Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Medvědi navzdory opatřením opět pomáhají

Když nemůžou hokejisté z Masaryčky bavit diváky na tribunách, rozhodli se pomáhat těm, co to potřebují. Vydali se proto do brněnské fakultní nemocnice. Co tam dělali a co s sebou personálu přinesli?

Navzdory současným opatřením se brněnští medvědi jako už poněkolikáté vypravili hromadně darovat krev na Transfúzní oddělení Fakultní nemocnice Brno. Hráče přišli podpořit také členové off-ice party, mezi nimi i manažerka týmových sociálních sítí Andrea Harmuthová. "Darovat jsem byla už potřetí, z toho dvakrát s našimi kluky. Dříve jsem se toho bála, jelikož úplně nemusím jehly, ale když byla loni možnost jít ve větší skupině právě s medvědy, rozhodla jsem se svůj strach překonat. Ten pocit, když jste po odběru je k nezaplacení, protože vám dojde, že jste udělali něco dobrého a může to zachránit něčí život," popisuje Andrea. 

Brněnská parta ovšem nepřišla k odběru s prázdnou. Přinesla s sebou totiž domácí cupcaky s logem týmu jako poděkování za úžasnou práci a pro zlepšení dne. "Na Transfuzním a tkáňovém oddělení v Bohunicích jsou všichni moc milí, vše vám vysvětlí a po celou dobu odběru si s vámi povídají. Chodím tam darovat moc ráda a brzy se chystám odhodlat i na plazmu," říká Andrea. Nebude to přitom poprvé, co bude někdo z týmu darovat krevní složky. V říjnu letošního roku například pět našich hráčů darovalo v Brně i mimo něj rekonvalescentní plazmu, tedy složku krve pomáhající pacientům s onemocněním Covid-19. A už teď je jasné, že ani toto darování nebylo zdaleka tím posledním.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři