Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Většinu času jsem věnoval škole a cvičení. Hlásí Jan Žídek, nováček týmu BO Ostrava Vítkovice Steel

Univerzitní tým BO Ostrava letošní sezónu započal vcelku dobře. Dostali se do finále Tipsport Uni Cupu a ze dvou odehraných ligových zápasů si připsali hned dvě výhry. Své o tom ví i nováček Jan Žídek, který se k týmu připojil na začátku září a dostal tak možnost se předvést. Právě Jana jsme vyzpovídali a můžete se tak dočíst, jak strávil druhou vlnu koronaviru bez hokeje, ale také jaké jsou jeho první dojmy v novém týmu.

Jak si prožil druhou vlnu koronaviru?

Jsem rád, že jsem koronavir nedostal a nemusel tak strávit 14 doma, protože už i tak byly ty začátky opět těžké, stejně tak jako v té první vlně. Většinu času jsem strávil doma a běžné aktivity, co jsem denně dělal, jako například chodil do fitka, na tréninky, do školy nebo třeba jen nějak trávil čas s kamarády, tak to jsem zase nemohl. Měl jsem najednou moc volného času a nevěděl jsem, co s ním. Ale většinu času jsem tedy věnoval škole a cvičení.

Takže i když byla sportoviště uzavřená, tak si hledal nějakou alternativu, jak se udržovat ve formě?

Určitě jsem hledal nějakou alternativní náhradu za tréninky, i když nic nedokáže nahradit plnohodnotný trénink na ledě, tak si myslím, že je důležité se nějakým způsobem udržovat, aby člověk pak mohl hned skočit na led. Kousek od domu mám hrazdy, a tak jsem si minimálně 3x do týdne chodil zacvičit tam, anebo jsem si šel jen tak zaběhat, i když to zrovna moc nemám rád.

Jak se těšíš zpátky na led a co říkáš na povinnost roušek při sportu a omezení počtu osob ve vnitřních prostorech?

Na led se nesmírně moc těším a to snad každý, kdo hraje hokej a bylo mu teď odepřeno. Roušky? Hokej je už tak dost fyzicky náročný a představa, že budu dýchat ještě s rouškou to mě docela děsí. Co se týče omezení počtu osob, tak v deseti lidech se toho popravdě moc nenatrénuje, ale pokud to je nařízení vlády, tak s tím bohužel nic neuděláme. Zajímá mě, kdy se celá sezóna rozjede a jestli budeme muset hrát v rouškách nebo ne.

Připravuje se BO Ostrava vyzkoušet tuto alternativu, anebo čekáte na další rozvolnění?

Upřímně zatím žádný rozpis tréninků nemáme. Myslím si, že se nikomu moc nechce trénovat v rouškách, ale pořád je to lepší než netrénovat vůbec. Větší problém vidím v tom omezení počtu osob, protože by nás mohlo na tréninku být vlastně jen 10 včetně trenéra, a to jak jsem řekl, tak se to moc natrénovat nedá. Vím, že NSA se snaží jednat s panem ministrem zdravotnictví, aby tyto opatření nebyla tak přísná, tak asi uvidíme jak to dopadne. Ale doufám, že se soutěž brzy rozjede.

Ty jsi vlastně nováček v týmu, proč jsi se rozhodl hrát právě ULLH? Nastupuješ i v nějaké jiné lize?

Když jsem se hlásil na vysokou, tak jsem trénoval v A-týmu Opavy, což je vlastně 2. liga. Po přijetí na školu mě oslovil manažer BO Ostrava Petr Blakala s tím, jestli bych nechtěl zkusit hrát ULLH. Ze začátku jsem nevěděl, ale potom, co začala škola jsem si uvědomil, že kdybych zůstal v Opavě neměl bych moc prostoru na školu. Proto jsem si zvolil BO Ostrava, kde jsou tréninky dobře skloubené se školou a když člověk nemůže přijít na trénink kvůli školy, tak to trenér chápe a má proto porozumění.

I když jsi nováčkem, tak si měl tu možnost zahrát si s týmem Tipsport Uni Cup a také odehrát první dva ligové zápasy. Jaké jsou tvé první dojmy z celého týmu i ULLH?

Tak můžu říct, že jsem spokojený. Hodně kluků znám už z dřívějška a myslím, že tam máme skvělou partu. Co se týče Uni Cupu, tak ten jsem si moc užil, jen je škoda, že nám to ve finále uteklo. V porovnání s pár přípravnými zápasy, co jsem odehrál v dresu Opavy, se naše liga liší možná jen trochu v rychlosti a síle. Jinak mám z našeho týmu skvělý pocit, i z toho jak jsme vstoupili do sezóny a doufám, že na to zase navážeme.

Už se nám pomalu blíží zkouškové období, pro tebe vlastně první, jelikož jsi studentem 1. ročníku na VŠB-TUO na EKF. Připravuješ se už pomalu na zkoušky? Jsou nějaké předměty, ze kterých máš strach?

Strach zatím nemám, ale mám k tomu daný respekt a nesmím to brát na lehkou váhu, navíc když nevím, co od toho úplně čekat. Snažím se průběžně učit to, co nám bylo řečeno, že bude na zápočtech. Chtěl bych to vše udělat na první pokus, abych měl klid přes vánoční svátky a po Vánocích se mohl věnovat jen učení na zkoušky. Předmět, kterého se fakt bojím, je mikroekonomie a možná zkouška z financí, jinak si myslím, že bych to měl zvládnout.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři