Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Radši budu hrát a trénovat s rouškou, než sedět doma na zadku! Hlásí nováček UK Matyáš Rendla

Hokejový tým Univerzity Karlovy i v jeho druhém roce rozšířil soupisku o plno nováčků. Mezi početné zástupce odchovanců kladenského hokeje se zařadil i urostlý útočník Matyáš Rendla, který prošel celou akademií rytířů. Po konci v juniorském hokeji se rozhodl spojit hokej a vzdělání a nastupovat v Univerzitní lize ledního hokeje. V článku se dočtete jak se vypořádává s aktuálním nouzovým stavem a co říká na nejnovější hygienická opatření pro sportovce.

Jak prožíváš již druhý nouzový stav bez hokeje?

Je to špatný, mám spoustu energie a nevím co s ní. Doufám, že se brzy všechno vrátí do normálu, hlavně hokej.

Je pro tebe náročné udržet se ve formě, když jsou zavřené hokejové haly i fitka?

Snažím se. Občas si zacvičím, jdu se proběhnout nebo si jdeme s kamarády zahrát třeba basket. Ale návrat na led po takový době bude určitě znát a první tréninky nebudou úplně procházka růžovým sadem, ale věřím, že se to všechno rychle zase vrátí do normálu.

A jak se ti líbí představa, že budete trénovat a případně hrát v rouškách?

Když si to představím, tak to je strašný, ale zase na druhou stranu radši budu hrát a trénovat v roušce než sedět doma, pro všechny by to bylo stejný, a když se to budeme snažit vzít pozitivně, protože nic jiného nám nezbývá, tak si myslím, že by to vlastně mohla být docela legrace.

Dostala se k nám informace, že trávíš na Play Stationu 10 hodin denně? Chtěl by si být profesionální hráčem?

(smích) 10 hodin ne, ale hrajeme docela dost s klukama, ale ani nejde tolik o to hraní jako o tu srandu co tam máme. Profesionálním hráčem bych být nechtěl, nebavilo by mě hrát, kdybych musel a neměl na to chuť.

Studuješ na fakultě tělesné výchovy a sportu první ročník. Jak náročný je vstup na akademickou půdu prostřednictvím online výuky bez kontaktu se spolužáky?

Mam trošku problémy se soustředit, takže online výuka mi úplně nevyhovuje? Kontakt mi určitě chybí, ale máme před sebou ještě dost času, takže věřím, že to doženeme a všichni se dostatečně poznáme.

Účastnil ses seznamovacího kurzu. To je ideální start na vysoké škole. Jak sis kurz užil?

Kurz byl výborný, slavil jsem tam i narozeniny, určitě bych ho všem doporučil, dozvíte se tam spoustu užitečných věcí, zahrajete spoustu her, ale není to teda nic jednoduchého, protože ty hry jsou většinou hodně fyzicky náročné.

A co holky. Prý hledáš lásku. Našel jsi nějakou pěknou spolužačku?

Lásku nehledám, ale určitě se ničemu nebráním. Na vysoké škole je pěkných holek hodně, obzvlášť na FTVS, takže uvidíme, jestli nějakou najdu. Občas slýchám, že by mi to prospělo, což mě už malinko děsí. Klidně sem přidám pro případný zájemkyně o lásku číslo, když bude zájem. (smích)

Na FTVS studuje a v týmu UK nastupuje i tvůj ´´budoucí´´ švagr Dominik Havelka. Pomáhá ti se studiem?

Zatím moc ne, myslím, že má dost práce s tím svým. (smích) Ale naverboval jsem si ho do rodiny, tak doufám že se polepší. Nerad bych ho měnil, je to bezvadnej kluk.

Brzy tě čeká tvé první zkouškové období. Věříš si na něj? Z jakého předmětu máš největší respekt?

Rozhodně si věřím, ale nevím, jestli to bude stačit. Budu potřebovat asi i trošku toho štěstí. Určitě mám respekt z biochemie, ta jde zatím lehce mimo mě.

Mimo univerzitní ligu nastupuješ i v druholigových Řisutech. Jaký jsi měl vstup do sezony?

Odehráli jsme jen 4 utkání. Já osobně jsem se cítil docela dobře, ale bohužel podařilo se nám získat jen 2 body, což je málo. Věřím, že až se vše zase rozjede, bude to lepší.

Do týmu UK tě naverboval právě Dominik Havelka. Zatím jsi nemohl kvůli karanténě nastoupit do jediného utkání v univerzitní lize. Co očekáváš od svého působení v dresu UK?

Bohužel no, začínám se bát, jestli to není nějaké prokletí. Hrozně se už na to těším, je tam super parta. Já osobně budu mít největší radost, když budeme vyhrávat a budeme si ten hokej užívat, jak nejvíc to půjde.

Co tě na působení v ULLH nejvíce láká?

Nápad spojení školy s hokejem je skvělé zpestření ke studiu jak pro hráče, tak ostatní studenty, každý je určitě rád, když může reprezentovat svoji školu a líbí se mi i jak je liga mediálně propagovaná a sledovaná.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři