalším klukům právě VŠTE a město České Budějovice.

Budějovice se mi jako město určitě libí. Když mám čas sám pro sebe, tak je tady mnoho možností, co podniknout. Trošku mě mrzí, že kvůli aktuální pandemii nemůžu dále více poznávat město. Zároveň vím, že to všechno bezpochyby doženu. Změna to byla určitě veliká. Jelikož je moje „hometown“ 162 km daleko od Budějovic, tak nemám moc času na tamější své kamarády a známé. Na druhou stranu jsem v Budějovicích potkal spoustu nových a zajímavých lidí. Z mého pohledu bych určitě doporučil ke studiu VŠTE a České Budějovice.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři