Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC North Wings darovali krev a ocenili zaměstnance ústecké Masarykovy nemocnice

Ústí nad Labem - Již po několikáté je univerzitní tým HC North Wings u dobré věci a pomáhá, tam kde je třeba. Tentokrát se jednalo o ocenění zaměstnanců Transfuzního oddělení ústecké Masarykovy nemocnice a zároveň se trenér společně s hráči HC North Wings rozhodli darovat krev.

Již po několikáté se rozhodl hokejový tým Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem pomáhat tam, kde je potřeba. Trenér Lukáš Místecký společně s hráči Hanušem Petržílkou, Tomášem Stuchlým, Davidem Dyršmídem a Lukášem Sajdlem ve spolupráci s hlavním partnerem Univerzitní ligy ledního hokeje – Kauflandem obdarovali zaměstnance Masarykovy nemocnice dárkovými balíčky a jako poděkování za odvedenou práci v těžké době je ocenili poukázkami na nákup, právě od firmy Kaufland. Zároveň se také členové našeho univerzitního týmu rozhodli darovat krev, což bylo pro většinu účastníku akce, vůbec poprvé, co tento čin absolvovali. 

"Chtěl bych moc poděkovat hráčům univerzitního hokejového týmu HC North Wings, že se rozhodli darovat krev. Bylo by dobře, kdyby se přihlásili i další sportovci, protože se dostane dárcovství do povědomí. Jsou stále pacienti, kteří potřebují pomoci." Hodnotil návštěvu týmu UJEP primář transfuzního oddělení Masarykovy nemocnice MUDr. Jiří Masopust.

"Jsme rádi, že se tato akce uskutečnila. Byla to pro nás nová zkušenost. Rádi bychom dárcovství krve doporučili všem lidem. Nebolelo to a personál byl profesionální a příjemný. Myslíme si, že je to nejmenší věc, kterou můžeme udělat," popsal naopak za tým HC North Wings návštěvu Masarykovy nemocnice hlavní trenér Lukáš Místecký

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři